Adana -> RE: Mršajmo zajedno ! (3.10.2012 1:17:53)
|
IZVORNA PORUKA: canim Meni do sad najbolji i najefektniji dorucak je 1 jaje + kriska integralnog hljeba 1 casa jogurta sa kasikom lana salata ili neki sir ponekad malo meda na hljeb. Ovaj dorucak mi bas da dovoljno energije za pocetak dana i vecinom ostatak dana jedem po planu i programu [sm=smiley1.gif] Ćao! Lan je super sa jogurtom, možeš slobodno uzeti supenu kašiku lana, i bolje je da ga potopiš uveče, da prenoći. :) U to možeš, da ''''''''pojačaš'''''''' malo, staviti kašiku ječmenih i raževih pahuljica. I mekinje su dobre. Ali je sve bolje potopiti u jogurt noć prije. .............................................................. A za količinu kalorija koja je potrebna dnevno, ona zavisi od visine, težine, dobi. Za one koji već nisu, možete na Google ukucati BMR ili bazalni metabolizam i lijepo izračunate koliko vam kalorija dnevno treba za funkcionisanje organizma, znači za osnovne funkcije. :) Ispod toga ne bi baš trebalo ii. Onda moete sebi izračunati kolika je dnevna potreba za kalorijama (daily calorie need), uglavnom se taj bazalni metabolizam množi sa određenim brojem (koji zavisi od nivoa tjelesne aktivnosti, a sve to ima već određeno) i dobija se ''''''''aktivni metabolizam''''''''. To je broj kalorija koje vam trebaju da održite tjelesnu masu. Ako želite da smršate ''''''''ukinete'''''''' sebi nekih 500 kalorija dnevno, i za 7 dana je to -3500 kalorija, što je opet 0.5kg manje. žene ne bi trebalo da unose manje od 1200 kalorija dnevno... Halalite na dužini posta, svašta ja napisah, a već poznato pretpostavljam. Sretno u mršavljenju, i ja se polako ''''''''bavim'''''''' istim... nije baš da ide, ali vidjećemo. :)
|
|
|
|