cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Foto - kuhanje!

  
clock-img

16.05.2011, 14:11

clock-img

tukica

pencil-img

187

uh zaboravih pitati sa koliko toplog mlijeka i vode potkuham, vjerovatno odokativno, dok ne postane tijesto tvrdo user posted image

clock-img

16.05.2011, 14:25

clock-img

Anoniman

Tukice dok ti skvo ne odgovori...ja stavim brasna odokativno i onda dodajem mlijeko dok ne bude dovoljno cvrsto tijesto da se odvaja od zdijele. Obicno na 500gr brasna ide 2,5dl tekućine kad je potkuhavanje tijesta u pitanju.

clock-img

16.05.2011, 14:47

clock-img

tukica

pencil-img

187

Joj jelena, izljubila bih te najradije,ti me uvijek spasavas svojim odgovorima user posted image user posted image user posted image hvala puno, vec sam je evo potkuhala, pa cemo vidjeti na sta lici user posted image

clock-img

16.05.2011, 14:49

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Slazem se sa Jelenom..bitno je na kraju da se tijesto ne lijepi..pa hajde radi jeuser posted image user posted image user posted image user posted image ...ona nadolazi kada napravis "zamotuljke"..Ne moras odmarati tijesto..odmara se kada "napravis" oblik pogace.

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

16.05.2011, 14:51

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Ja sam ovu pogaču samo kod drugih jela, divna ukusna topi se, kontam koji li je to zahmet, necu ni traziti recept. Kad ono - nije user posted image Moram isprobat!


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

16.05.2011, 15:01

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

nije zahmetli..ama bas nikako....zaista..nekad se vise umorim od pohovanja snicli....probaj.user posted image

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

16.05.2011, 15:04

clock-img

Anoniman

Ja je samo razvlacim drugacije, meni laksi metod...nemam slika pa cu pokusati objasniti user posted image . Ja razvucem cijelo tijesto pa premazem ga ja stavljam 2/3 putera i 1/3 margarina dobro umucenog mikserom, onda savijam tjesto kao "krpu" bukvalno, samo bitno je da svaki sloj bude premazan prilikom savijanja. Onda ostavim da odstoji malo, pa opet razvucem cijelo tijesto pa onda isti postupak i tako vise puta. Sto vise puta premazes to je pogaca lisnatija i vise se topi.

clock-img

16.05.2011, 15:09

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

tukice javljaj...uz tebe smo....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

16.05.2011, 15:12

clock-img

sheri

pencil-img

1515

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Ja je samo razvlacim drugacije, meni laksi metod...nemam slika pa cu pokusati objasniti user posted image . Ja razvucem cijelo tijesto pa premazem ga ja stavljam 2/3 putera i 1/3 margarina dobro umucenog mikserom, onda savijam tjesto kao "krpu" bukvalno, samo bitno je da svaki sloj bude premazan prilikom savijanja. Onda ostavim da odstoji malo, pa opet razvucem cijelo tijesto pa onda isti postupak i tako vise puta. Sto vise puta premazes to je pogaca lisnatija i vise se topi.


i ja ovako radim, samo sto maslac/margarin stavim u zamrzivac i onda rendam. lakse se rukuje kad je zaledjen maslacuser posted image


_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

clock-img

16.05.2011, 15:30

clock-img

Anoniman

Sheri ja ga izmiksam kao za kolac i onda rukom mazem po tijestu, kad ga rendam pucaju mi listovi poface, razlistava mi se prilikom razvlacenja.

clock-img

16.05.2011, 15:32

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Meni se baš ove ružice sviđaju, to mi fora user posted image


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

16.05.2011, 15:33

clock-img

Anoniman

pa posle urolas tijesto i sjeces na ruzice user posted image

clock-img

16.05.2011, 15:34

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ima smisla user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

16.05.2011, 15:52

clock-img

ziki

pencil-img

1815

Skvo pogača prelijepo izgleda, evo mi miriše(sreća pa ću sad kući)

