RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

Anoniman -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (8.12.2011 23:13:39)

IZVORNA PORUKA: bebacha

ovo moje starije djete nikad nije samo trazilo da ide napolje[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
kad ja kazem da idemo nikad ne odbija al i netrazi sama[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

ne traži ni Nikola nikad sam,al vidim po njemu kad se uzvrti i ne zna sta ce od sebe da mu treba da malo izadjemo[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anoniman -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (8.12.2011 23:15:48)

IZVORNA PORUKA: teacher75

lana ne ujeda, ona se fino igra i u kuci[sm=smiley1.gif] sutra ujutro ce joj doci drugarica pa ce se igrati. ja sam danas dosla kuci u 3 sata slomljena jer sam sinoc spavala samo 5-6 sati i gdje cu je izvesti po mraku kad je mrak u 4.a teta je cuvala do 12. poslije je dosla moja mama i lana je spavala
pa jel smatras to zdravim[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
meni to, izvini, nije zdravo...zdravo dijete da je "zatvoreno" po citav dan u kuci...da mor...pa hajde...po mom misljenju nezdrava navika  totalno

Malenaoduvijek -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (8.12.2011 23:16:02)

tiki
ti nas Bgm zezas [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

R&T@ -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (8.12.2011 23:16:59)

Mogu sad mirno spavati jer sam zakljucila da mi stan ne treba...
Neka mene u mojoj "vikendici"...

teacher75 -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (8.12.2011 23:18:27)

mala, neka me jos 10 minuta[sm=smiley36.gif]sad sam se razbudila[sm=smiley36.gif]ma i ja sam pozeljela da set_amo al to je grozno kad je umorna nema sanse da je natjeram da se penje, a ja je definitivno ne mogu i ne zelim nosati uz stepenice sad ovakva. jedva se i sama popnem. tako da uglavnom izadjem s njom kad znam da je mm moze ponijeti gore ili kad znam da se nece pospana i umorna vratiti pa ce htjeti nekako da se popne. poslije bazara se bila zakocenula od placa, jedva smo dosle kuci, i odmah je zaspala, poludjela sam bila[sm=hudicek1.gif]

bebacha -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (8.12.2011 23:18:44)

nije bas za ove teme al eto.mene ovo starije djete plasi.ona je kod kuce super,prica ko odrasli,zeza,cesto su to recenice da nas ostavi bez teksta.al u drustvu je skroz drugacija,bilo da su djeca il odrasli teko se uklap.sa djecom teze nego odraslim.nekako je povucena,tiha i mirna.i strasljiva,stalno se javlja neki novi strah.evo sljedece sedmice trebaju iz obdanista ici u kino gledat Zlatokosu.na sam spomen pocne plakat,boji se,tu ima vjestica(nije nikad gledala crtani).kod kuce joj pustila crtani i oci joj pune suze,u momentu se pojavi neka malo ruznija zena i ona u vriska,prava histerija,tuzni plac.bas se svi da se strasno boji.hiljadu put smo joj morali poslije ponovit da nece ici u kino.sta da radim da je bar malo oslobodim

Hanady RR -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (8.12.2011 23:20:24)

IZVORNA PORUKA: tajra

Ticerko, zivis u centru grada, a ne u nekoj vuko*ebini, da prostite...
okruzna si parkom, centrima, igraonicama, javni prevoz ti ispred nosa...

Da vidis moje mahale, kao iz 19. stoljeca... nigdje nikog i niceg...

ma nemoguće...zara takvo što postoji[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Joj majko moja...da se techer nedo bog udala na sedrenik...kuku majko...
vijdla je tjara moje ljepote...
svako jutro kad se probudim boga molim da smo na mjestu d anas špiscasta nije zgurala u ravnicu[sm=jezicek.gif]

teacher75 -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (8.12.2011 23:21:23)

