Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima, postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći
16.05.2011, 21:04
bbina
115
ma nemogu ni ja otvoriti video tj postupak kako ide ali ja sam gledala emisiju samo nisam bila zapamtila sastojke
16.05.2011, 21:52
Hannica
2920
IZVORNA PORUKA: tukica
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
lisnata pogaca by skvo
Potrebno
brasno malo mlijeka vode kvasac 1 kasila pavlake 2 male kasikice soli malo putera
Dakle prvo kvasac potopim u malo tople vode i pola kasikice secera da nadodje...onda ga saspem u brasno..pa malo izmrvim brasno rukama..ubacim sol, jaje, 1 kasiku pavlake i idem na potkuhavanje sa toplo ugrijanim mlijekom i vodom.... Tijesto se mijesi dok ne postane malo tvrdje...prebacim ga na radnu povrsinu
Podijelim ga na kuglice
Svaka kuglica se tanko razvalja na kvadrat i onda se premaze istopljenim puterom i uljem..ja to radim rukom..i onda ga zavrcem tj. rolam i rezem na male dijelove cca 1.5 cm
Redam u tepsiju, u obliku kruga sa tim da pravim male razmake...kada sve stavim..onda malo isto (kroz prste) pospem istopljenim puterom i ostavim malo da nadodje..da se tijesto odprilike priljubi tj. izgubi one razmake..Nakon toga umutim jedno jaje, premazem i pospem susamom
Stavljam u zagrijanu pecnicu na 200 stepeni jedno 15 minuta i onda jos 20 minuta na 180...
I dobijem
Odmah ga tresnem iz tepsije i umotam u alu foliju bar 10 minuta i moze se njaminjati
Koliko brasna ide tacno za ovu pogacu?
aBd,ovu cu sutra probati.A treba li cekati da se udupla tjesto ili...??
16.05.2011, 21:52
Dida79
3252
ne mogu ni ja... A kako bi juce mc?
Juce je valjda bila repriza kako sam ja skontala...joooj pa nije im fer da mi ne mozemo vidjeti klip... Bbina imam ja recept za lisnato ali nije to to bas bi volila u arhivi da imam i video...sad nesto kontam da li neka forumasica koja je izvan granica BiH moze recimo da skine video sa neta i da nam ga posalje na PP Jel trazim previse
16.05.2011, 22:06
Skvo RR
4542
hannica cekas da nadodje kada slozis,,pogacu...pogledaj tekst iznad slike 4.
16.05.2011, 22:10
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Dida79
Juce je valjda bila repriza kako sam ja skontala...joooj pa nije im fer da mi ne mozemo vidjeti klip... Bbina imam ja recept za lisnato ali nije to to bas bi volila u arhivi da imam i video...sad nesto kontam da li neka forumasica koja je izvan granica BiH moze recimo da skine video sa neta i da nam ga posalje na PP Jel trazim previse
vidi Dide reko bi čojek Hercegovka slazem se da nam neka forumasica iz Hrv. metne link ovdje
16.05.2011, 22:14
MinaMM
302
pogaca izgleda super, jedva cekam da je probam. probatc cu je napraviti sad za vikend. uskoro cu postaviti jedan recept za pitu od gotovih kora. fantasticna je a super brza, recept mi dala sveki . mali je pravo voli
16.11.2009. u 7:50 - nova sreca, nova ljubav
16.05.2011, 22:16
mama75
2257
Jesam li dobro skontala: u pitanju je ovaj gore link za MC? Ja ga otvorim bez problema. Ili o nekom drugom pricate? Skvo ja vise ne dolazim na ovu temu kada ti postavis slike!!! Tako dobro izgleda ova pogaca da cu je sada isprintati i pojesti Uh, jesi neka!
16.05.2011, 22:17
Dida79
3252
IZVORNA PORUKA: mama75
Jesam li dobro skontala: u pitanju je ovaj gore link za MC? Ja ga otvorim bez problema. Ili o nekom drugom pricate? Skvo ja vise ne dolazim na ovu temu kada ti postavis slike!!! Tako dobro izgleda ova pogaca da cu je sada isprintati i pojesti Uh, jesi neka!
