RE: Mršajmo zajedno ! (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

Lady26 -> RE: Mršajmo zajedno ! (7.5.2012 16:17:29)

Canim sve isto osim trenutne kilaze [sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (7.5.2012 16:22:08)

IZVORNA PORUKA: Lady26

Canim sve isto osim trenutne kilaze [sm=smiley36.gif]

Pa hajde probusi kasiku i nastavi s nama [sm=smiley14.gif] mada ti nemoras ko ja izgubiti jer si ti visocija, nego nisi nam javila danasnju kilazu da azuriramo listu [sm=jezicek.gif]

Lady26 -> RE: Mršajmo zajedno ! (7.5.2012 16:24:22)

Sta cu ti javiti kad sam vecerala i pojela kolac.... [sm=smiley13.gif] molga si je azurirati ali prema gore ali to nije cilj jel de [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Ja jedino da ne jedem nikako, ne mogu jesti po 3-4 puta...jedem 2x i to je to...i tako odrzavam kilazu a dole ne idje [sm=smiley36.gif]...

mamma mumi -> RE: Mršajmo zajedno ! (7.5.2012 17:19:55)

Drage moje, na mjesecevoj dijeti izgubila 2 kg. naime imala sam citavih 78 kg, sa poroda dosla sa 80 kg, jutros 76 kg. [sm=bravo.gif]. nastavljam dalje, i pridruzujem se vama u borbi sa kg. Imam samo pitanje sta mi preporucujete, obzirom da sam se porodila prije 1,5, dojim, zelim krenuti sa dijetom da li UN ili Dukan dijetu da probam ili samo da pazim sta jedem.A sto se tice steznjaka, ja ga nosim, doduse uzela sam anitin i mogu vam reci da mi se je dosta smanjio stomak, mlitav jeste, znam da moram vjezbati ali mi je ipak dosta pomogao u smanjivanju.

eko beba -> RE: Mršajmo zajedno ! (7.5.2012 17:24:01)

IZVORNA PORUKA: mamma mumi

Drage moje, na mjesecevoj dijeti izgubila 2 kg. naime imala sam citavih 78 kg, sa poroda dosla sa 80 kg, jutros 76 kg. [sm=bravo.gif]. nastavljam dalje, i pridruzujem se vama u borbi sa kg. Imam samo pitanje sta mi preporucujete, obzirom da sam se porodila prije 1,5, dojim, zelim krenuti sa dijetom da li UN ili Dukan dijetu da probam ili samo da pazim sta jedem.A sto se tice steznjaka, ja ga nosim, doduse uzela sam anitin i mogu vam reci da mi se je dosta smanjio stomak, mlitav jeste, znam da moram vjezbati ali mi je ipak dosta pomogao u smanjivanju.
tijelo se "rasklapalo" 9 mjeseci, daj mu vremena I da se sklopi. Moje misljenje je da je malo prerano za stroge rezime u ishrani ... Malo izbalansiraj I kaloricnu vrijednost smanji.

eko beba -> RE: Mršajmo zajedno ! (7.5.2012 17:32:13)

Jutros Sam se vagala, Ali ne stigoh da javim. Rezultat : 58,6, dakle -900 za 15 Dana. Moglo je I bolje, Ali I gore. Ako ovako nastavim, trebace mi jos najmanje tri sedmice do cilja, Ali nema veze, duze cu se druziti sa vama

klemzi -> RE: Mršajmo zajedno ! (7.5.2012 18:33:25)

Ja i dalje 78 [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] ovo bravo je zbog toga što se nisam vratila u plus...znači sve ostaje kao i dosad iako sam brljala prošle sedmice [sm=smiley1.gif]

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (7.5.2012 19:58:24)

[sm=bravo.gif] za minuse..

