Malenaoduvijek -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (4.3.2011 12:02:25)
|
IZVORNA PORUKA: Sulty Hej, da vas pitam: kad se daje ono tvrdo kuhano jaje. Znam da se pocne sa cetvrtinom zumanceta, pa je li dajem nekoliko dana, pa onda povecavam i kako???? Vega jos nije primila onu vakcinu koja se obicno prima sa 6 mjeseci (sad joj je devet mjeseci), trebala bi je primiti za nekih deset_ak dana. Ima li to veze? I kad se daje bjelance, je li poslije one vakcine od godinu dana ili??? Vidim piset_e da se med ne daje ni sa godinu, pa kad se onda daje, koliko beba treba da ima da bude sigurno???? Rece mi Leena da je negdje procitala kako koljenica nije zdrava nikako. Ja Vegi dajem koljenicu. Sta vi mislite o tome???? Ja Vegi jos uvijek kad joj pravim meso sa povrcem to sve izblendam, a kad jede pahuljice i voce i sireve, to samo viljuskom izmrvim. Je li to pravilno? Vidim neke cure djeci daju vec plazma keks da onako same zvacu, je li to u redu davati bebi sa 9 mjeseci? Ja do sada nisam. Kad ste vi pocele djeci davati cokolino, medolino i ostale one stvari, ja to Vegi jos nisam dala. A onaj Monte Ocote ili kako se vec zove i neke cokoladne jogurte???? Je li ispravno da ona sa godinu dana vec pocne sve da jede? hahahha, milion pitanja, ali sta cu, vi ste mi nepresusni izvor informacija. Hvala unapriejd svima na pomoci :-) sto se zumanceta tice ja sam davala prvo cetvrtinu pa onda pola pa cijelo i to sve negdje u sedam dana razmaka kod obojice. sto se bjelanceta tice ja sam ga dala oko godine ovom mladjem pomalo znaci umjesala u ostalu hranu. sto se meda tice tu sam ja bila oprezna jer me pedijatrica upozorila, moj mladji je imao bronhitis dva puta u mjesec dana pa ne znamo jeli alergijki ili koji pa moramo sacekati da uradimo testove za alergiju a sad mu nekada malo skroz dam. a sto se blendanja tice, to ti prilagodi bebi, ako zeli zvakati nemoj joj nista blendati, a ako nece onda polako je privikava. moj mladji je poceo sa 8 mjeseci zvakati i bez zubica, a staiji je opet do 2 godine pravi probleme tako da ti je to individualno, od djeteta do djeteta. nema pravila, ti to radi po svom osjecaju i kako vidis da ti bebi odgovara. moj stariji jede i monte i cokolino i sve te gluposti, ali je on zgoljo,a mladji jede samo rizolino i danonino. ti trebas vidjeti ako ti beba fino jede voce i povrce mozes joj ponekad dati i te " nezdrave " stvari to je tvoj izbor i niko ti ne moze reci nemoj ili daj. nemoj samo da ti se obroci i ishrana svede na to. a koljenica jeste masna, ali ako ti beba nema problema sa pupom ti daj iako je mozda previse masnoce za tako malo bebce a sto se veze vakcina-bjelance tice meni niko nije na to skrenuo paznju, ali ne znam mozda ti neko moze bolje pomoci nadam se da sam ti malo pomogla sretno
|
|
|
|