Krvarenje na pocetku trudnoce (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod



Poruka


Ela35 -> Krvarenje na pocetku trudnoce (29.5.2009 14:16:19)

Cao drage moje trudnice, posto nikako ne mogu da nadjem temu o smedzkastom iscjetku koji se pojavljuje u pocetku trudnoce (6ta sedmica) molim da mi pisete o vasim iskustvima. Meni je gin rekao da mirujem sedam dana i prepisao mi tablete za ocuvanje ploda. Elem pravo sam se zabrinula, [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




sheri -> RE: Krvarenje na pocetku trudnoce (29.5.2009 14:26:53)

miruj i samo miruj
ja sam isto kao i ti krvarila, ali bas krvarila a poslije se pojavljivao i taj smedji iscjedak, na pocetku i morala sam cijelu trudnocu mirovati. sad sam u devetom mjesecu, i cekam svoju bebu da dodje[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. ti samo miruj i biuce sve ok! cuvam ti fige




emma.L -> RE: Krvarenje na pocetku trudnoce (29.5.2009 14:33:15)

Ela 35, ista stvar je bila kod mene. Odem na pregled da vidim šta se dešava, kad ono 6 tjedana trudna [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Naravno, nije ti svejedno zbog tog laganog krvarenja, ali ako ti je dao Dabroston ili nešto takvo, uz malo mirovanja bi trebalo biti ok. Čak nisam ni mirovala, samo nisam prenosila veš na balkon i vješala zavjese [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Ali ako imaš mogućnost, primiri koji tjedan. I kad sam ga prestala piti sa 3 mjeseca trudnoće, opet malo prokrvarila i uplašila se jako. Ali to su bili samo zaostaci i sve je prošlo u redu.
Sretno ti!




Ex Yu -> RE: Krvarenje na pocetku trudnoce (29.5.2009 14:33:40)

nema hodanja i panike ... malo smiris legis odmaras ljecaris ... neka svi drugi skacu oko tebe ... protezanje je najgore tako da nepokusvaj nesto dohvatiti visoko bez obzira sto nije tesko ...

a s druge strane nemora znaciti nista bitno mozda jednostavno neki oblik menstruacije da je tjelo imalo jos nesto za izbaciti pa pomalo izbacuje iscjedak ... koji ce za koji dan proci ... pa zene po 3 mjeseca imaju redovnu menstruaciju a budu trudne i krvare a i neznaju da su trudne ... samo opusteno i uzivaj a mi navijamo da sve bude ok




emma.L -> RE: Krvarenje na pocetku trudnoce (29.5.2009 14:36:08)

I još jedan savjet- ne ležati u toplim kupkama ili se tuširati jako toplom vodom. Eto.




ona_30 -> RE: Krvarenje na pocetku trudnoce (29.5.2009 14:42:57)

Draga Ela35,ne brini (mada znam da brines). Ja sam u 13.sedmici trudnoce. Upravo u 6.sedmici mi se pojavio smedji iscjedak, pila Dabroston 3x1 do jucer. Iscjedak je trajao poprilicno dugo (neke 2-3 sedmice),ne bude ga po par dana pa se pojavi i onda je napokon nestao zauvijek-nadam se. Nisam mirovala,sve normalno...ali eto cuvaj se. I molim te ne boj se, nista to nije strasno. Vjerovatno je hematom u pitanju i dok on u cjelosti ne iscuri,javljat ce se iscjedak.
Nadam se da sam pomogla...(ja danas prvi dan bez Dabrostona pa me bas nekako strah,kako ce mi organizam prihvatiti).




nikita -> RE: Krvarenje na pocetku trudnoce (29.5.2009 14:54:29)

ela 35 kao prvo dobro dosla...
recu tu svoje iskustvo...prva trudnoca je zavrsila spontanim(plod nije ni prokucao), nisam imala bolova niti ikakvog iscjetka...
druga trudnoca- povracanje , par puta infuzija... smeckastvo krvarenje svaki dan (iako sam od pocetka pila Dobroston, tad mi je povecao na 4X1) i onda nakon2-3tj odem u vikendicu kod bake i dede i taj dan dugo i dugo setam, naravno sve lagano , sutradan se ustanem s punim gacama krvi...naravno prepadnem se, odmah odem kod dr-a, on ustanovi da je beba u redu ,da uputnicu za bolnicu i ja tako odlezim 8 dana...krvarenje i smećkasti iscjedak prestao i evo sad sam u 16tj. sve je u redu, imam samo bijeli iscjedak...