Ja sam danas skroz slabo jela,doruckovala nisam,do sada sam na rucku,ali i za rucak sam pojela manje nego inace(izvadim sebi malo na tanjir i ne dodajem),sada osjecam da sam gladna ali ne znam sta da jedem jer je kasno,nemojte mi samo reci da pojedem jabuku,tek onda ce mi se apetit otvoriti[sm=smiley36.gif]..pahuljice necuuuu[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (7.5.2012 20:09:42)

IZVORNA PORUKA: reallove

[sm=bravo.gif] za minuse..

Ja sam danas skroz slabo jela,doruckovala nisam,do sada sam na rucku,ali i za rucak sam pojela manje nego inace(izvadim sebi malo na tanjir i ne dodajem),sada osjecam da sam gladna ali ne znam sta da jedem jer je kasno,nemojte mi samo reci da pojedem jabuku,tek onda ce mi se apetit otvoriti[sm=smiley36.gif]..pahuljice necuuuu[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]

Napravi sebi palentu i jogurt[sm=jezicek.gif]

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (7.5.2012 21:32:31)

Jela sam pahuljice ipak,sta cu drugo u 9 sati[sm=hudicek1.gif]

Jel stvarno mogu pojesti palentu nekad ovako,nece da "naskodi"[sm=smiley36.gif]

animagical -> RE: Mršajmo zajedno ! (7.5.2012 21:44:25)

palentu naravno da smijes, samo nemoj stavljati maslac na nju...nego onako s jogurtom i kasikom malomasne pavlake... takodjer mozes napraviti pilecu salatu? mi smo to danas vecerali.... ja stavim paradajz, krastavce, kuhani kukuruz, neki slani sir izrezan na kockice, danas je bio travnicki, i prelijem nekim dresingom, danas sam pomijesala pavlaku s malo majoneze i prelila... preukusno

da dodam,stavim i piletinu[sm=smiley36.gif] moze kuhana, moze i iz gril tave...

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (7.5.2012 21:45:03)

Palenta je nutritivno vrijedna namirnica koja pritom ne opterećuje organizam suvišnim kalorijama. Naime, 60 g kuhane palente (otprilike jedno serviranje) sadrži svega 44 kcal, 2 g masti, pri čemu prevladavaju višestruko i jednostruko nezasićene masnoće,  i 44 g ugljikohidrata.
Kalorijska vrijednost palente uvelike ovisi i o sastojcima koji joj se dodaju, primjerice, dodatak samo 20 grama maslaca, podiže kalorijsku vrijednost palente na 370, pri čemu se sadržaj masnoća povećava za otprilike 15 g.

Palenta sadrži beta karoten, provitamin A, a ujedno je  vrlo dobar izvor tiamina (vitamina B1) te je dobar izvor mnogih drugih vitamina i minerala, uključujući vitamin B5, folnu kiselinu, niacin, vitamin C, fosfor, kalij i magnezij.

Kukuruz, žitarica od koje se dobiva brašno za pripravljanje palente, je vrlo dobar izvor tiamina (vitamina B1) te je dobar izvor mnogih drugih vitamina i minerala, uključujući vitamin B5, folnu kiselinu, niacin, vitamin C, fosfor, kalij i magnezij. Bogatstvo prehrambenih vlakana čini ovu namirnicu posebno vrijednom. Blagotvorno djelovanje ove namirnice veže se uz zdravlje kardiovaskularnog sustava, prevenciju karcinocenih i virusnih bolesti te zbog bogatstva vitaminom B1 uz poboljšanje kongitivnih funkcija.

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (7.5.2012 21:48:08)

Animagical,Canim,hvala na odgovorima,nisam dugo pojela palentu,ne sjecam se kad sam zadnji put pravila[sm=smiley13.gif]

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (7.5.2012 21:48:57)

IZVORNA PORUKA: animagical

palentu naravno da smijes, samo nemoj stavljati maslac na nju...nego onako s jogurtom i kasikom malomasne pavlake... takodjer mozes napraviti pilecu salatu? mi smo to danas vecerali.... ja stavim paradajz, krastavce, kuhani kukuruz, neki slani sir izrezan na kockice, danas je bio travnicki, i prelijem nekim dresingom, danas sam pomijesala pavlaku s malo majoneze i prelila... preukusno

da dodam,stavim i piletinu[sm=smiley36.gif] moze kuhana, moze i iz gril tave...

