RE: Mršajmo zajedno ! (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

raja_ringe -> RE: Mršajmo zajedno ! (5.6.2013 12:40:03)

I ja bi bazen 'makar' onaj vani :).

Ja jutros opet u plusu [sm=zmeden.gif], hodam dost, jedem isto , malo nekad zabrljam ali i dalje puno dojim. Mislim da je sada vrijeme za neke promjene više ne pali samo malo drugačiji režim ishrane.

Ja stala u cursku kožnu jaknicu :), doduše kad je zakopčam slijepi me, ali je nosim otkopčanu, a ni ne smeta mi što sam sada gore krupnija. Međutim naiđem kraj izloga u kojem se ogledam i u ovim svijetlim hlačama sam baš puno deblja nego u tamnim :((. Nije mi se svidio odraz u izlogu :))

bambika -> RE: Mršajmo zajedno ! (5.6.2013 12:44:25)

http://www.youtube.com/watch?v=ZJ8Zdj0OPMI

preporucujem! sa ovom tetom vjezbam kad bebac spava :)

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (5.6.2013 13:20:30)

raja ringe jeli pijes dovoljno vode ? dojilje trebaju piti ok 3l vode dnevno.

boombar -> RE: Mršajmo zajedno ! (5.6.2013 13:58:21)

Pozdravljam moje mrsavice ako ima jos koja da me se sjeca [sm=smiley36.gif]
Prijavljujem da sam ugledala prvu cifru sesticu! Recept je puno, puno mucnina i onog sto uz to ide .. a nisam bulimicna nego samo [sm=nosecka.gif]
Svima puno srece u ostvarenju zeljenih cifri na vagi, a ja se vracam na temu nekad dogodine
[sm=smiley1.gif]

Bebica11 -> RE: Mršajmo zajedno ! (5.6.2013 14:03:08)

IZVORNA PORUKA: boombar

Prijavljujem da sam ugledala prvu cifru sesticu! Recept je puno, puno mucnina i onog sto uz to ide .. a nisam bulimicna nego samo [sm=nosecka.gif]
Svima puno srece u ostvarenju zeljenih cifri na vagi, a ja se vracam na temu nekad dogodine
[sm=smiley1.gif]

MasaAllah boombar hajde na temu Razgovor u ocekivanju bebe..I ja sam tamo samo sto se meni apetit otvorio pa idu kg na vise..al eto I mene nazad dogodine aBd:)))

Reallove zavidim ti na bazenu:)))

Ostalim mrsavicama veliki hug:*

MicoTico -> RE: Mršajmo zajedno ! (5.6.2013 14:03:12)

Boombar, čestitam na [sm=nosecka.gif]!

Daliyah92 -> RE: Mršajmo zajedno ! (5.6.2013 14:18:43)

Dan mrsavice [sm=smiley1.gif]

Sorry sto kasnim sa tabelom, nisam nasla vremena ranije pa sam je sad uredjivala [sm=smiley1.gif]

MicoTico, hoces li i ti u navijacice kao canim?

Reallove, ti si rekla da te obrisem ali ako hoces stavicu te medju navijacice [sm=smiley1.gif]

Hajte mi odgovorite pa da rijesim tabelu [sm=smiley1.gif]

MicoTico -> RE: Mršajmo zajedno ! (5.6.2013 14:20:15)

IZVORNA PORUKA: Daliyah92

Sorry sto kasnim sa tabelom, nisam nasla vremena ranije pa sam je sad uredjivala [sm=smiley1.gif]

Reallove, ti si rekla da te obrisem ali ako hoces stavicu te medju navijacice [sm=smiley1.gif]

Hoću , stavi me u navijačice[sm=smiley1.gif]

tinkivinki -> RE: Mršajmo zajedno ! (5.6.2013 14:21:22)

[sm=smiley1.gif]

čestitam[sm=bravo.gif]

Daliyah92 -> RE: Mršajmo zajedno ! (5.6.2013 14:30:25)

IZVORNA PORUKA: MicoTico

IZVORNA PORUKA: Daliyah92

Hoću , stavi me u navijačice[sm=smiley1.gif]