Htijela sam ti reci...prvi put nisam ni razmisljala da cu izgubiti bebu i izgubim je  a drugi put skoro pa sam bila sigurna, a ostala je  hvala Bogu !!!
MORAS MIROVATI, to je najbitnije, umiri se 2-3 tj., a i budes imala krvarenje nemoj se prepadati jer opet sve moze biti dobro, to se desava mnogim zenama...U to vrijeme dok sam krvarila mene uopce nije bolio stomak i mislim da je to najbitnje-da stomak ne boli ! Samo miruj !




DiBi -> RE: Krvarenje na pocetku trudnoce (29.5.2009 15:17:28)

Sve vas lijepo pozdravljam...svi na ovom forumu su nekako utjeha jedni drugima...kada podijelite svoje breme sa drugima, nekako je lakše...Dugo pratim forum, ali nisam se nikako javljala, eto sad sam tu...sa lijepom i lošom situacijom.
Lijepa je da sam u 6 sedmici [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/nosecka.gif[/image], a loša je da mi je prije pet dana ustanovljena vodena cista na desnom jajniku veličine oko 6,7cm. Prije samo 2 sedmice ta ista cista je bila 3cm, jako brzo raste. Puno se brinem. Sada pijem Dabroston i Folacin. Brinem se za bebu. Imam mali tupi bol u stomaku. Ne znam šta ce biti sa tom cistom...Non stop mi je na pameti, da ne daj Bože neću prokrvariti...Utješite me nekako i podijelite svoja iskustva samnom [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




Ela35 -> RE: Krvarenje na pocetku trudnoce (29.5.2009 15:49:16)

Drage Emma, Sheri, Nikita, Ex Yu, hvala vam puno na brzim odgovorima. I ja pijem Dobrostan i Folacin, i dalje imam iscjedak i imam kao neke zigove u stomaku. Danas sam imala jako bitnu prezentaciju na poslu pa sam morala doci, ali evo sada idem kuci da legnem i mirujem.
Hvala vam puno na savjetima, nadam se da nije nista i da ce sve zavrsiti ok. Juce je na ultrazvuku dr potvrdio da je plod ok i da se cak javljaju mali otkucaji, [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Inace cu se od sada druziti samo s vama, [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Ugodan vam vikend!




nikita -> RE: Krvarenje na pocetku trudnoce (29.5.2009 15:54:15)

Nema na cemu Ela, samo miruj, mada ja uvijek kazem ako se nesto mora dogodit , dogodit ce se ali sama sebi mozes pomoci ako mirujes.Citav vikend lezi i daljinski u ruke, nek si ti sama sebi na prvom mjestu !
DiBi zaista ne znam nista o tim cistama, sta ti je dr rekao??




sheri -> RE: Krvarenje na pocetku trudnoce (29.5.2009 15:58:29)

DiBi, ja sam cula da te ciste mogu biti totalno bezazlene. ti probaj da pozitivno razmisljas, opusti se, razmisljaj samo kako ce sa bebom sve biti ok, i kako ce te ubrzo udaratu i rebra, zeludac,a to ce biti nesto najlčjepse sto mozes osjetiti. nemoj se sekirati, budi hrabra. ja te jedino tako mogu utjesiti. i meni je bilo tesko,ali uspjela sam i sad beba tuce na sve strane. samo se cuvaj.





