RE: Recepti,recepti (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


Trudna foka -> RE: Recepti,recepti (6.6.2014 11:28:33)


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

torta do narandže i čokolade vrlo jednostavna za naprviti[sm=smiley1.gif]

http://www.ringeraja.ba/clanak/torta-od-narandze_1687.html?page=1

Osjeti li se nararandza?




Hanady RR -> RE: Recepti,recepti (6.6.2014 11:30:03)


IZVORNA PORUKA: Trudna foka


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

torta do narandže i čokolade vrlo jednostavna za naprviti[sm=smiley1.gif]

http://www.ringeraja.ba/clanak/torta-od-narandze_1687.html?page=1

Osjeti li se nararandza?


pa osjeti...
nama je ovo super omjer i kombinacija čokolade i narandže




Trudna foka -> RE: Recepti,recepti (6.6.2014 11:44:51)

Moracu da pravim.Hvala na receptu[sm=bravo.gif]




Trudna foka -> RE: Recepti,recepti (6.6.2014 16:48:02)


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ja ludo/čudo tjesto radim po receptu naše cmokvice
CUDO TIJESTO

Potrebni sastojci: 1 kg brasna (ja koristim zlatni puder)

2 jaja

1 šoljica mlijeka

1 šoljica mineralne vode

1 prasak za pecivo

2 digo kvasca

1 kašika maslinovog ulja

malo soli

jogurta po potrebi (meni obicno bude dovoljno pola 1 l)

Sve sastojke zakuhati i odstaviti da odstoji. Nakon što tijesto nadodje, podijeliti ga na tri jednaka dijela. Jedan obično iskoristim odmah, a druga dva odlozim u zamrzivac i vadim kad se ukaze potreba.

Nadjoh ovaj recept.E sad me zanima kasika ulja je mala kafena ili veca?Soljica je mala za kafu ili veca? Pola litre jogurta?

Za sta obicno upotrebljavas tijesto.Hvala




Hannica -> RE: Recepti,recepti (6.6.2014 20:14:05)

Kašika velika, a šoljica mala cca fildžan.[sm=smiley1.gif]
A tijesto koristiš za sve..
Pizza, uštipci, calzone, pogačice, kiflice.....




Trudna foka -> RE: Recepti,recepti (6.6.2014 20:26:28)

Hvala lijepo




Trudna foka -> RE: Recepti,recepti (10.6.2014 10:10:05)

Po kojem receptu vam je naukusnija pita id kupusa




Trudna foka -> RE: Recepti,recepti (11.6.2014 10:51:58)

Danas pravim pitu od kupusa i imam malo besamel sosa koji bih trebala upotrijebiti.Da li mogu nesto iskombinovati sa pitom?




Hanady RR -> RE: Recepti,recepti (11.6.2014 10:57:06)


IZVORNA PORUKA: Trudna foka

Danas pravim pitu od kupusa i imam malo besamel sosa koji bih trebala upotrijebiti.Da li mogu nesto iskombinovati sa pitom?

pa ja ne nalazim potrebu s atim bešamelom u piti od kupusa...
možda kada je ispečeš da preko staviš...mada nekako mlijeko i kupus mi i nisu omiljena forma




Trudna foka -> RE: Recepti,recepti (11.6.2014 11:03:54)

Nisu ni meni ali sta da radim s njim da se ne pokvari[sm=zmeden.gif]




Hannica -> RE: Recepti,recepti (11.6.2014 11:37:59)


IZVORNA PORUKA: Trudna foka

Nisu ni meni ali sta da radim s njim da se ne pokvari[sm=zmeden.gif]

Pa bolje baci beshamel nego da poslije baciš beshamel zajedno s pitom.[sm=smiley36.gif]
Ili napravi nešto što ide uz beshamel, a pitu napravi sutra.