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

clock-img

16.05.2011, 16:01

clock-img

Anoniman

evo Skvo i ja pravim iscitah sve savete i vec tijesto potkuhano ali jos da pitam da li ja pogacu mogu sirom malo dopuniti mislim dok je umotavam da sira stavim

clock-img

16.05.2011, 16:18

clock-img

tukica

pencil-img

187

e zene moje drage, evo stavila sam da se pece, pa mi drzite figeuser posted image user posted image user posted image  

clock-img

16.05.2011, 16:27

clock-img

Anoniman

Triputmama mozes, ali onda gubi onu slast lisnatog tijesta koje se topi, jer sir malo neutralise, bar meni. Ja radije ispecem ovako pa onda sa sirom i suvomesnatim sluzim.

clock-img

16.05.2011, 16:35

clock-img

Anoniman

Triputmama mozes, ali onda gubi onu slast lisnatog tijesta koje se topi, jer sir malo neutralise, bar meni. Ja radije ispecem ovako pa onda sa sirom i suvomesnatim sluzim.

_____________________________



user posted image prekasno moja se vec peceuser posted image    al haj pamet za drugi put user posted image

clock-img

16.05.2011, 16:37

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

ja kontam kasnije praviti peksimete by skvo... drzte mi fige user posted image
skvo postala si nam inspiracijauser posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

16.05.2011, 18:21

clock-img

sheri

pencil-img

1515

IZVORNA PORUKA: triputmama

Triputmama mozes, ali onda gubi onu slast lisnatog tijesta koje se topi, jer sir malo neutralise, bar meni. Ja radije ispecem ovako pa onda sa sirom i suvomesnatim sluzim.

_____________________________



user posted image prekasno moja se vec peceuser posted image    al haj pamet za drugi put user posted image


a ne mora znaciti da ce lose ispasti. moja rodica pravi isto ovako , ali ona stavi i malo mljevenog mesa. bude ok! meni presilno, ali bude ok, ko voli jaku hranuuser posted image


_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

clock-img

16.05.2011, 18:37

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

A, znaci idu lisnate pogacice...triputmama...ja sam stavljala sir i meni je super ispalo..nadam se i tebi da ce...user posted image
Visnja....hvalauser posted image user posted image .


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

16.05.2011, 19:37

clock-img

Dida79

pencil-img

3252

Sinoc sam gledala hrvatski Masterchef neki pekar im je pokazivao kako se pravi lisnato joj ja sam ostala user posted image
Sad trazim na netu klipove o tome ali nema,ustavari andjem ja na RTL ali kad pokrenem video pise mi da je nedostupan za BiH...Dajte RR hakerke imal igdje gdje mogu pogledati video

clock-img

16.05.2011, 20:42

clock-img

bbina

pencil-img

115

Lisnato:

  • 1kg brašna
  • 15gr soli
  • 50gr šećera
  • 500gr  vode
Umijesiti i ostaviti 20ak minuta da odmori!


  • 300gr hladnog margarina

Preklopiti margarin u tijestu na 4.
Razvaljati. Preklopiti na 4.
Ostaviti 20min u hladnjaku.

Razvaljati. Preklopiti na 4.
Ostaviti 20min u hladnjaku.
Razvaljati i oblikovati! Ostaviti da odmori 20ak minuta. Premazati jajetom i peći na 190°C - 20 min.
U pećnicu staviti posudu sa vodom.

subota, svibanj 14, 2011



Masterchef

clock-img

16.05.2011, 20:44

clock-img

bbina

pencil-img

115

evo ga 

clock-img

16.05.2011, 20:56

clock-img

mala86

pencil-img

2755


IZVORNA PORUKA: bbina

Lisnato:

  • 1kg brašna
  • 15gr soli
  • 50gr šećera
  • 500gr  vode
Umijesiti i ostaviti 20ak minuta da odmori!


  • 300gr hladnog margarina

Preklopiti margarin u tijestu na 4.
Razvaljati. Preklopiti na 4.
Ostaviti 20min u hladnjaku.

Razvaljati. Preklopiti na 4.
Ostaviti 20min u hladnjaku.
Razvaljati i oblikovati! Ostaviti da odmori 20ak minuta. Premazati jajetom i peći na 190°C - 20 min.
U pećnicu staviti posudu sa vodom.

subota, svibanj 14, 2011



Masterchef


ja ne mogu otvorit user posted image ,pise da ne moze

_____________________________

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦





Zadnji članci

article-img