DiBi -> RE: Krvarenje na pocetku trudnoce (29.5.2009 16:05:33)

Ma joj...vec sam imala jedan pobačaj (od stresa vjerovatno).......... skoro imala neko peckanje "dole", otišla kod doktorice, kaže ona velika upala, i cista na desnom jajniku,uradila papa test...Test bio dobar.Drugi pregled za 7 dana, otišla kad cista gotov duplo porasla, a 3 dana prije test mi je pokazao [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]. Sada me stomak tupo boli, nije puno, samo neka tegoba u stomaku...pijem tablete i nadam se najboljem. Cist me brine pravo, sta ce biti s tim kad tako brzo raste, i hoće li ako pukne naštetiti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image]. Puno mi se spava...samo spavam pa mi mužić  malo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] . U ponedjeljak ću ponovno na kontrolu...strah me šta će mi doktorica reći...




enna -> RE: Krvarenje na pocetku trudnoce (29.5.2009 16:08:43)

Drage moje Ela35 i DiBi prvo da vam pozelim dobrodoslicu i nadam se da cete se ugodno druziti sa nama.
Ja sam vam isto imala krvarenje u 12. sedmici trudnoce i jakoooooo sam se prepala ali bolova nikakvih ono samo kao da mi leptiric leti u stomaku[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image].S obzirom da sam bila u Bosni odmah trk kod doktora (Ai tetak mi je gin. u Beograd pa sam i njega kontaktirla)i rekli su mi sedmicu dana mirovanja i pila sam Dabroston.Zvala sam svog doktora u Italiju rekoa je ako me nista ne bolida je to samo zaostatak menstruacije(Stari doktor ima iskustvo od 55 godina radnog staza) i da se ne naprezem lagana setnja od pola sata i da kada se odmaram(lezim) stavim jastuk pod gu.. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] tako da mi materrica bude malo uzdignuta.S obziro da sam morala nazad a Italiju mirovala sam 7 dana i vratila se nazad svm doktoru na kontolu koji je ustanovio da je sve ok hvala Bogu sa bebom a i samnom.Do kraja trudnoce nisam imala vise nikakvih krvarenja i iscjedaka.
Ipak je najbolje da vaspogleda vas doktor i on ustanovi sta je i dali je sve ok ali svakako mirujte i no sikiriki sve ce biti ok vidjet cete pusica vam!!




anitaMO -> RE: Krvarenje na pocetku trudnoce (29.5.2009 22:25:30)

DIBI nemoj se brinuti,ja sam imala krvarenje u 8 tjednu,ležala u bolnici 3 tjedna.prije toga jedan spontani u 12 tjednu.imala sam isto ciste i miom ali sam iznjela trudnoću do samog termina.samo miruj.




Apotekarka -> RE: Krvarenje na pocetku trudnoce (29.5.2009 22:57:32)

ja sam imala isto smedji iscjedak u 15 tjednu trudnoce zatim krvarenje kroz tjedan,bila sam pod stresom nekim i to je izgleda najvise utjecalo na to...popila sam kutiju dabrostona radi kontrakcija dijagnoza mi bila prijeteci pobacaj  i 1,5 mj prelezala wc,jedem i lezanje onda nakon 1,5 mj pocela se postepeno kretati...zatim i na posao i eto radila 2 mjeseca sad idem na porodiljno danas nam je punih 35 tjedana...samo budi jaka mazi svog pupu i pricaj bebi i bit ce to ok a u svemu tome mirovanje ti je najvaznije da se maternica smiri i sve dodje na svoje... eh zaboravi da sam bila i hematom dobila koji se kasnije sam povukao kroz mjesec...




mina23 -> RE: Krvarenje na pocetku trudnoce (1.6.2009 8:19:10)

Cao cure, ja sam u 5 toj sedmici i pojavio mi se smedji iscjedak, prepala sam se jer sam imala dva spontana . Neznam jeli dobro da idem ovako rano doktoru na pregled?




anitaMO -> RE: Krvarenje na pocetku trudnoce (1.6.2009 9:35:45)

mina23 idi dr.odmah.i ja sam imala jedan spontani.u drugoj trudnoći hematom i krvarenje.jeli ti dao terapiju za održavanje trudnoće.ja sam uzimala utrogestan 3x2.od prvog dana.




