eko beba -> RE: Mršajmo zajedno ! (12.5.2012 16:11:58)
|
IZVORNA PORUKA: maja_86 Ja ne pisem, samo vas pomno pratim, sto mi ulijeva motivaciju. Prosle sedmice bila na mjesecevoj, izgubila samo 700g, sutradan jela sve dijetalno bez slatkisa i hljeba vecere i sa puno vode i vratila izgubljeno[sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif]! Kako???????? Od tada nemam volje dalje....... Iskreno, ja ne vjerujem u dijete ... ali vjerujem u izbalansiranu ishranu koja podrazumijeva promjenu navika i kad je u pitanju kvalitet i kvantitet i samim tim uz vježbe (podrazumijevam pod tim i šetnje) tijelo lagano dolazi do svog ideala, tj. normalne tjelesne težine i kondicije. Koliko sam shvatila mjesečeva "dijeta", nije klasična dijeta, nego samo proces kojim se potpomaže tijelu da izbai nagomilane toksine, a i to što se izgubi je samo tečnost, nikako i masnoća koja se nalazi u masnim ćelijama u tijelu. Korisna je za čišćenje organizma, ali ne i kao klasičan način dostizanja željene težine (ili bar ne zdrav način). Zato ne tuguj, demotivaciji nema mjesta, samo kvallitetna ishrana i mrdanje ... lagano gubljenje kilograma i onda nema ni jo-jo efekta.
|
|
|
|