RE: Mršajmo zajedno ! (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

MicoTico -> RE: Mršajmo zajedno ! (27.5.2013 10:48:20)

Hello mršavice!
Ja cijeli vikend bila dobra ....do sinoć[sm=hudicek1.gif] Žene se na chatu ispisale o hrani, pa još slike postavile i ja nisam mogla izdržati.
Sva sreća sam kilažu Daliyah prijavila prije "izleta"[sm=smiley36.gif]

Daliyah92 -> RE: Mršajmo zajedno ! (27.5.2013 11:58:10)

IZVORNA PORUKA: MicoTico

IZVORNA PORUKA: Daliyah92

Jel ono petak?
Ja zaboravila da se izvažem, a sad sam svašta nešto jela i pila[sm=smiley36.gif]
Elem, sutra ću, pa da me Daliyah upiše.

Jos nisi! Ja cekaaam [sm=jezicek.gif]

Sorry[sm=smiley9.gif]
Evo ga, jutros 58.6.

MA to se ja salila s tobom, a bila sam zaboravila da treba praviti tabelu a kad vidjeh tvoj post sjetih se [sm=smiley36.gif]

A dobro je da si kilazu prijavila prije brljanja, sad slobodno brljaj. [sm=smiley36.gif] Ja vecinom tako, kad se izvazem petkom onda u akciju (kod nas je cetvrtak i petak vikend, imam srece) [sm=smiley36.gif]

Daliyah92 -> RE: Mršajmo zajedno ! (27.5.2013 12:08:18)

Jutos se vagnem i imam sta vidjeti, prilicno lijep minus [sm=smiley1.gif] a onda odem oprati kosu, kasnije se vratim (a nisam jela) kad vidim 600 gr vise od kilaze prije pranja kose. Kontam sta je, a kosa mi puna vode [sm=jezicek.gif] a imala sam i peskir na glavi.. skinem peskir a opet ista kilaza. Mozda je ipak do vage [sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif]

Uglavnom, minus je a tek ponedjeljak. [sm=smiley1.gif]

Vidim spominjete vjezbe. I ja sam planirala vjezbati ali samo radi zatezanja ali prvo moram jos malkice smrsati. Onda cu da vjezbam sa Jillian Michaels, ako uspijem [sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (27.5.2013 12:45:36)

Evo i ja da vam mahnem, konacno sam se jutros izvagala i ostala u soku, zene drage kako je brzo odem u plus to je nevjerovatno, dobro je da pratim, inace da ne pratim opet bi bila 100kilasica [sm=smiley29.gif]

daliyah uzmi neku majicu pa stavi je na vagu, pa je onda pod vodu i opet na vagu, sta mislis hoce li biti ista tezina [sm=jezicek.gif] ...dakle sasvim normalno je da mokre kose tezis vise.

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (27.5.2013 12:47:43)

IZVORNA PORUKA: raja_ringe

Dobro jutro mršavice. Nakon vikenda ne smijem na vagu. Sada opet malo više paziti da se ne ode u plus.

Reallove koji je tvoj konačni cilj?

Njen je cilj da mrsa, nema konacnog cilja, uvijek moze manje [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

veki_aki -> RE: Mršajmo zajedno ! (27.5.2013 16:01:12)

sad sam citala neki vodic za mrsanje gdje su sabrane kao sve informacije o mrsanju i pored svega jel kazu cistu logicnu stvar sa kojom se slazem mrsanje je manji unos kalorija od potrosenih, vrlo jednostavno.Ali isto kazu da je bitan samo br.kalorija znaci potpuno nevazno da li cete imati veliku veceru bez dorucka i rucka ili sve rasporedjeno u 3 obroka ali kao bolje za zdravlje 5 obroka.Sta mislite o tome?I da li vi brojite kalorije ili ono otprilike ma dosta mi kriska hljeba za rucak?
Pozzzzzzzzzzz

bebaa -> RE: Mršajmo zajedno ! (27.5.2013 17:16:11)

dalijaaaaaa........evo mene danas izašla iz bolnice ali se javljam samo da pribilježiš novi rekord....66.7.......[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (27.5.2013 17:29:33)

veki aki ja se ne slazem s tim, da je to odnos unoseno- potroseno, jer npr ti mozes jesti 2 puta dnevno a da vaga ne mrda s mjesta a mozes jesti i 5 puta dnevno sto je kolicinski puno vise od 2 puta a da mrsas.