IZVORNA PORUKA: dadada

lana ne ujeda, ona se fino igra i u kuci[sm=smiley1.gif] sutra ujutro ce joj doci drugarica pa ce se igrati. ja sam danas dosla kuci u 3 sata slomljena jer sam sinoc spavala samo 5-6 sati i gdje cu je izvesti po mraku kad je mrak u 4.a teta je cuvala do 12. poslije je dosla moja mama i lana je spavala
pa jel smatras to zdravim[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
meni to, izvini, nije zdravo...zdravo dijete da je "zatvoreno" po citav dan u kuci...da mor...pa hajde...po mom misljenju nezdrava navika  totalno

vala ne smatram da ce joj ista biti ako 2-3 dana provede kuci, ionako je lose vrijeme, to nije navika jer smo izlazili ljetos i po dva puta sedmicno, al je lana takvo dijete da moze i vani i u kuci fino da se igra, ne pravi joj to problem nikakav. ima balkon pa izadje malo na balkon. meni ne pada napamet da je sada izvodim u igraone i shoping centre medju viruse i dim, a vani je ionako magla i smog bila ovih dana, nije nista propustila

Malenaoduvijek -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (8.12.2011 23:22:47)

marijana za malog zavodnika [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

bebacha ne znam sta bih ti rekla, Luka se znao bojati nekih igracaka i ja ih sklonim i nakon odredjenog vremena mu ih vratim i on ih onda polako razgleda i cak mu budu onda i drage.
tako je bilo i sa klackalicom i ljuljom.
a Ajla je vec velika,mislim da joj mozes objasniti da vjestice ne postoje,da postoje samo u bajkama,da ne treba da se boji ne znam sta bi joj drugo moglo pomoci.

Hanady RR -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (8.12.2011 23:23:05)

vala ne smatram da ce joj ista biti ako 2-3 dana provede kuci, ionako je lose vrijeme, to nije navika jer smo izlazili ljetos i po dva puta sedmicno, al je lana takvo dijete da moze i vani i u kuci fino da se igra, ne pravi joj to problem nikakav. ima balkon pa izadje malo na balkon. meni ne pada napamet da je sada izvodim u igraone i shoping centre medju viruse i dim, a vani je ionako magla i smog bila ovih dana, nije nista propustila

mašalllah[sm=smiley36.gif]

joj sad ću da ti sve ove postove spasim pa kad s eporodiš aBd i hormoni ti s elsoćže da ti pustim[sm=smiley36.gif]

prmedena si života mi[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

teacher75 -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (8.12.2011 23:23:29)

nama kogod dodje u goste uzdise i kuka i pita kako se mi penjemo, slabo nam ljudi i dolaze, svima mrsko, kazu dodjite vi kod nas[sm=smiley36.gif]pogotovo ove s djecom, dodju jednom i nema ih vise. i ja sam odrasla na brdu i znam sta je brdo al su ove stepenice meni 10 puta gore

teacher75 -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (8.12.2011 23:24:31)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

mašalllah[sm=smiley36.gif]

joj sad ću da ti sve ove postove spasim pa kad s eporodiš aBd i hormoni ti s elsoćže da ti pustim[sm=smiley36.gif]

prmedena si života mi[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]ovo je bio lapsus, mislila sam dva puta dnevno[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]

Malenaoduvijek -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (8.12.2011 23:24:35)

ja imam kumu na sedreniku i ona se uvijek zeza kad ces doci na moju planinu jer je gore def zrak drugaciji.

a nemojte tiki u mahalu ona ne bi znala sta bi sa sobom tamo

bebacha -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (8.12.2011 23:24:47)

ona se niceg nije bojala do prije par mjeseci.sve sam ja to njoj objasnila hiljadu put,i ucitelj i ucitelja u obdanistu al nista ne pomaze.strah se samo povecaje

teacher75 -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (8.12.2011 23:25:16)

IZVORNA PORUKA: MALA1994

ja imam kumu na sedreniku i ona se uvijek zeza kad ces doci na moju planinu jer je gore def zrak drugaciji.

zaista si smijesna, ja sam svoje 33 godine provela u mahali

Anoniman -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (8.12.2011 23:25:23)

bebacha jel se uvijek tako plasila il joj je to sad doslo?možda je samo neka faza.. 

