teacher75 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (17.8.2010 18:22:02)
|
IZVORNA PORUKA: Hanady RR prenos posta sa danom 17.08.2010.godine IZVORNA PORUKA: emirita ja sam danas kupila bebi rizu i haj reko da joj to probam dati...al kad sam vidjela uputstvo na poledjini...totalno sam se zbunila... pise 100 ml vode i 100 ml mlijeka prokuhati pa u to dodati 3-4 kasike rize... a meni milion upitnika iznad glave prvo,dojim malu i kako cu ja sad izdojiti 100 ml mlijeka,ko da je to tako lako,a i muka mi je od pumpice,prvi mjesec sam se ispumpavala bukvalno svaki dan,kao da ja vidim koliko imam mlijeka,to je bio opsti haos!!! drugo znam da ona ne moze sve to pojesti,ipak joj je tek nepunih 6 mjeseci...mislila sam cisto malo da proba,a ne da se dijete sad nakrka u 16... mogul ja malo one rize umutit sa svojim lijekom i koliko da stavim te rize... ja nikad ne pravim po uputstvu te pahuljice, babyrice i ostale. i ja dojim, pa ih napravim sa prokuhanom vodom, puno gusce nego sto je napisano na kutiji, znaci vise pahuljica a manje vode, zatim pomijesam s vocem. medjutim cesce jednostavno ubacim par kasikica pahuljica (babyrice ili nekih drugih) u gotovu vocnu kasicu da bi bila gusca
|
|
|
|