Trudna foka -> RE: Recepti,recepti (11.6.2014 12:08:10)

Pitu sam vec pocela da pravim ,a ok napravicu jos nesto sa Besamelom.[sm=smiley1.gif]




Alma_27 -> RE: Recepti,recepti (14.6.2014 13:12:53)

Kako pravite psenicnu kasu? Od cijelih zrna. Da li potopite psenicu prije kuhanja ili malo skuhate pa cekate da omeksa? Da li se mora termicki obraditi?




minie -> RE: Recepti,recepti (7.7.2014 23:23:26)

Meni treba recert za tortu ili samo kore koje su tanke kao one u kolacu Boem, ali da su tamne kao Oreo keks.

Trazim li previse [sm=smiley36.gif]

Jela sam prije par mjeseci jednu fantasticnu tortu, fil sam skontala koji je, ali nikako recept za tako tanke kore da nadjem i tako tamne.




sara123 -> RE: Recepti,recepti (13.11.2014 17:59:36)

Da pitam za savjet, hocu napraviti tortu:
http://www.kuhinjica.rs/recepti/poslastica/torta-sa-datulama-urmama

a posto je za ponijeti, i moram je u zvono staviti, pitam se hoce li se ovaj fil razliti bez kalupa, tj.ako direktno budem stavljala koru od keksa u zvono pa na njega fil?

[sm=zz_redface.png]




canim -> RE: Recepti,recepti (13.11.2014 21:52:41)

Pa nema se sta razliti, u fil ti ide puding i zelatin, to jos dok odstoji u frizideru stisnut ce se, keks isto ce biti kompaktna smjesa.
A mozes i isjeci onaj papir za pecenje i samo krajeve zalijepi, da ti dodje kao kalup za tortu, i samo u njega redaj koru od keksa i fila i kad se ohladi u frizideru, samo makni papir i dobit ces ravne stranice.




salmy -> RE: Recepti,recepti (15.12.2014 15:07:21)

Dajte mi jedan brzinski recept od lisnatog tjesta..SLATKI[sm=smiley36.gif] da nije nesto zahmetli







canim -> RE: Recepti,recepti (15.12.2014 15:19:01)

Italijanska krempita

Potrebno: paket lisnatog tijesta, 2litra mlijeka, 4pudinga od vanilije,6kašika oštrog brašna, 2vanilin šećera, 16 kašika šećera, 7,5 dl slatkog vrhnja.

Kore razvuci u velicinu velikog pleha i izreckati viljuskom i peći. (pecenjem se one malo skupe, pa ih onda ja oblikujem po velicini tepsije u kojoj cu krempitu staviti). Kad budu pecene i ohladjene kore presjecem ih na dva dijela (dva lista). Samim tim znaci dobiju se cetiri kore, nekad kad mi se neda ja ostavim samo dvije pa stavim jednu gore, jednu dole i u sredini fil i to bude ok.
Fil: Skuvati puding sa secerom i brasnom, ohladiti dobro, posebno umutiti slatko vrhnje i dodati u ohladjen puding. Filovati kore i na kraju posuti secerom u prahu.

Posto je ovo bas velika mjera, meni dosta uvijek ispadne meni ni jedna cetvrtasta tepsija nije dovolnjo duboka da sve stane user posted image , ja to fino spakujem u jednu veliku cetvrtastu zdjelu ili eventualno smanjim mjeru na jedan i po litar mlijeka, tri pudinga i 0,5l slatkog vrhnja pa onda stane u onu cetvrtastu klasicnu tepsiju.

http://www.ringeraja.ba/forum/m_40755/mpage_55/key_/tm.htm




salmy -> RE: Recepti,recepti (15.12.2014 21:15:29)

Hvala ti puno,u pola sam stavila sve..nije lose ispalo




bebaa -> RE: Recepti,recepti (16.12.2014 10:24:17)

davno sam kupila silikonsk četvrtastu kao tepsijicu....ubila se za kakvu štrudlu ili suhi kolač na fazon onog s rupo,ne mogu se sjetiti imena....
imate li kakav dobar recept.....
voljela bi kad bi išlo sa grožđicama ili želeom.....[sm=smiley1.gif]




Hanady RR -> RE: Recepti,recepti (16.12.2014 14:22:43)


