Mamica0612 -> RE: Porodiljska naknada (10.4.2013 12:54:11)
|
Žene, majke, kraljice! nova sam na forumu, imam dvoje dječice. užasnuta sam posljednjim dešavanjima oko kašnjenja naknada i odlukom da se ukinu plaćanja majkama iz budžeta Grada. Meni je krajem marta završeno porodiljsko i očekivala sam da ću dobiti 13. naknadu i računala sam na nju. ne smijem ni pomisliti koliko su na svojih 360 i 220 Km računale nezaposlene mame. Molim vas da se sve uključimo i vidimo šta je s tim plaćanjima od strane grada. ako je donesena odluka da nam je daju na uvid, da vidimo sa kojim datumom prestaje naše pravo i kako nema plaćanja za mart. Molim vas pravnice javite se. meni kako se čini iz ovog pravilnika, sve što je potrebno da se ukinu ova sredstva jeste odluka o izmjeni pravilnika. pitanje je da li je ona napravljena i kada. ako nije, a spore nam sredstva, onda imamo pravo da ih zahtijevamo i da ih eventualno tužimo. ja ću se za svojih 260 KM boriti, nije 1000KM, ali ako pripdaju meni i mom djetetu, neće mi ih niko uzeti. dosta je više njihove strahovlade!!!!
|
|
|
|