Ok [sm=smiley1.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (5.6.2013 14:54:02)

[sm=smiley1.gif]

aj draga ne znas koliko si me obradovala [sm=smiley31.gif] ja mislila ti dosla do cilja i zaboravila nas vise, ne znas koliko mi je milo za plusic, ode ti u raju s bebicom a i mi cemo jos neke uskoro vama na temu aBd , da ste nam zdravo i da rodite zdrave i lijepe bebice a s kilicama cemo lako deverati [sm=smiley31.gif]

ajla86 -> RE: Mršajmo zajedno ! (5.6.2013 14:59:51)

canim vidim na ticetu da si dosta izgubila pa mozes li mi odati tajnu ili dijetu koju furas?
sta jedes....najgore mi je ona glad kad me uzme kad zadrhtim....a vodu nemogu da pijem na gladan stomak onda me zeldac zaboli ko da kamenje jedem

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (5.6.2013 15:03:04)

Pa stvar je da ne smijes biti gladna, jer ako si gladna onda ti uspori metabolizam i narednim obrokom samo postoji veca sansa da ces se prejesti, dakle manjih a cestih obroka, svaka 3h pojedi po jedan mini obrok i naravno vode oko 2l rasporedi dnevno ili ako si dojilja 3l.

Ujutro za dorucak mozes jesti i slatko i slasno i masno dok od podne vec izbjegaji sve to ali obroci moraju biti mali i moraju biti na svaka 3-4h kako bi ubrzala metabolizam i nebi gladovala.

raja_ringe -> RE: Mršajmo zajedno ! (5.6.2013 15:52:15)

canim je li to tebi nutricionista napravio režim ishrane ili si sama i koliko ti je trebalo vremena?

što se vode tiče ja generalno i bez dijete puno pijem tečnosti (ne samo vodu, ali najviše vodu), ali nisma pratila koliko l. Btw nisma znala da dojilje moraju 1l viš :). 2l sigurno popijem, ali 3 ne vjerujem. Baš ću brojati.

Daliyah92 -> RE: Mršajmo zajedno ! (5.6.2013 18:16:57)

1. Kinder suprise ………...*165cm* |67,8kg|

2. Daliyah92................*152cm* |52,4kg|

3. ljubicica_28 …………...*161cm* |64,8kg|

4. Maya_K..................*170cm* |87,8kg|

5. Raja_ringe...............*169cm* |67,0kg|

6. Minie......................*167cm* |70,0kg|

7. bebaa………………….....*162cm* |67,2kg|

8. mishkica…………………..*168cm* |77,8kg|

9. tinkivinki……………......*173cm* |76,0kg|

10. azra I ADI…….........*167cm* |57,2kg|

11. kaktuscic……..........*160cm* |64,0kg|

12. veki_aki………………...*158cm* |72,0kg|

13. Amani12………………..*168cm* |67,4kg|

14. bambi1…………………..*169cm* |63,0kg

15. Misty_mama………....*165cm* |61,5kg|

16. jodi………………..……..*173cm* |85,0kg|

Navijacice:

1. canim …………...........*168cm* |64,5kg|

2. MicoTico……………......*168cm* |59,0kg|

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (6.6.2013 0:30:35)

IZVORNA PORUKA: raja_ringe

canim je li to tebi nutricionista napravio režim ishrane ili si sama i koliko ti je trebalo vremena?

što se vode tiče ja generalno i bez dijete puno pijem tečnosti (ne samo vodu, ali najviše vodu), ali nisma pratila koliko l. Btw nisma znala da dojilje moraju 1l viš :). 2l sigurno popijem, ali 3 ne vjerujem. Baš ću brojati.

Prije nego cu krenuti s mrsanjem pricala sam s prijateljem od mm, koji je nutricionista ali ne zivi u BiH tako da sam od njega uzela dosta savjeta vezanih za mrsanje a program sam ja sama sebi prilagodila...npr sto se slatkisa tice on mi je rekao da skroz ukinem i ako hocu nesto slatko da jedem da to uglavnom budu nesto na mlijeku tipa sutlija, puding ali pola porcije, ja sam ga pitala a jeli moze onda mlijecna cokolada [sm=jezicek.gif] uglavnom po njemu bolje nemoj ali ja sam uvijek imala 1-2 puta u sedmici slatki dan kad sam jela nesto slatko tipa kolac, cokoladu, tortu i slicno i bezobzira na taj slatki dan ja sam mrsala...uglavnom sam gledala okvirno da se drzim toga sto mi je preporucio dakle manji a cesti obroci iii puuuno vode.

