writing-img

RE: Foto - kuhanje!

  
clock-img

27.05.2011, 21:21

clock-img

Anoniman

Idemo OT, al sad kad si vec tu posalji mi koji Sahne i koji Quark. Ovdje ja to nemam, a sta bi dala da imam.



poslato vec  user posted image user posted image

P.S  a gde to zivis Galicia , dje to nema pavlake user posted image

a Amela RR , jel uvek stoji u zamrzivac ova torta u budel to nesto ko sladoled - torta user posted image

Mirkice  jel to slicno slag obersu user posted image


auuuuuuuuuu bas se trudim al nije mi lako  uvek mi po nesto nejasnouser posted image


< Poruku je uredio triputmama -- 27.5.2011 21:25:30 >

clock-img

29.05.2011, 21:00

clock-img

Anoniman

na onaj kolac od jagoda ja jos stavila puding od vanile dok je bio vruc razlila pa kad se stvrdnuo mmmmmmmmmnjam otiso kolac odma od sutra se kanim onim amelarr kolac

clock-img

30.05.2011, 18:38

clock-img

chuci

pencil-img

804

ja ostadoh dužna sliku brownie-ja lijepo serviranog, a obećal pa evo je

user posted image

clock-img

30.05.2011, 18:40

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

auuuuuuuuuuuuu chuci..mljac..user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

14.06.2011, 10:17

clock-img

Rimljankaa

pencil-img

1878

Kinder kolac

POtrebno:

Za koru:
3 jaja
2 kasike secera
2 kasike brasna
1 kasika kakaa
3 kasike tople vode
prasak za pecivo

Za fil:
1l mlijeka
250 gr secera
100 gr gustina
1 vanilin secer
1 margarin

Glazura:
200 gr cokolade

Napraviti koru sa svim navedenim sastojcima. Uliti u pleh i peci 10 min na 180C. Koru presjeci na dva jednaka djela ili speci dvije kore.
user posted image

Zatim spremati fil.
Mlijeko,secer i vanilin secer ostaviti da prokuha.
user posted image
onda dodati gustin razmucen u malo mlijeka
user posted image
mjesati dok grudvice ne nestanu
user posted image

Kad se sve zgusne skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi. U prohladjeno umutiti omeksao margarin.

Filovati: Kora-fil-kora-fil-glazura.

user posted image
user posted image

Prijatno!

user posted image



_____________________________

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

clock-img

16.06.2011, 22:00

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542



IZVORNA PORUKA: mama alma RR

http://www.coolinarika.com/recept/cudo-od-cokolade/

je li neka od vas pravila ovo čudo

meni se pravi, samo me strah za ovu kremu

savjeti su dobro došli





Cudo od cokolade by skvo

Evo slikica. Ja sam pratila gornjii recept.

Sve zamutila

1.

user posted image

pa onda istresla smjesu i na 180 stepeni, 20 minuta

user posted image

Evo kako izgleda biskvit

user posted image

Nakon stavljanja kreme i hladjenja

evo ga konacnouser posted image

user posted image


user posted image



_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

16.06.2011, 22:05

clock-img

Lady26

pencil-img

9177

Okus??!?!?! Jel dobar priznaj user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

clock-img

16.06.2011, 22:07

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

ma mljaciiiiiiiii moja lady....user posted image

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

27.06.2011, 01:28

clock-img

gvendolina

pencil-img

1896

SLADOLED

Ovo je najbolji recept za sladoled koji sam probala,a nije komplikovan user posted image

Sastojci:
-4 jaja
-2 slag pjene
-1 mala pavlaka
-10 kasika secera
-vanilin secer
-voce po zelji

user posted image

Mikserom umutiti odvojeno bjelanca i zumanca sa po 5 kasika secera.Umutiti i slag pjenu sa mlijekom i vanilin secerom(ne praviti slag sa vodom da se ne stvore ledeni kristalici)

user posted image

user posted image

user posted image



Pomijesati sve zajedno kasikom i dodati pavlaku
user posted image


Podijeliti na tri dijela

user posted image

Stapnim mikserom usitniti voce(ja sam stavljala jagode i sumsko voce) dodati i malo secera jer je voce malo kiselkasto

user posted image

Dodati voce u posude.U trecu zdjelu sam stavila istopljenu cokoladu i praline,a vi sami birajte okuse,mogu se dodati i arome po zelji

user posted image

Izliti sladoled u posude i staviti na hladjenje

user posted image

posluzite i uzivajte

user posted image





< Poruku je uredio gvendolina -- 27.6.2011 1:37:20 >


_____________________________

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

clock-img

27.06.2011, 08:47

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Gvendolina, hvalaaaaa tiiiii (sad će Ledo da zabilježi drastičan pad prodaje u BiHuser posted image )

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

27.06.2011, 13:29

clock-img

niki83

pencil-img

2113

IZVORNA PORUKA: Gift

Vocni kolac (moj najomiljeniji kolac i najjednostavniji kolac)

Sastojci: 4 jajeta, 15 kasika secera, 15 kasika brasna, 1 prasak za pecivo,15 kasika mlijeka i 15 kasika ulja.
user posted image
i naravno voce, ja sam se odlucila za jagode.
user posted image
sve sastojke dobro umutiti, ja obicno posebno umutim zumanjke, posebno bjelanke, pa sve ostalo polako dodajem.
user posted image
user posted image
pola smjese istresti u tepsiju (oblozenu papirom za pecenje) i staviti u rernu da se malo zapece.
user posted image
kad se prvi dio ispekao, poredati jagode
user posted image
pa dodati ostatak smjese i staviti da se ispece.
user posted image
kad se ohladi posuti secerom u prahu i posluziti.prijatno.
user posted image



ovaj vocni kolac evp upravo pravim, po 2.put u 3 dana, super je!user posted image
Gift, hvala ti mnogo na receptu! user posted image


_____________________________

N&N

clock-img

27.06.2011, 14:45

clock-img

gvendolina

pencil-img

1896

IZVORNA PORUKA: palachinken

Gvendolina, hvalaaaaa tiiiii (sad će Ledo da zabilježi drastičan pad prodaje u BiHuser posted image )



Nema na cemu,nadam se da ce ti se svidjetiuser posted image

A Ledo ce sigrno osjetitiuser posted image user posted image user posted image


_____________________________

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

clock-img

30.06.2011, 21:06

clock-img

Gift

pencil-img

1000

Niki 83 nema na cemu, drago mi je da ti se svida..user posted image user posted image

_____________________________

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

clock-img

30.06.2011, 21:16

clock-img

Gift

pencil-img

1000


IZVORNA PORUKA: klemzi

IZVORNA PORUKA: esmina i bebina mam

Ja cu ga praviti danas sa kajsijama ali  me interesuje na kojoj temperaturi cu ga peci user posted image


I mene ovo zanima,Gift, na kojoj temperaturi peći ovaj kolač?user posted image Izgleda njami, a ja baaaš voooolim jagode!!


eh izvinite tek sam sad vidjela pitanje, pecem na 250 stepeni pa pred kraj smanjim na 180.

_____________________________

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

clock-img

09.07.2011, 19:24

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Mantije by meuser posted image

zakuhati jufku od brašna, malo ulja, soli, na vrh noža praška za pevico i tople vode...
http://imageshack.us/photo/my-images/851/sl730715.jpg/
razviti je
http://imageshack.us/photo/my-images/560/sl730716.jpg/

kad s erazvije isjeći na 3 ili 4 šire trake...u zavisnosti kolika je...
istopiti malo putera i ulja i pomastititi jufku sa kašike
u zedjelu staviti faširano meso, izrendan crveni luk, biber i sol...

staviti na jufku u grupicama razdvajajući ih ovako
http://imageshack.us/photo/my-images/8/sl730719.jpg/

savijati kao i standardnu pitu
http://imageshack.us/photo/my-images/811/sl730720.jpg/
nožem prerezati odvajaući grupice
http://imageshack.us/photo/my-images/683/sl730721.jpg/

pomastiti tepsiju
svaku grupicu saviti prstom ovako
http://imageshack.us/photo/my-images/829/sl730722.jpg/

slagati u pleh jednu do druge
http://imageshack.us/photo/my-images/146/sl730723y.jpg/

kad se složi staviti u zagrijanu pećnisu na 200 stepeni da se peku...40-45 minuta
http://imageshack.us/photo/my-images/35/sl730724w.jpg/

ispečene
http://imageshack.us/photo/my-images/269/sl730725.jpg/

u djelu staviti jogurt, bijeli luk i malo soli i vruće mantije zaliti
http://imageshack.us/photo/my-images/835/sl730726.jpg/

prijatnouser posted image



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

10.07.2011, 15:01

clock-img

Medić*

pencil-img

29

Hanady zbog ovih slikica ja sutra po ovim vrucinama moram razvijati jufku  user posted image

Ovako isto i ja pravim samo sto ne sijecem nozem vec rukom otcjepljujem mantijice pa sa strane budu sastavljene i ne moram ih podvijati ispod ( mislim na krajeve )

Uglavnom sutra vec znam sta rucku user posted image


_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

10.07.2011, 15:08

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: medic slatki

Hanady zbog ovih slikica ja sutra po ovim vrucinama moram razvijati jufku  user posted image

Ovako isto i ja pravim samo sto ne sijecem nozem vec rukom otcjepljujem mantijice pa sa strane budu sastavljene i ne moram ih podvijati ispod ( mislim na krajeve )

Uglavnom sutra vec znam sta rucku user posted image



e fino poraniš ujutro...ja sma ih juče oko 6.30 namantijala...pa u frižider do pečenjauser posted image

da ti kažem dobra ti ideja sa otkudanjem bez noža...porbam i ja takouser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

10.07.2011, 15:24

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

Mogle bi se probati ove mantije jos veceras.user posted image Stalno ih spominjete a ja jos nikad nisam probala.user posted image

_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

clock-img

10.07.2011, 16:43

clock-img

DM

pencil-img

2408

Pileća musakauser posted image
Fileti, šampinjoni, sir edamer , paradajz, vrhnje za kuhanje, jaja, brašno-količinu prilagodite sebi
Ispohovati pileće filete http://imageshack.us/photo/my-images/15/p4060059y.jpg/
Izdinstati šampinjone http://imageshack.us/photo/my-images/850/p4060060.jpg/
narezati paradajz i sir http://imageshack.us/photo/my-images/193/p4060061.jpg/
I slagati u posudu-red piletine, red šampinjona, pa paradajz i sir  http://imageshack.us/photo/my-images/856/p4060062.jpg/
I sve tako dok ne utrošite "materijal" http://imageshack.us/photo/my-images/842/p4060063.jpg/
Preliti vrhnjem za kuhanje i ubaciti u rernu na pečenje dok ne porumeni http://imageshack.us/photo/my-images/803/p4060064.jpg/
evo ovako http://imageshack.us/photo/my-images/28/p4060065.jpg/


_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

clock-img

10.07.2011, 17:04

clock-img

DM

pencil-img

2408

Lazanje by me
Napraviti jufku malo "tvrđu" od jaja i brašna(taj dio nažalost nisam slikala) i razviti, te ostaviti da se prosuši. Rezati na komade i malo kuhati u slanoj vodi(ni taj dio nema slikeuser posted image ) Prodinstati šampinjone http://imageshack.us/photo/my-images/231/p4190074.jpg/
Prodinstati šampinjone http://imageshack.us/photo/my-images/850/p4190075.jpg/
Faširano meso prodinstati na masnoći i luku, te mu dodati paradajz sos i začine http://imageshack.us/photo/my-images/823/p4190076.jpg/
Napraviti bešamel sos-na puteru popržiti 2 kašike brašna ,ali da ne požuti i dodavati mlijeka dok ne dobijete željenu gustoću http://imageshack.us/photo/my-images/15/p4190077z.jpg/
Naerendati sir http://imageshack.us/photo/my-images/708/p4190078u.jpg/
i slagati u tepsiju-red jufke, bešamel sos, sir... http://imageshack.us/photo/my-images/197/p4190079.jpg/
završiti sa sirom http://imageshack.us/photo/my-images/34/p4190080s.jpg/
i obilato politi bešamel sosom http://imageshack.us/photo/my-images/853/p4190081.jpg/
peći do pojave zlatno žute korice!
Ovako izgleda gotovo http://imageshack.us/photo/my-images/38/p4200082i.jpg/


