Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
kad s erazvije isjeći na 3 ili 4 šire trake...u zavisnosti kolika je... istopiti malo putera i ulja i pomastititi jufku sa kašike u zedjelu staviti faširano meso, izrendan crveni luk, biber i sol...
ubacite u azmrzivač da se stisne...nakon sat vremena izavdite pa na tortu stavite drugi pleh ili podmetaš i paćjivo okrenite da vam izleti van sa folijom kompletna torta http://imageshack.us/photo/my-images/685/sl730799.jpg/
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
peče se...jedva je čekamo ja prav...sva mi kuća nešto posebno uzmirisala
14.07.2011, 16:51
Hannica
2920
IZVORNA PORUKA: gvendolina
SLADOLED
Ovo je najbolji recept za sladoled koji sam probala,a nije komplikovan
Sastojci: -4 jaja -2 slag pjene -1 mala pavlaka -10 kasika secera -vanilin secer -voce po zelji
Mikserom umutiti odvojeno bjelanca i zumanca sa po 5 kasika secera.Umutiti i slag pjenu sa mlijekom i vanilin secerom(ne praviti slag sa vodom da se ne stvore ledeni kristalici)
Pomijesati sve zajedno kasikom i dodati pavlaku
Podijeliti na tri dijela
Stapnim mikserom usitniti voce(ja sam stavljala jagode i sumsko voce) dodati i malo secera jer je voce malo kiselkasto
Dodati voce u posude.U trecu zdjelu sam stavila istopljenu cokoladu i praline,a vi sami birajte okuse,mogu se dodati i arome po zelji
Izliti sladoled u posude i staviti na hladjenje
posluzite i uzivajte
Ovaj recept sam probala i super je,preporucujem...
doublemum mmmmmmm, njam njam, kod nas se ovo zove pita cora (ima crtica iznad c), mi smo je poceli praviti u ratu kada smo jeli kod jednih prijatelja koji su izbjegli u TK iz Janje. Predobra jeee Hanady kada porastem zelim biti domacica kao ti
< Poruku je uredio de_de -- 14.7.2011 16:55:45 >
14.07.2011, 18:02
DM
2408
Hvala na komplimentima Jao gvendolina-danas hoću breskvi na temi danas kuhamo da napišem recept za ovaj sladoled i ja trenutno u kući imam isti, pravila prije 2-3 dana , a aparat na posudbi-te tako ne slikah I u mene sa malinama(samo što sam svojim probiračima prokuhala maline sa šećerom i očistila od sjemenki-pa onda dodala u sladoled)
Hanady-kakva je pita?!
14.07.2011, 18:04
Hanady RR
18727
doublemum jedina je zamjerka što sma je ručku napravila po ovoj vrućini pa smo s e''ožderali'' ...evo s asvih na sznoji curi slomili s ejedući uz salatu od krastavica s ajogurtom i pavlakom... a onda zasladili ovom sladoled tortom...ma evo id jeca mirno sjede...niko ne može da mrdne koliko smo s enajeli
14.07.2011, 18:17
DM
2408
Bilo vruće-ne bilo, ja je sutra pravim
ubacite u azmrzivač da se stisne...nakon sat vremena izavdite pa na tortu stavite drugi pleh ili podmetaš i paćjivo okrenite da vam izleti van sa folijom kompletna torta http://imageshack.us/photo/my-images/685/sl730799.jpg/
Evo pravim ovaj sladoled, interesuje me jesil stavljala secer u slag? I mora li biti bas kisela
15.07.2011, 18:13
Hanady RR
18727
nema šećera ni mrve... a kiseila piše u receptu...i ja vjerujem s arazlogom jer stalno stoji u zamrzivaču pa je tako bolje za šlag, valjda
da s akostima...ima tamo na dana skuhamo...sve sma ja to nju ispitala...ne iskuhavaš ga i sa kostima ide...ma super je kad se jede...kosti se povade..
15.07.2011, 20:14
Lejla Ka
5544
Znači komad sirovog pilećeg mesa sa povrćem stavlja se u jufku i peče? Komade predpostavljam režeš manje. Koliko je debela jufka u poređenju sa onom za pitu?
15.07.2011, 21:07
Hanady RR
18727
Kod mene jufka bila istop kao za pitu debljine... a pile ono od 1200 g brojlerovo na 12 komada sma podjelila pa erti skontaj u tranžranju koliki bi trebali biti komadi...neke sma kosti pri tranžiranju kotarisala...ono batak, karabatak, krilo, pa bijelo meos do polovine na 3 djela...eto tako iz pola pileta dobila 6 komada jesam ti objasnila
17.07.2011, 18:47
Hanady RR
18727
Evo je Pizza vegetarijana by us
Ovo je mjera za jedan pleh iz rerne ( to je onaj koji vam je došao uz rernu ) Možete napraviti i dvije manje okrugle ili čak ovu mjeru sjeći u obliku malih pica, krugove vaditi čašama
Potkuhajte tijesto do sljedećih satsojaka: 320 gr brašna supena kašika maslinovog ulja kafena kašika soli šećera na vrh kašike 200 ml tople vode... supena kašika germe ili 1 kesica di-go kvasca od 10 g
u ove tople dane uz nju super ide salata -dip izrežite krastavice na kockice, stavite pavlake i jogurta, malo peršuna i jedno čehno sitno sjeckanog bijelog luka po želji i kockice feta sira...posolite i promješajte i prijatno http://imageshack.us/photo/my-images/685/sl730813.jpg/
< Poruku je uredio Hanady RR -- 17.7.2011 18:50:40 >