Dakle, zavisi od metabolizma, mali a cesti obroci ubrzavaju metabolizam i tim nacinom mozes jesti puno vise a da mrsas dok rijedji obroci usporavaju metabolizam eh onda mozes reci da se i od vode debljas [sm=jezicek.gif]

bebaa [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] dobro nam dosla nazad.

ajla86 -> RE: Mršajmo zajedno ! (27.5.2013 20:10:41)

mrssavice svaka vam cast....
da pitam jel iko ide onim fazonom ujutru i navece zitarice,rucak normalan?
koliko je to efikasno i bude li se puno gladno....

MicoTico -> RE: Mršajmo zajedno ! (27.5.2013 20:35:55)

Stavila danas jedna naša forumašica na chat temi, a meni žao da se recept izgubi. Ne može da škodi! Ja sebi napravila za sutra.

http://www.zenasamja.me/budifit/876/sasi-voda--napitak-koji-topi-masne-naslage

raja_ringe -> RE: Mršajmo zajedno ! (28.5.2013 9:38:13)

jutrooo..ja stala u pred tudničke hlače. Jest da su mi prije bile taman pa za sahatak se rašire, a sada malko tijesne pa za sahatak taman, ali ja stretna jer ih zimus nisam mogla preko kukova navući (nemaju elastina).

veki_aki ja sam negdje blizu tvog razmišljanja. Lično ne jedem u malim i čestim obrocima. Jedem dva puta i to kasni doručak i kasni ručak. U međuvremenu imam ono što zovu užina (neko voće), a to ja inače ne računam ni u šta :)). Probala sam promijeniti navike. Pokušala sam da doručkujem rano da smanjim količinu a povećam broj obroka, ali sam bila stalno gladna i cijeli dan nešo žvakala a kg nisu išli ni dole ni gore. 'Moja filozofija' je pojačati aktivnost jer mislim da hrane ne unosim previše. Ja se sada parkiram malo dalje nego što bi morala da bi se natjerala da malo više pješačim. Ujutro mi tako godi, a kada se vraćam sa posla iskreno mi bude mrsko, ali nemam izbora :). Trudim se smanjiti slatkiše, kupovne sokove i prženo, ali to još nisma realizovala do kraja. Brojala sam kalorije i to je stvarno uspješno, ali sam prestala nemam pojam zašto. Evo mogla bi opet početi :).

Jutros mi vaga pokazuje +300gr, ali to sma očekivala, jer sam nešto bila nervozna, a znamo kako se ervoz smiruje :))

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (28.5.2013 9:39:40)

Jutric...

MicoTico fin ti receptic, probaj pa nam javi jeli ukusno.

Ja krastavice ne volim nikako tako da nema sansi da bih ovo popila ali ko voli nek proba, nemoze naskoditi.

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (28.5.2013 11:53:53)

Dan zenice..ja se pazim evo treci dan,samo sto nisam vjezbala,nisam stigla,ovih dana smo u frci,hodamo,kupujemo stvari za kucu..meni da je smrsati jos jedno 3kilice i bila bih sretna

MicoTico -> RE: Mršajmo zajedno ! (28.5.2013 12:04:35)

IZVORNA PORUKA: canim

Jutric...

MicoTico fin ti receptic, probaj pa nam javi jeli ukusno.

Ja krastavice ne volim nikako tako da nema sansi da bih ovo popila ali ko voli nek proba, nemoze naskoditi.

Baš je ukusno i osvježavajuće.
I ne osjeća se krastavac skoro ni malo. Nekako mi najviše na đumbir i nanu ( ja imala svoju domaću iz vrta).
Meni se baš sviđa[sm=smiley20.gif]

bebaa -> RE: Mršajmo zajedno ! (28.5.2013 13:24:34)

ma ne zna čovjek više šta da proba,ja davno čula da treba ujutro popiti čašu vode koja je prenoćila u čaši...i probala par jutara i posle jedva regulisala stolicu...možda to jeste bio cilj ali meni nije cilj da čamim čekajući slobodno vrijeme.....[sm=smiley36.gif]...pa sam odustala....

