Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
uh zaboravih pitati sa koliko toplog mlijeka i vode potkuham, vjerovatno odokativno, dok ne postane tijesto tvrdo
16.05.2011, 14:25
Anoniman
Tukice dok ti skvo ne odgovori...ja stavim brasna odokativno i onda dodajem mlijeko dok ne bude dovoljno cvrsto tijesto da se odvaja od zdijele. Obicno na 500gr brasna ide 2,5dl tekućine kad je potkuhavanje tijesta u pitanju.
16.05.2011, 14:47
tukica
187
Joj jelena, izljubila bih te najradije,ti me uvijek spasavas svojim odgovorima hvala puno, vec sam je evo potkuhala, pa cemo vidjeti na sta lici
16.05.2011, 14:49
Skvo RR
4542
Slazem se sa Jelenom..bitno je na kraju da se tijesto ne lijepi..pa hajde radi je ...ona nadolazi kada napravis "zamotuljke"..Ne moras odmarati tijesto..odmara se kada "napravis" oblik pogace.
_____________________________
Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima, postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći
16.05.2011, 14:51
palachinken
5397
Ja sam ovu pogaču samo kod drugih jela, divna ukusna topi se, kontam koji li je to zahmet, necu ni traziti recept. Kad ono - nije Moram isprobat!
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
16.05.2011, 15:01
Skvo RR
4542
nije zahmetli..ama bas nikako....zaista..nekad se vise umorim od pohovanja snicli....probaj.
_____________________________
Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima, postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći
16.05.2011, 15:04
Anoniman
Ja je samo razvlacim drugacije, meni laksi metod...nemam slika pa cu pokusati objasniti . Ja razvucem cijelo tijesto pa premazem ga ja stavljam 2/3 putera i 1/3 margarina dobro umucenog mikserom, onda savijam tjesto kao "krpu" bukvalno, samo bitno je da svaki sloj bude premazan prilikom savijanja. Onda ostavim da odstoji malo, pa opet razvucem cijelo tijesto pa onda isti postupak i tako vise puta. Sto vise puta premazes to je pogaca lisnatija i vise se topi.
16.05.2011, 15:09
Skvo RR
4542
tukice javljaj...uz tebe smo....
_____________________________
Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima, postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći
16.05.2011, 15:12
sheri
1515
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Ja je samo razvlacim drugacije, meni laksi metod...nemam slika pa cu pokusati objasniti . Ja razvucem cijelo tijesto pa premazem ga ja stavljam 2/3 putera i 1/3 margarina dobro umucenog mikserom, onda savijam tjesto kao "krpu" bukvalno, samo bitno je da svaki sloj bude premazan prilikom savijanja. Onda ostavim da odstoji malo, pa opet razvucem cijelo tijesto pa onda isti postupak i tako vise puta. Sto vise puta premazes to je pogaca lisnatija i vise se topi.
i ja ovako radim, samo sto maslac/margarin stavim u zamrzivac i onda rendam. lakse se rukuje kad je zaledjen maslac
_____________________________
Nora-21.06.2009. :)
16.05.2011, 15:30
Anoniman
Sheri ja ga izmiksam kao za kolac i onda rukom mazem po tijestu, kad ga rendam pucaju mi listovi poface, razlistava mi se prilikom razvlacenja.
16.05.2011, 15:32
palachinken
5397
Meni se baš ove ružice sviđaju, to mi fora
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
16.05.2011, 15:33
Anoniman
pa posle urolas tijesto i sjeces na ruzice
16.05.2011, 15:34
palachinken
5397
ima smisla
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
16.05.2011, 15:52
ziki
1815
Skvo pogača prelijepo izgleda, evo mi miriše(sreća pa ću sad kući)
_____________________________
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
16.05.2011, 16:01
Anoniman
evo Skvo i ja pravim iscitah sve savete i vec tijesto potkuhano ali jos da pitam da li ja pogacu mogu sirom malo dopuniti mislim dok je umotavam da sira stavim
16.05.2011, 16:18
tukica
187
e zene moje drage, evo stavila sam da se pece, pa mi drzite fige
16.05.2011, 16:27
Anoniman
Triputmama mozes, ali onda gubi onu slast lisnatog tijesta koje se topi, jer sir malo neutralise, bar meni. Ja radije ispecem ovako pa onda sa sirom i suvomesnatim sluzim.
16.05.2011, 16:35
Anoniman
Triputmama mozes, ali onda gubi onu slast lisnatog tijesta koje se topi, jer sir malo neutralise, bar meni. Ja radije ispecem ovako pa onda sa sirom i suvomesnatim sluzim.
_____________________________
prekasno moja se vec pece al haj pamet za drugi put
16.05.2011, 16:37
Visnja RR
15102
ja kontam kasnije praviti peksimete by skvo... drzte mi fige skvo postala si nam inspiracija
_____________________________
Asja = duša duše moje :) 03.04.`08
16.05.2011, 18:21
sheri
1515
IZVORNA PORUKA: triputmama
Triputmama mozes, ali onda gubi onu slast lisnatog tijesta koje se topi, jer sir malo neutralise, bar meni. Ja radije ispecem ovako pa onda sa sirom i suvomesnatim sluzim.
_____________________________
prekasno moja se vec pece al haj pamet za drugi put
a ne mora znaciti da ce lose ispasti. moja rodica pravi isto ovako , ali ona stavi i malo mljevenog mesa. bude ok! meni presilno, ali bude ok, ko voli jaku hranu
_____________________________
Nora-21.06.2009. :)
16.05.2011, 18:37
Skvo RR
4542
A, znaci idu lisnate pogacice...triputmama...ja sam stavljala sir i meni je super ispalo..nadam se i tebi da ce... Visnja....hvala .
_____________________________
Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima, postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći
16.05.2011, 19:37
Dida79
3252
Sinoc sam gledala hrvatski Masterchef neki pekar im je pokazivao kako se pravi lisnato joj ja sam ostala Sad trazim na netu klipove o tome ali nema,ustavari andjem ja na RTL ali kad pokrenem video pise mi da je nedostupan za BiH...Dajte RR hakerke imal igdje gdje mogu pogledati video
16.05.2011, 20:42
bbina
115
Lisnato:
1kg brašna
15gr soli
50gr šećera
500gr vode
Umijesiti i ostaviti 20ak minuta da odmori!
300gr hladnog margarina
Preklopiti margarin u tijestu na 4. Razvaljati. Preklopiti na 4. Ostaviti 20min u hladnjaku.
Razvaljati. Preklopiti na 4. Ostaviti 20min u hladnjaku. Razvaljati i oblikovati! Ostaviti da odmori 20ak minuta. Premazati jajetom i peći na 190°C - 20 min. U pećnicu staviti posudu sa vodom.
Preklopiti margarin u tijestu na 4. Razvaljati. Preklopiti na 4. Ostaviti 20min u hladnjaku.
Razvaljati. Preklopiti na 4. Ostaviti 20min u hladnjaku. Razvaljati i oblikovati! Ostaviti da odmori 20ak minuta. Premazati jajetom i peći na 190°C - 20 min. U pećnicu staviti posudu sa vodom.
Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi