Idina mama -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (24.1.2010 15:10:11)
|
IZVORNA PORUKA: pingpong Drugarica me pitala za savjet, a ja i nisam baš bila najpametnija... rekoh: Priupitat ću ja svoje drage hanume. Njen sin ima punih 9 mjeseci. U početku je dojio, pa onda pio Hipp Pre, Hipp 1 i Hipp 2. Mama mu je već davala i obično mlijeko (umiješano u drugu hranu, griz i sl. - dakle nikad da ga pije samog). Šta joj savjetujete: Kada mali napuni 10 mjeseci, da li da počne piti Hipp 3 (i dokle) ili da pije obično mlijeko (za jutarnjii večernji obrok)? Ona kupuje mlijeko u kesi, kuha ga i takvog ga miješa sa hranom za bebu. Nešto joj glupo bacati pare na Hipp 3, kad ovo već svakako kupuje a i beba ga je već probala i sve je ok. Draga pingpong, beba od 10. mjeseca moze piti do 300 ml kravljeg mlijeka. Ovu kolicinu moze bez problema da svari. Ja bih pravila kasice od kravljeg mlijeka. Pa, Hipp mlijeko nije nista drugo nego preradjeno kravlje koje smrdi na koncentrat za pilice. Za ishranu bebe se koristi punomasno mlijeko sa najmanje 3,5 % masnoce i neka je pasterizovano. Osnovni recept za veceru: prokuha se mlijeko i umijesaju se baby pahuljice, npr. riza, ali moze i griz, polenta, proso, zob... Onda se u ovu "sutliju" umijesa izgnjecena kruska ili banana ili neka druga vocka radi ukusa. Polenta (pura) je dobra sa kuhanom mrkvom.
|
|
|
|