Daliyah92 -> RE: Mršajmo zajedno ! (28.5.2013 14:17:28)

1.MicoTico……………......*168cm* |58,6kg|59,0kg|59,5kg|58,5kg|58,6kg|

2.Daliyah92................*152cm* |53,0kg|52,8kg|52,7kg|52,9kg|52,7kg|

3.Kinder suprise ………...*165cm* |68,5kg|69,0kg|-- ---kg|67,8kg|-- --kg|

4.ljubicica_28 …………....*161cm* |65,0kg|65,0kg|-- ---kg|64,8kg|-- --kg|

5.Maya_K...................*170cm* |89,0kg|87,0kg|-- ---kg|-- --kg|-- --kg|

6.Raja_ringe...............*169cm* |68,8kg|-- --kg|-- --kg|67,5kg|67,1kg|

7.Minie......................*167cm* |69,9kg|-- ---kg|70,0kg|-- --kg|-- --kg|

8.bebaa…………………......*162cm* |67,8kg|68,0kg|67,6kg|67,0kg|66,7kg|

9.seka87……………………..*165cm* |58,0kg|-- --kg|-- --kg|-- --kg|-- --kg|

10.mishkica………………….*168cm* |78,0kg|77,4kg|77,8kg|-- --kg|

11.tinkivinki………………....*173cm* |79,0kg|-- --kg|-- --kg|76,5kg|

12.Mjeseceva pratilja...*160cm* |73,7kg|-- --kg|-- --kg|-- --kg|

13.Silver…………............*170cm* |78-79kg|-- --kg|-- --kg|-- --kg|

14.azra I ADI……..........*167cm* |57,5kg|57,3kg|57,0kg|57,2kg|

15.canim…………...........*168cm* |64,5kg|-- --kg|-- --kg|-- --kg|

16.reallove…….............*167cm* |64,5kg|64,0kg|-- --kg|-- --kg|

17.kaktuscic……......... .*160cm* |65,0kg|65,0kg|65,0kg|65,0kg|

18.veki_aki………………....*158cm* |72,0kg|-- --kg|72,0kg|

19.Amani12………………...*168cm* |67,9kg| 67,4kg|-- --kg|

20.bambi1…………………...*169cm* |63,0kg|-- --kg|

21.Misty_mama………....*165 cm* |61,9kg|61,5kg|

Daliyah92 -> RE: Mršajmo zajedno ! (28.5.2013 14:48:03)

Slazete li se da se brisu sa liste sve koje ne prijave kilazu zaredom 4 puta? Znam da su se prije brisale one koje dva puta ne prijave kilazu. Po meni, nema smisla da se neko prijavi na tabelu i da nikad se vise ni ne javi na temu [sm=zmeden.gif] A opet ima i onih koje se redovno javljaju a ne prijavljuju kilazu, pa ne znam kako sad obrisati ...ili ipak ne brisati nikog [sm=zmeden.gif]

[sm=smiley1.gif]

bebaa -> RE: Mršajmo zajedno ! (28.5.2013 22:02:14)

slažem se za to nakon 4. puta......[sm=smiley31.gif]

Misty_mama -> RE: Mršajmo zajedno ! (29.5.2013 8:29:57)

Jutro drage. Evo, ako neka ima problema sa probavom, jedan savjet. Ja u zadnje vrijeme za doručak obavezno pojedem muesli sa mlijekom. Koristim Viola sa 5 vrsta voća, ili 6 vrsta žitarica, ima ih u DM-u, možda i drugdje, ali eto, ja ih tamo uzmem. Nezaslađene su, i sasvim solidnog okusa, pogotovo kad naletite na koju 'voćku'. Ja se potrudim da to pojedem prije posla, nekih sat vremena nakon što ustanem, nekad čak i u autu jedem, ako me mm vozi na posao [sm=smiley36.gif] Pa onda dobijem čudne poglede iz trolejbusa [sm=jezicek.gif] Helem, to meni fantastično djeluje na probavu, a u to sam se uvjerila i jutros. Nekoliko zadnjih dana nisam jela to, nego neke druge stvari, da ubacim raznolikosti - i ništa. Danima. Kad jutros ja sebi spremim muesli - i bum! [sm=jezicek.gif]

Pa eto..

