chuci -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (24.8.2010 9:33:01)
|
IZVORNA PORUKA: MarinaDK IZVORNA PORUKA: chuci slažem se sa tim da idu žitarice, ali ne sad neki miks, nego za početak čista žitarica. i ja sam počela dohranu sa malo riže, pa prešla na jabuku nakon 2-3 dana. slažem se sa tim da je bolje isključivo dojenje za izbjegavanje alergija to mi je i logično jer se dojenjem prenosi svašta nešto korisno bebi. Ovdje se moze poceti sa dohranom od 4 mj...ali npr moj mali ima 50 % sanse za dobitak alergije, jer i otac mu je alergik, tako da je preporuceno da prvih 6 mj samo dojim.... Mirkica je navela takodje i stavljanje masnoce to sei ovdje daje, ja pitala svoju patronaznu i nije mi dala nikakav konkretan odgovor, osim da je lakse crijevima.. Savjetuju takodje i da malo prokuham voce, npr, jabuke, kruske, jer je lakse organizmu za podnijeti.... mislim da je nepotrebno dodavati ulje u svaki obrok. ja bi dodavala samo u povrtno-žitarične obroke a u voće ne bi. time se bebi čini medvjeđa usluga. lakše joj je sada da to prođe kroz probavne organe, ali kad onda navikavati organe na normalnu hranu, a ni mi ne konzumiramo ulje uz sve što pojedemo. po mom mišljenju to je isto kao blendanje hrane. ako beba može pojesti, može, ako ne nije spremna za to i gotovo. voće sam i ja na početku kuhala jer se tako razgrađuju voćne kiseline koje su teške za probavu.
|
|
|
|