IZVORNA PORUKA: bebaa

davno sam kupila silikonsk četvrtastu kao tepsijicu....ubila se za kakvu štrudlu ili suhi kolač na fazon onog s rupo,ne mogu se sjetiti imena....
imate li kakav dobar recept.....
voljela bi kad bi išlo sa grožđicama ili želeom.....[sm=smiley1.gif]


misliš kuglof ?
kako četvrtasto sa rupom[sm=zmeden.gif]




bebaa -> RE: Recepti,recepti (16.12.2014 14:25:55)


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: bebaa

davno sam kupila silikonsk četvrtastu kao tepsijicu....ubila se za kakvu štrudlu ili suhi kolač na fazon onog s rupo,ne mogu se sjetiti imena....
imate li kakav dobar recept.....
voljela bi kad bi išlo sa grožđicama ili želeom.....[sm=smiley1.gif]


misliš kuglof ?
kako četvrtasto sa rupom[sm=zmeden.gif]

da mislila sam na kuglof...ali ja nemam rupe u tom silikonu.....nego bi ako ima kakav sličan recept a može u ovu četvrtastu bilo bi super....[sm=smiley1.gif]




Hanady RR -> RE: Recepti,recepti (16.12.2014 14:34:17)


IZVORNA PORUKA: bebaa


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: bebaa

davno sam kupila silikonsk četvrtastu kao tepsijicu....ubila se za kakvu štrudlu ili suhi kolač na fazon onog s rupo,ne mogu se sjetiti imena....
imate li kakav dobar recept.....
voljela bi kad bi išlo sa grožđicama ili želeom.....[sm=smiley1.gif]


misliš kuglof ?
kako četvrtasto sa rupom[sm=zmeden.gif]

da mislila sam na kuglof...ali ja nemam rupe u tom silikonu.....nego bi ako ima kakav sličan recept a može u ovu četvrtastu bilo bi super....[sm=smiley1.gif]


ja imam takvo tijesto koje radim i zove se slatki hljeb ...sad dal belgijski il engleski nisma ti sigurna[sm=smiley36.gif]
al uglavnom kod mene je oblik kao za rolat...pravouganik i na tu mjeru radim sa 250 gr brašna...

elem 5 žumanaca sa 200 gr šećera i jednim vanilija dobro umutim dok s ešećer ne otopi, u to dodoam kašiku soka do limuna i malo naribane limunove korice
kašiku ulja
mutim još sve mikserom...odoam brašno 250 gr i jedan prašak i dalje mikserom..onda skinem s amiksera pa stavim sjeckano suho voće u to...oko 300 do 400 gr...
po izboru, goržđice, smokve, datule, brusnica, šljive, marelice...dobar dio ovih nabrojanih ja prije potopim malo u toplu vodu da mi dostoji pa onda procjedim pa u ovo tijesto i mješam sada lopaticom...
dodoam u to 5 onih bjelanaca koje sma sa mrvom soli umutkla u šaum...
lagano sve promješam, silikonski malo namažem sa puterom i smetim ovo sve...

pečem na 180 stepeni oko 3...35 minuta ovisi od pećnice




bebaa -> RE: Recepti,recepti (16.12.2014 14:36:43)

e upravo to...hvala puno....[sm=bravo.gif]
i još jedno pitanje.....ovaj silikonski kalup j dobio nekakav plastični bruč okolo,pokretan je...jeli to stoji na njemu,hoće li se istopiti....[sm=zmeden.gif][sm=smiley9.gif][sm=smiley9.gif]na onom drugom za muffine toga nema.....




Hanady RR -> RE: Recepti,recepti (16.12.2014 14:39:11)


IZVORNA PORUKA: bebaa

e upravo to...hvala puno....[sm=bravo.gif]
i još jedno pitanje.....ovaj silikonski kalup j dobio nekakav plastični bruč okolo,pokretan je...jeli to stoji na njemu,hoće li se istopiti....[sm=zmeden.gif][sm=smiley9.gif][sm=smiley9.gif]na onom drugom za muffine toga nema.....


e ne znam ....
kod mene nema ništa plastično okolo silikonskih kalupa...
moguće da je to smao d aga čuva da se ne sikrivi il ne rpomjeni oblik u stajanju, bez toga sigurno pečeš...bar mislim




Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sljedeća stranica >   >>