Jeste mama 75 to je taj link...hajde ga skini pa nam ga enkako daj
16.05.2011, 22:18
Dida79
3252
IZVORNA PORUKA: noa
IZVORNA PORUKA: Dida79
vidi Dide reko bi čojek Hercegovka slazem se da nam neka forumasica iz Hrv. metne link ovdje
Ne zezaj me nego potezi sve veze i vezice da dodjemo do ovog linka
sada cu postaviti strudlu...
16.05.2011, 22:22
mama75
2257
IZVORNA PORUKA: mama75
Ma ne tako mama75...mislila sam ako mozes da skines sa neta na svoj komp i onda ga nama posaljes..valjda tako moze
Izvini, tek sam uletila na temu (privukla me Skvo, sram je bilo) pa malo ne kontam sta hoces da skinem. Neki odredjeni recept ili sta? De mi malo pojasni, pospana sam vec, valjda cemo se razumjeti Jel video da skinem pa da vam posaljem? Sad sam otkrila sta trazite, jer naravno ni ja ne mogu da otvorim video.
< Poruku je uredio mama75 -- 16.5.2011 22:33:47 >
16.05.2011, 22:31
Skvo RR
4542
STRUDLON by Skvo
oko 800 grama brasna 1 kvasac 3 jaja 300 ml mlijeka 300 ml ulja 5 kasika secera fila po zelji
Zamuti se u jednu vanglu brasno i kvasac da se malo sjedine..onda u drugu stavljamo sve ostalo...osim fila ..i dodajemo u tu posudu brasno i kvasac...i radimo tijesto sve dok postane malo tvrdje i pocne se lijepo odvajati od ruku i zidova od posude..ja podijelim na dvije kugle i ostavim 30 minuta
Onda razvaljamo dva "kvadrata" i mazemo fil..ja sam sada mazala eurokrem
Onda lijepo stavim u zagrijanu pecnicu na 250 stepeni
da lijepo porumeni oko 15 minuta i onda na 180 stepeni oko 20 minuta
I kada je izvadim malo je porskam vodom prekrijem jedno pola sata alu folijom i onda staub secerom pospem
i dobijem
I meni je malo ostalo tijesta pa sam Umi napravila mala srca treba im oko 15 minuta...
< Poruku je uredio Skvo RR -- 16.5.2011 22:34:18 >
16.05.2011, 22:34
mama75
2257
Skvo molim adresu na pp i eto me stizem, pristavi kafu uz ovo
16.05.2011, 22:34
Honey3
3035
zeljanica: zakuhati jufku od brasna,vode i posoliti
kad malo odstoji,prepoloviti jufku,malo razviti i ostaviti 15-ak.min.da stane izrezati spinat,staviti jaja po zelji,sira,pavlake(kajmaka) i posliti razvuci jufku na bosci(stolnjaku) posipati spinat motati pouljiti i peci u zagrijanoj rerni prokuhati malo mlijeka sa kajmakom i maslacem i posoliti pecenu pitu preliti i pokriti tepsijom i doooobro se najesti
BUJRUM
Izvini, tek sam uletila na temu (privukla me Skvo, sram je bilo) pa malo ne kontam sta hoces da skinem. Neki odredjeni recept ili sta? De mi malo pojasni, pospana sam vec, valjda cemo se razumjeti Jel video da skinem pa da vam posaljem? Sad sam otkrila sta trazite, jer naravno ni ja ne mogu da otvorim video.
Joj Mama75 ima da dobijes puc puc zato sto si mi dala laznu nadu
16.05.2011, 22:37
mama75
2257
Ja sam zena u godinama, nemojte mi zamjeriti
16.05.2011, 22:37
Honey3
3035
zeljanicu zasladiti ovom njam strudlom od Skvo
< Poruku je uredio zaha -- 16.5.2011 22:38:16 >
16.05.2011, 22:38
Skvo RR
4542
au zaha...
Nego mama75..moze sutra caj i strudlon..a moze i kafa...
16.05.2011, 22:38
mama75
2257
Joj da mene sada vidite: napravila sebi cokolino i gledam ove vase slike
16.05.2011, 23:32
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
16.05.2011, 23:34
Hanady RR
18727
jao trudnice draga ...pa Skvo šta mi radiš...znaš da sam u radovima jedva jaje na oko imam gdje ispeći hoću štrudleeeeeeeeeee