entinte -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (27.10.2011 20:48:08)
|
IZVORNA PORUKA: mersiha 77 hajde molim vas napisite mi jelovnik za bebu za citav dan kad sta smije Mersiha ja sam sa oko 4 mj pocela da dajem slatke tj vocne kasice oko 10-11 h kao drugi obrok nakon sto ustane. Kasnije sam mu uvela i slane sad svaki dan ima vocnu i povrtnu kasicu na dan. Vocne kupujem HIPP-ove a slane sama pravim, dajem ih kao 4. obrok nakon jutarnjeg ustajanja tj oko 4-5. Obicno kombinujem mrkvu, rizu, tikvicu, piletinu, krompir, teletinu, blitvu i sve voli, pocela sam mu davati pomalo i karamelina, keksolina i grisolina. Ti ces najbolje po svom djetetu vidjeti sta voli a sta ne, ako nesto ne voli sad napravi pauzu pa kasnije daj ili kombinuj sa necim sto voli. Moj tikvice nije mogao smisliti a sad ih jede. Nakon sto iskuham povrce ispasiram ako je bas gusto recimo zbog krompira ja dodam malo mlijeka kasikicu dvije. Dosad mi je sve jeo nadam se da ce i odsad. K pije hapu na 3 sata ali ako mu dam slatki ili slani obrok onda mu napravim pauzu od 2 sata jer ne pojede on kolicinski puno, opet je bolje sad da unese vise mlijeka nego ostale hrane jer je jos mali. Osnova je mlijeko pa ostalo.
|
|
|
|