DiBi -> RE: Krvarenje na pocetku trudnoce (1.6.2009 11:39:06)

Sretna sam...Jutros sam bila na pregledu.Vidjela sam prvi put kako kuca srce od moje male mrvice, nekako fin osjećaj...Cista na desom jajniku se smanjila, sada je oko 3 cm. Rekla mi je doktorica da imam oko ploda malo sjene, znači nekog potencijalnog krvarenja, ne daj Bože. Rekla mi je da nastavim piti Dabroston, i da bi sve trebalo biti uredu...Propisala mi je bolovanje 3 sedmice. Ima li neko da je bio u slicnoj situaciji i da je imao slično iskustvo? Sad me strah da ne prokrvari...P.s doktorica je još rekla "no sex" [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




mina23 -> RE: Krvarenje na pocetku trudnoce (1.6.2009 16:49:38)

I ja sam imala prije tih spontani isto to , ali nemoj da te brine jer je u mene bila pregrada na maternici koju sam ostranila.
A termin kod doktora mogu dobiti tek za 7 dana dok utvrdim 100% trudnocu, ja sam je vec utvrdila jer mi kasni vec 4 dana i radila sam test i bio je pozitivan[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




mina23 -> RE: Krvarenje na pocetku trudnoce (1.6.2009 16:51:40)

Bojim se da mi nije rano da idem doc. jer ipak treba da sa beba smjesti u meni ili?




djevojčica -> RE: Krvarenje na pocetku trudnoce (1.6.2009 16:59:45)

moja prijateljica je imala smeđi iscjedak na početku trudnoće i pravo se prepala odmah odjurila doktoru i on je joj rekao da je to sasvim normalno čak i poželjno jer nekad u materici postoje nečistoće koje nisu uspjele izaći prilikom menstruacije i nakon smještanja ploda one se izbacuju u vidu tog iscjetka.čak je napomenuo da neke žene tokom cijele trudnoće imaju to i da je sve normalno................prijateljica je hvala bogu rodila zdravo dijete koje sada ima 4 godine.......[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Mya_81 RR -> RE: Krvarenje na pocetku trudnoce (1.6.2009 17:03:10)

IZVORNA PORUKA: mina23

Bojim se da mi nije rano da idem doc. jer ipak treba da sa beba smjesti u meni ili?


Ma, draga zasto uporno razmisljas o tome...zovi odmah, naruci se sto prije, napravi popis pitanja i pravac doktoru. On ce ti u ovoj fazi najbolje znati reci kako i sta...pogotovo zbog onog smedjeg iscjetka sto si spominjala....jer ako budes morala piti neku terapiju bolje ti je to odmah uraditi.....

I sretno.....[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image]




Skvo RR -> RE: Krvarenje na pocetku trudnoce (1.6.2009 17:12:32)

IZVORNA PORUKA: mina23

Cao cure, ja sam u 5 toj sedmici i pojavio mi se smedji iscjedak, prepala sam se jer sam imala dva spontana . Neznam jeli dobro da idem ovako rano doktoru na pregled?


Mislim da je bolje da ipak odes doktoru...
SRETNO!




mina23 -> RE: Krvarenje na pocetku trudnoce (2.6.2009 8:46:27)

IZVORNA PORUKA: djevojčica

moja prijateljica je imala smeđi iscjedak na početku trudnoće i pravo se prepala odmah odjurila doktoru i on je joj rekao da je to sasvim normalno čak i poželjno jer nekad u materici postoje nečistoće koje nisu uspjele izaći prilikom menstruacije i nakon smještanja ploda one se izbacuju u vidu tog iscjetka.čak je napomenuo da neke žene tokom cijele trudnoće imaju to i da je sve normalno................prijateljica je hvala bogu rodila zdravo dijete koje sada ima 4 godine.......[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Ovo me je skroz utjesilo Hvala ti puno. A termin kod doctora sam dobila tek u ponedeljak[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




mina23 -> RE: Krvarenje na pocetku trudnoce (2.6.2009 13:23:20)

Cure , prestalo mi se pojavljivati smedji iscjedak juhuuuuu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] super sam sretna.
Sad sam tacno u 5 sedmici trudnoce, nadam se da ce od sad sve biti ok




Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>