Mrgica -> RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) (15.12.2011 14:43:50)
|
Veki aki ev me mila, bolje je ,isla platila racune i cim se malo razdrmam manje boli.Zvala mi prijeteljica dr i kaze joj za mene,ona kaze sve je to normalno da boli ukoliko nije bas pretjerano i pita da li sam krupna,tj teska onakaze da, i kaze od tezine tijela trpi sve a narocito noge i kicma.Tako da sam se smirila.I od sada idem kod te dr na preglede al trenutno je na godisnjem,pa kad se vrati. Raja ringe hvala na odgovoru, mislim da sam te skontala.[sm=smiley1.gif] A evo ja cula ovako,sad ne znam koliko je istina.Ako si u radnom odnosu 1 do 2mj prije poroda, i odes na porodjajno, a poslodavac ti ne upacuje nista (kad odes na porodiljsko) tj ne placa doprinose ni porez ni na kakav iznos.Onda ti kao centar za socijalni rad isplacuje tu naknadu koja je nekih 260km, a iz budzeta kantona se kao upacuju doprinosi.Nam pojma jel to tacno ili ne.Al znam zene koje su bukvalno nasle poslodavca dale mu neke pare da ih prijavi 1-2 prije poroda, onda otisle na porodiljsko, imala ta primanja i plus u knjizici imaju god dana radnog iskustva,a bile su na bolovanju.Po isteku bolovanja prijavile se na biro od kojeg su oet primale naknadu za prestanak radnog odnosa, oko 3mj. Eh ja dosadjujem sa ovim al sta cu. Gerbo mila ne daj se. [sm=smiley31.gif] Arina sve je predivno, svaka cast majstori ste i po.[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|