Ja ujutro naspem vode u bokal ili flasu i to pijem u toku dana, tako da znam koliko popijem.

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (6.6.2013 11:03:12)

Jutro drage..ja cu u navijacice[sm=smiley1.gif]..sinoc sam malo vjezbala,treba mi doci [sm=zmeden.gif] pa sam bas nekako napuhana i bezveze...

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (6.6.2013 11:14:47)

jutric...

Ja bih danas samo lezala, tako je tmurno ovo vrijeme bas mi se nista ne radi, od jutros sam samo maloj dala da jede i popila kafu sa nekoliko kolutica onog integralnog wellness keksa i razmisljam o dorucku, ali mi se nista ne pravi.

jeste probali onaj wellnes cokoladni keks sa narandjom nesto kao tops...mmmm kako je ukusno [sm=jezicek.gif]

palachinken -> RE: Mršajmo zajedno ! (6.6.2013 11:21:14)

Ja neću da se važem :) ali pojačala sam fizičku aktivnost...trčim ujutru (možda 3-4x sedmično, trenutno sam na 3,5km, idem na 5) i pješačim do posla i nazad, što je ukupno 4km.
Smanjila sam obroke pravo, doručkujem 2 kifle i ručam nekad poslije podne pola nekadašnje porcije, bez hljeba.
Sokove smo izbacili kućile, nekad jedem slatko, ali ne kao prije.
U svakom slučaju, ja se osjećam puno bolje i imam energije. Vaga mi onda i nije toliko bitna [sm=smiley1.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (6.6.2013 11:22:49)

ooo vidi palachinken [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] nek si i ti sta napisala poslije 100 godina [sm=jezicek.gif]

palachinken -> RE: Mršajmo zajedno ! (6.6.2013 11:27:19)

IZVORNA PORUKA: canim

ooo vidi palachinken [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] nek si i ti sta napisala poslije 100 godina [sm=jezicek.gif]

Ma stid me bilo i proći kraj teme ovih 100 godina [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Ima li ko da trči?
Hajmo, pa da smaramo ostale kilomteražom i minutama [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (6.6.2013 11:33:53)

Mi smo na ovoj temi samo komentarisale one programe sto mjere hodanje i koliko to trosi kalorija [sm=smiley36.gif] izgleda da nismo jos sazrele za trcanje, de se ti konsultuj sa reallove ona stalno nesto vjezba [sm=smiley36.gif]

tinkivinki -> RE: Mršajmo zajedno ! (6.6.2013 11:57:18)

IZVORNA PORUKA: canim

jutric...

Ja bih danas samo lezala, tako je tmurno ovo vrijeme bas mi se nista ne radi, od jutros sam samo maloj dala da jede i popila kafu sa nekoliko kolutica onog integralnog wellness keksa i razmisljam o dorucku, ali mi se nista ne pravi.

jeste probali onaj wellnes cokoladni keks sa narandjom nesto kao tops...mmmm kako je ukusno [sm=jezicek.gif]
ja taj najčešće i jedem ujutro uz kafu[sm=smiley36.gif].

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (6.6.2013 12:49:40)

Canim,ne znas ni ti sta valja[sm=smiley36.gif]..ja jedem digestive,onaj obicni,a nekad kupim i sa tamnom cokoladom[sm=smiley1.gif]

boombar -> RE: Mršajmo zajedno ! (6.6.2013 15:50:16)

E hvala drage moje na cestitkama [sm=smiley1.gif]
Bebice i tebi cestitke i da sve prodje u najboljem redu [sm=bravo.gif] a Canim tebi zelim da nam se sto prije pridruzis na "debljanju"

Stranica: <<   < Prethodna stranica  217 218 [219] 220 221   Sljedeća stranica >   >>