Niina -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (22.8.2010 13:04:47)
|
IZVORNA PORUKA: lekica83 I ja ne dajem mrkvu iz carske mjesavine jer imam domacu od komsinice [sm=smiley36.gif] al iskoristim brokulu i karfiol. Anidla kako pravis mahune, je li ih skuhas zajedno s ostalim povrcem pa mixas ili nesto drugo. Ja buraniju nikako ne volim pa ne znam kako se pravi a i inace sam pocela kuhati tek kad se Lana rodila, tj znam napraviti sad zasad par jela ali i to je napredak. Prije je mm sve kuhao ali vise nema vremena od posla pa se ja ucim tako da mi treba bas detaljno kako to ide. Je li otkines sa strane ono malkice vrh pa iskomadas pa stavis da se kuha? I nemojte se smijati, ko prizna pola mu se prasta a evo ucim se kuhati, imam zelju i volju [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] ( usput samo da kazem da sam nasla sipercic na kojem pise: Bako upomoc mama opet kuha, [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] opisuje nasu situaciju u potpunosti) Najbitnija je zelja zakuhanjem, a s vremenom ces uvidjeti spontanos i kreativnnost u kuhinji. Ma sta god skuhas dobro je, oni su i onako mali pa ne znaju sve okuse. Mahune ovako mozes pripremiti: Kada ih operes , dobro pogledaj imaju li one zile ja to tako zovem, jer ako su malo starije imat ce to, pa ih je potrebno odstraniti, Uzmi, par mahune, malo mrkve, krompira, mesa ako beba jede i dooobro skuhaj Mozes kasnije zaciniti mslinovim uljem ako dajes bebi, i izblendaj. A mozes i same mahune napraviti ali na kraju dodaj malo ulja i mlijeko, ad ili svoje.
|
|
|
|