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (29.5.2013 8:52:41)

Jutric

Daliyah iskreno ja sam na listi samo kao podrska mrsavicama, davno sam ja dosla do nekog svog cilja, ovo malo sto je ostalo nemam volje da skinem, inace bih ja to davno rijesila, tako da ako hoces mene mozes dole staviti u navijacice, rado navijam za nase mrsavice [sm=bravo.gif]

tinkivinki -> RE: Mršajmo zajedno ! (29.5.2013 8:58:13)

IZVORNA PORUKA: Daliyah92

Slazete li se da se brisu sa liste sve koje ne prijave kilazu zaredom 4 puta? Znam da su se prije brisale one koje dva puta ne prijave kilazu. Po meni, nema smisla da se neko prijavi na tabelu i da nikad se vise ni ne javi na temu [sm=zmeden.gif] A opet ima i onih koje se redovno javljaju a ne prijavljuju kilazu, pa ne znam kako sad obrisati ...ili ipak ne brisati nikog [sm=zmeden.gif]

[sm=smiley1.gif]

pa dobro ako se ne javljaju 4 nedelje i ne prijavljuju briši.a ako se odluče javiti piši opet.a ja sam ti pisala 2 puta promjenu težine,a u tabeli sam još 79kg.jel težinu prijavljujemo petkom ili ponedeljkom?uh pardon sad sam vidjela da si upisala[sm=smiley1.gif]

Maya_K -> RE: Mršajmo zajedno ! (29.5.2013 9:11:44)

Jutro mršavice,

kako vam ide?
Kod mene stagnacija, zato nemam šta ni za prijaviti [sm=smiley13.gif]
Nazalost, bolesna sam...zaboravim se i vagati, moram krenuti i ja redovno da se držim inače od mene neće biti ništa.
Ujutro sebi iscijedim limun u 300ml vode pa popijem dok krenem na posao, pijem dosta zelenog, pa se nadam da će se početi topiti kilice [sm=smiley36.gif]

MicoTico -> RE: Mršajmo zajedno ! (29.5.2013 10:45:31)

Jutric

Daliyah iskreno ja sam na listi samo kao podrska mrsavicama, davno sam ja dosla do nekog svog cilja, ovo malo sto je ostalo nemam volje da skinem, inace bih ja to davno rijesila, tako da ako hoces mene mozes dole staviti u navijacice, rado navijam za nase mrsavice [sm=bravo.gif]

Stvarno, mogli bi malo modifikovati listu.
Evo prijedoga:

Mršavice:
1. ....
2......

Navijačice :
1. .....
2.......

Mršavice neka prijavljuju kilažu redovno, a navijačice mogu i ne moraju.

Ako nešto ne volim to je izbaciti nekoga zato što nije ažuran u prijavi, a volio bi da tu bude.
Mi smo slobodan forum, naša tema je otvorena tema i , po meni, svakome ko želi je mjesto ovdje[sm=smiley1.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (29.5.2013 11:10:02)

MicoTico moze tako, jos samo da nam daliyah azurira tabelicu [sm=bravo.gif]

Daliyah92 -> RE: Mršajmo zajedno ! (29.5.2013 13:12:14)

Jutric

Stvarno, mogli bi malo modifikovati listu.
Evo prijedoga:

Mršavice:
1. ....
2......

Navijačice :
1. .....
2.......

Mršavice neka prijavljuju kilažu redovno, a navijačice mogu i ne moraju.

Ako nešto ne volim to je izbaciti nekoga zato što nije ažuran u prijavi, a volio bi da tu bude.
Mi smo slobodan forum, naša tema je otvorena tema i , po meni, svakome ko želi je mjesto ovdje[sm=smiley1.gif]

Naravno da je tako [sm=smiley1.gif]

Ali ipak, moze se naci vremena u toku 4 sedmice da se vagne bar jednom, da bas ne stoji samo ime, visina i pocetna kilaza. [sm=zmeden.gif] Tabela je da se prati mrsanje a ne da stoji kao ukras [sm=smiley1.gif] I uvijek se moze, ona koja odluci ponovo da krene sa mrsanjem, opet upisati u tabelu [sm=smiley1.gif]

Ja samo kazem svoje misljenje a svakako cu uraditi kako vi kazete [sm=smiley1.gif]

Slijedece sedmice cu urediti tabelu, ovako kako MicoTico predlaze. Ako ima jos koja navijacica nek'' se prijavi [sm=smiley36.gif][sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  214 215 [216] 217 218   Sljedeća stranica >   >>