Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
kad s erazvije isjeći na 3 ili 4 šire trake...u zavisnosti kolika je... istopiti malo putera i ulja i pomastititi jufku sa kašike u zedjelu staviti faširano meso, izrendan crveni luk, biber i sol...
ubacite u azmrzivač da se stisne...nakon sat vremena izavdite pa na tortu stavite drugi pleh ili podmetaš i paćjivo okrenite da vam izleti van sa folijom kompletna torta http://imageshack.us/photo/my-images/685/sl730799.jpg/
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
peče se...jedva je čekamo ja prav...sva mi kuća nešto posebno uzmirisala
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
peče se...jedva je čekamo ja prav...sva mi kuća nešto posebno uzmirisala
ja moram pohvaliti jufku od doublemum, .Bas si je lijepo oblikovala,kod mene uvijek bude grbava.
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
14.07.2011, 16:51
Hannica
2920
IZVORNA PORUKA: gvendolina
SLADOLED
Ovo je najbolji recept za sladoled koji sam probala,a nije komplikovan
Sastojci: -4 jaja -2 slag pjene -1 mala pavlaka -10 kasika secera -vanilin secer -voce po zelji
Mikserom umutiti odvojeno bjelanca i zumanca sa po 5 kasika secera.Umutiti i slag pjenu sa mlijekom i vanilin secerom(ne praviti slag sa vodom da se ne stvore ledeni kristalici)
Pomijesati sve zajedno kasikom i dodati pavlaku
Podijeliti na tri dijela
Stapnim mikserom usitniti voce(ja sam stavljala jagode i sumsko voce) dodati i malo secera jer je voce malo kiselkasto
Dodati voce u posude.U trecu zdjelu sam stavila istopljenu cokoladu i praline,a vi sami birajte okuse,mogu se dodati i arome po zelji
Izliti sladoled u posude i staviti na hladjenje
posluzite i uzivajte
Ovaj recept sam probala i super je,preporucujem...
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
doublemum mmmmmmm, njam njam, kod nas se ovo zove pita cora (ima crtica iznad c), mi smo je poceli praviti u ratu kada smo jeli kod jednih prijatelja koji su izbjegli u TK iz Janje. Predobra jeee Hanady kada porastem zelim biti domacica kao ti
< Poruku je uredio de_de -- 14.7.2011 16:55:45 >
_____________________________
Keno mamino zlato 22.11.2009.
14.07.2011, 18:02
DM
2408
Hvala na komplimentima Jao gvendolina-danas hoću breskvi na temi danas kuhamo da napišem recept za ovaj sladoled i ja trenutno u kući imam isti, pravila prije 2-3 dana , a aparat na posudbi-te tako ne slikah I u mene sa malinama(samo što sam svojim probiračima prokuhala maline sa šećerom i očistila od sjemenki-pa onda dodala u sladoled)
Hanady-kakva je pita?!
_____________________________
Čim želja prestane biti želja, čim minu čežnja, ni slasti više nema!
14.07.2011, 18:04
Hanady RR
18727
doublemum jedina je zamjerka što sma je ručku napravila po ovoj vrućini pa smo s e''ožderali'' ...evo s asvih na sznoji curi slomili s ejedući uz salatu od krastavica s ajogurtom i pavlakom... a onda zasladili ovom sladoled tortom...ma evo id jeca mirno sjede...niko ne može da mrdne koliko smo s enajeli
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
14.07.2011, 18:17
DM
2408
Bilo vruće-ne bilo, ja je sutra pravim
_____________________________
Čim želja prestane biti želja, čim minu čežnja, ni slasti više nema!
ubacite u azmrzivač da se stisne...nakon sat vremena izavdite pa na tortu stavite drugi pleh ili podmetaš i paćjivo okrenite da vam izleti van sa folijom kompletna torta http://imageshack.us/photo/my-images/685/sl730799.jpg/
Evo pravim ovaj sladoled, interesuje me jesil stavljala secer u slag? I mora li biti bas kisela
_____________________________
Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!
15.07.2011, 18:13
Hanady RR
18727
nema šećera ni mrve... a kiseila piše u receptu...i ja vjerujem s arazlogom jer stalno stoji u zamrzivaču pa je tako bolje za šlag, valjda
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
peče se...jedva je čekamo ja prav...sva mi kuća nešto posebno uzmirisala
Jel meso stavljate sa kostima?
da s akostima...ima tamo na dana skuhamo...sve sma ja to nju ispitala...ne iskuhavaš ga i sa kostima ide...ma super je kad se jede...kosti se povade..
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
15.07.2011, 20:14
Lejla Ka
5544
Znači komad sirovog pilećeg mesa sa povrćem stavlja se u jufku i peče? Komade predpostavljam režeš manje. Koliko je debela jufka u poređenju sa onom za pitu?
_____________________________
Velika princeza E 2005 Maleni veseljak N 2008 I ovo su moja DjeCa pored djece, i moje Dojenje nakon dojenja
15.07.2011, 21:07
Hanady RR
18727
Kod mene jufka bila istop kao za pitu debljine... a pile ono od 1200 g brojlerovo na 12 komada sma podjelila pa erti skontaj u tranžranju koliki bi trebali biti komadi...neke sma kosti pri tranžiranju kotarisala...ono batak, karabatak, krilo, pa bijelo meos do polovine na 3 djela...eto tako iz pola pileta dobila 6 komada jesam ti objasnila
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
17.07.2011, 18:47
Hanady RR
18727
Evo je Pizza vegetarijana by us
Ovo je mjera za jedan pleh iz rerne ( to je onaj koji vam je došao uz rernu ) Možete napraviti i dvije manje okrugle ili čak ovu mjeru sjeći u obliku malih pica, krugove vaditi čašama
Potkuhajte tijesto do sljedećih satsojaka: 320 gr brašna supena kašika maslinovog ulja kafena kašika soli šećera na vrh kašike 200 ml tople vode... supena kašika germe ili 1 kesica di-go kvasca od 10 g
u ove tople dane uz nju super ide salata -dip izrežite krastavice na kockice, stavite pavlake i jogurta, malo peršuna i jedno čehno sitno sjeckanog bijelog luka po želji i kockice feta sira...posolite i promješajte i prijatno http://imageshack.us/photo/my-images/685/sl730813.jpg/
< Poruku je uredio Hanady RR -- 17.7.2011 18:50:40 >
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''