Hanady RR -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (8.12.2011 23:25:57)

IZVORNA PORUKA: bebacha

nije bas za ove teme al eto.mene ovo starije djete plasi.ona je kod kuce super,prica ko odrasli,zeza,cesto su to recenice da nas ostavi bez teksta.al u drustvu je skroz drugacija,bilo da su djeca il odrasli teko se uklap.sa djecom teze nego odraslim.nekako je povucena,tiha i mirna.i strasljiva,stalno se javlja neki novi strah.evo sljedece sedmice trebaju iz obdanista ici u kino gledat Zlatokosu.na sam spomen pocne plakat,boji se,tu ima vjestica(nije nikad gledala crtani).kod kuce joj pustila crtani i oci joj pune suze,u momentu se pojavi neka malo ruznija zena i ona u vriska,prava histerija,tuzni plac.bas se svi da se strasno boji.hiljadu put smo joj morali poslije ponovit da nece ici u kino.sta da radim da je bar malo oslobodim

ja mislim da je to faza...

kod mene je H radila tako il bar slično...
recimo ja kažem idemo u granap...a ona počne da dreći boji se hajre žene koja radi u granapu...i nema pite da ti nju natjeraš da se pozdravi sa tom ženom...
i u neko doba porđe...sad ako hajru vidi moramo stata da s eupita...a krila s eiza mene[sm=zmeden.gif]

i sad tako zna reći kad pričamo o nečemu...ja s ebojim vuka...i hajd šetamo po baricama i mi kao učimo ih koje životinje žive po šumi...kad rekosmo vuk ja kad stade vrisštata...nema ovdje vuka ja s ebojim vuka[sm=zmeden.gif]

Malenaoduvijek -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (8.12.2011 23:26:25)

a tiki sta ces ti kad se porodis,mislim znam da ne mislis naredna 3 mjeseca izlaziti ali sta ces onda.pa zeno pomahnitat ces u kuci [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Hanady RR -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (8.12.2011 23:27:18)

al beze djece...
zna mala tiki gdje sma ja...ona je drugovala s amojom zaovom...
ja sma s ejadna pomirila sa ovom mahalom šta ću...al u mene mati nije nikada niti će...
kad joj kažem da dođe ovdje d aih čuva njoj se plače...
kaže da im šta bude niđe živog roba...trči trči pa kuća[sm=jezicek.gif]

teacher75 -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (8.12.2011 23:27:29)

a tiki sta ces ti kad se porodis,mislim znam da ne mislis naredna 3 mjeseca izlaziti ali sta ces onda.pa zeno pomahnitat ces u kuci [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ja sam vec napisala sta cu- bebu u sling i lanu za ruku jer se nadam da ce htjeti da se penje sama do tada (evo pocela sam pozitivno razmisljati, dobro uticete na mene)[sm=smiley1.gif]

Malenaoduvijek -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (8.12.2011 23:27:49)

ozbiljno[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
eh pa sorry onda

bebacha -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (8.12.2011 23:28:10)

ja se nadam da je faza jer ovaj plac nije normalan.bas se vidi da ne glumi.place i trese se a sva blijeda ko papir.
zao mi sto ce propustit odlazak u kinu,u subotu je kontam vodit na cirkus a sad mi ti pod upitnikom jer se boji klauna i zmije

teacher75 -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (8.12.2011 23:28:42)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

al beze djece...
zna mala tiki gdje sma ja...ona je drugovala s amojom zaovom...
ja sma s ejadna pomirila sa ovom mahalom šta ću...al u mene mati nije nikada niti će...
kad joj kažem da dođe ovdje d aih čuva njoj se plače...
kaže da im šta bude niđe živog roba...trči trči pa kuća[sm=jezicek.gif]

al zato nema auta i izduvnih gasova i ovolike magle- sve ima svoje[sm=smiley1.gif]uostalom kad imas veliku bastu ne moras nigdje ni ici svaki dan

R&T@ -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (8.12.2011 23:29:59)

Sad me ticerka zabrinula...

Hanady i ja se u ljeto 2009. zalijepile za RR, MALA proslo ljeto...jer nam je kao malo bilo komplikovano izvesti dijete i bebu...

Ticerko, ti nam neces vidjeti ni sunca ni mjeseca godinama[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

teacher75 -> RE: Bebe 1 - 2 godine [chat] (8.12.2011 23:30:43)

ma bice to sve abd ok, sad sam trudna i ne mogu je nosati, a nosila sam je dok nisam zatrudnjela pa smo hodale po 2 puta dnevno, nije mi bilo mrsko. tako da ce lana morati da se strpi jos dok prodje ova zima nema joj izlazaka svaki dan[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  492 493 [494] 495 496   Sljedeća stranica >   >>