A i ova salata je super[sm=smiley20.gif]

Lady26 -> RE: Mršajmo zajedno ! (7.5.2012 21:52:57)

Hoce neko cipsa [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (7.5.2012 21:53:25)

U toj salati izbaci samo travnicki I majonezu I eto je light salata [sm=smiley1.gif] a posto animagical I treba nesto tako ja joj toplo preporucujem rusku salatu za veceru s hljebom,inace ce nam se zena osusiti [sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (7.5.2012 21:54:15)

IZVORNA PORUKA: Lady26

Hoce neko cipsa [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Ako je light moze [sm=jezicek.gif]

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (7.5.2012 21:57:20)

IZVORNA PORUKA: canim

U toj salati izbaci samo travnicki I majonezu I eto je light salata [sm=smiley1.gif] a posto animagical I treba nesto tako ja joj toplo preporucujem rusku salatu za veceru s hljebom,inace ce nam se zena osusiti [sm=smiley36.gif]

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

ja kupila light majonezu,moze li ona,ja volim malo da "ubacim" u salatu,bez sira,ok

Honey3 -> RE: Mršajmo zajedno ! (7.5.2012 21:57:22)

kod mene danas 72,5[sm=bravo.gif] I ja stvarno ne mogu da vjerujem -1 kg.poslije 1. i 2.maja + juce bio izlet sa janjcetom,tortom i hurmasicama[sm=smiley29.gif][sm=smiley36.gif] ili se to jos sve nije zalijepilo[sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (7.5.2012 22:00:19)

IZVORNA PORUKA: canim

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

ja kupila light majonezu,moze li ona,ja volim malo da "ubacim" u salatu,bez sira,ok

Suti I ja volim majonezu Ali ne kupujem, nesmijem [sm=jezicek.gif]

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (7.5.2012 22:30:31)

IZVORNA PORUKA: zaha

kod mene danas 72,5[sm=bravo.gif] I ja stvarno ne mogu da vjerujem -1 kg.poslije 1. i 2.maja + juce bio izlet sa janjcetom,tortom i hurmasicama[sm=smiley29.gif][sm=smiley36.gif] ili se to jos sve nije zalijepilo[sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif]

Zaho,nije se to jos primilo[sm=jezicek.gif]..salim se..

Canim,pa ova light,sta mislis o njoj,nema mi nista draze nego u ovakve salate malo majoneze,imam osjecaj da nebi valjalo bez nje[sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (7.5.2012 22:41:52)

IZVORNA PORUKA: zaha

Zaho,nije se to jos primilo[sm=jezicek.gif]..salim se..

Canim,pa ova light,sta mislis o njoj,nema mi nista draze nego u ovakve salate malo majoneze,imam osjecaj da nebi valjalo bez nje[sm=smiley36.gif]

Suti ne Nagovaraj me [sm=smiley36.gif] [sm=jezicek.gif] ince se nikad necu odjaviti s teme [sm=smiley36.gif]

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (7.5.2012 22:44:07)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ma hajde Canim,neka nas,bas nam je lijepo ovdje[sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (7.5.2012 22:49:58)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ma hajde Canim,neka nas,bas nam je lijepo ovdje[sm=smiley36.gif]

Sto jest,jest [sm=bravo.gif]

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (7.5.2012 22:52:47)

Ja evo pijem zeleni caj,bas je ruzan za piti[sm=hudicek1.gif]..Poslije njega mi se trazi nesto slatko,da ode ovaj okus[sm=jezicek.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sljedeća stranica >   >>