_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

clock-img

10.07.2011, 17:30

clock-img

DM

pencil-img

2408

Torta sa makom
Pjenasto umutiti 9 bjelanjaka i 20 dkg šećera u parhu
http://imageshack.us/photo/my-images/402/p5040104.jpg/
dodati 3 kašike brašna, 20 dkg mljevenog maka jedan PZP i malo ribane korice od limuna! Od ove mase ispeći 3 kore-na 180 stepeni 15-tak min http://imageshack.us/photo/my-images/52/p5040105p.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/855/p5040108.jpg/
Umutiti 9 žumanjaka sa 3 vanilin šećera i 150g šećera i 5 kašika brašna te smjesu ukuhati u pola litra mlijeka i ohladiti!
http://imageshack.us/photo/my-images/684/p5040107.jpg/
Ohlađenoj masi dodati 150 g umućenog putera
http://imageshack.us/photo/my-images/818/p5040109.jpg/
Redati kore i premazivati filom
http://imageshack.us/photo/my-images/809/p5040110.jpg/
Na kraju preliti čokoladnom glazurom-150 g čokolade za kuhanje prokuhati sa 5 kašika vode i jednom kriškom putera
http://imageshack.us/photo/my-images/135/p5040111.jpg/
Ovako izgleda izrezanaa šnita
http://imageshack.us/photo/my-images/807/p5040114.jpg/


_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

clock-img

10.07.2011, 17:31

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

uh ja šta si svašta nakuhala...
joj d emis likaj kako ove jufke za lazanej uradiš...moram to porbat..baš ti dobro izlgledaju...kako ih vako dobro izreza user posted image

nego ova pićea musaka...ja ti pravim isto samo da ti kažem da umjesto gljiva mogu tikvice mlade propžene na roštilj ili teflon tavi i bude mljac...mi to zovemo složena od tikvicauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

10.07.2011, 17:38

clock-img

DM

pencil-img

2408

Ma zakuham standardno jufku sa jajima i brašnom i podijelim je na nekoliko manjih i onda ih razvijam oklagijom na ovaj oblik-malo u širinu i onda samo po dužini!
Ma evo pokušavam prebaiti još slika ali imageshack mi nešto blokirauser posted image


_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

clock-img

10.07.2011, 17:51

clock-img

DM

pencil-img

2408

Klepe na moj način
Zakuhati tijesto od brašna i jaja
http://imageshack.us/photo/my-images/221/p5090131.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/202/p5090132.jpg/
Pripremiti faširano meso sa dosta isjeckanog luka i pomješati ga sa začinima(so, vegeta i biber)možete mu dodati malo PZP!
http://imageshack.us/photo/my-images/714/p5090133.jpg/
Jufku razviti i isjeći čašom krugove(ja ne siječem kvadratiće, jer uvijek nekako imam viška jufke)http://imageshack.us/photo/my-images/21/p5090135.jpg/
Stavljati meso u "krugove" i sastaviti ivice
http://imageshack.us/photo/my-images/546/p5090137.jpg/
Kuhati ih u kipućoj vodi prethodno posoljenoj i sa malo ulja
http://imageshack.us/photo/my-images/135/p5120146.jpg/
Vaditi ih u vatrostalnu zdjelu(tepsiju) i posuti nasjeckanim b.lukom i preliti vrhnjem za kuhanje(ili jogurtom) i malo zapeći(jao ja sve moram "malo zapeći"user posted image user posted image user posted image
http://imageshack.us/photo/my-images/855/p5120148.jpg/


_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

clock-img

10.07.2011, 18:01

clock-img

DM

pencil-img

2408

E ovo je torta koju je mama pravila sinu kad je završio predškolsko...samo imamo nekoliko sličica-nema cijelog postupka pravljenja, ali je preukusna bila-pa ga zato i pišem!
Napraviti biskvit od 6jaja
                            9 kašika šećera
                            9 kašika mlijeka
                            6 kašika ulja
                            9 kašika brašna i PZP8ovo je onaj "starinski recept" za kore za tortu!Peći na tem 180 stepeni i kad se ohladi rasjeći vodoravno na 2 jednaka dijela!
skuhati 3 pudinga od čokolade u 6 dL mlijeka i ohladiti, te ohlađenoj masi dodati 500 mL vrhnja za šlag(prethodno umućenog)
http://imageshack.us/photo/my-images/714/picture242j.jpg/
Skuhati 1 kg jagoda sašećerom(ovo nisam mjerila-nego sam zasladila otprilike) i dodati i m preljev za torte razmućen u vodi(3-4 kesice preljeva otopiti u vodi i dodati u jagode,te kuhati još par minuta da dobije čvrstoću) i ihladiti !Filovati sljedećim redom-kora, pa crveni fil, pa čokoladni....http://imageshack.us/photo/my-images/19/picture241o.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/820/picture244dx.jpg/
Ovu sam istu pravila i sa malinama i super je!



_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

Zadnji članci

article-img