RE: Porodiljska naknada (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodično zakonodavstvo

Poruka

Mamica0612 -> RE: Porodiljska naknada (16.4.2013 9:59:26)

ja sam pisala za gradski, a zar nije sve vrijeme govor o gradskom budzetu jer pricamo o 13. naknadi i 220 km koje daje grad, ne kanton?????

Nane2012 -> RE: Porodiljska naknada (16.4.2013 10:20:14)

Da da , gradski je oko ukidanja 13te.... po info koje sam dobila od kojekakvih teta i sl. u G.upravi , ista se ukida jer je kasa kao prazna , ali eto jos nije potvrdjeno.....

a kantonalni - kasni i kasni i kasni jer nije jos usvojen.....

U svakom slucaju porodilje su za sada posledna tacka svima

Mamica0612 -> RE: Porodiljska naknada (16.4.2013 10:58:18)

a je li usvojen gradski? je li deifinitvno nema 13. i ostalog? je li iko primio 13. za februar i 220 KM ili toga stvarno nema?

Fatma -> RE: Porodiljska naknada (16.4.2013 11:01:43)

Drage moje mame evo da se i ja javim bila sam zauzeta ovih dana tako da nisam ni bila na forumu.Vidim da se svasta desilo i da imamo kojekakve informacije ja jos nisam dobila nikakav odgovor od ministra Bandica,a htjela sam se najaviti i kod gradonacelnika,pa posto vidim da ima jos zainteresovanih mama mogle bi to organizovati i mala setnjica sa bebama nebi bila na odmet.Ja sam za bilo kakav pokret hajdemo sa predlozima.Ljubim vas mile moje.

Fatma -> RE: Porodiljska naknada (16.4.2013 11:18:15)

Mile moje upravo sam zvala gradsku upravu u namjeri da dogovorim sastanak kod gradonacelnika ,dobila sam informaciju da je vec neko sa portala zvao i uradio isto,dopis koji je poslat na stolu je kod gradonacelnika,a mene su zamolili da uradim isto i da ostavim podatke i kontakt sto sam uradila.Mame vrijeme je za revoluciju beba!

Nane2012 -> RE: Porodiljska naknada (16.4.2013 11:21:01)

E drage , ja sam pisala gradonacelniku i evo dobih poziv od njih . Treba jos samo dogovoriti sastanak , kada meni odgovara.... eh.
Eto ,
prijedlozi?

Fatma -> RE: Porodiljska naknada (16.4.2013 11:39:38)

IZVORNA PORUKA: Nane2012

E drage , ja sam pisala gradonacelniku i evo dobih poziv od njih . Treba jos samo dogovoriti sastanak , kada meni odgovara.... eh.
Eto ,
prijedlozi?

Super bravo [sm=bravo.gif]nadam se da cu i ja dobiti poziv i naostrena sam za razgovor ako ne ja sa svojom bebom pred kanton i gradsku,a vi ostale bujrum.

Nane2012 -> RE: Porodiljska naknada (16.4.2013 12:39:47)

Ma mozemo mi i zajedno se pojaviti , odemo nas par i mirna Bosna

Fatma -> RE: Porodiljska naknada (16.4.2013 13:33:01)

IZVORNA PORUKA: Nane2012

Ma mozemo mi i zajedno se pojaviti , odemo nas par i mirna Bosna

Moze mila ja sam za nadam se da cu i ja sutra dobiti odgovor poslala sam i mej i najavila revoluciju u pelenama[sm=smiley36.gif]Kada se dogovoris ili odlucis javi,a javim i ja sta se desava.

mirelaf -> RE: Porodiljska naknada (17.4.2013 11:04:05)

ajd da se dogovorimo sve mame sa portala koje su u mogucnosti da izademo sa bebicama,treba samo dogovoriti vrijeme i mjesto gdje da se sastanemo,ja sam za svakako jer je ovo preslo svaku mjeru i granicu,nekad smo 17-tog pisale da je stigao postar a sad ne znamo hoce li se u opste pojaviti do kraja mjeseca,zalosno

chuci -> RE: Porodiljska naknada (17.4.2013 11:09:15)

IZVORNA PORUKA: mirelaf

ajd da se dogovorimo sve mame sa portala koje su u mogucnosti da izademo sa bebicama,treba samo dogovoriti vrijeme i mjesto gdje da se sastanemo,ja sam za svakako jer je ovo preslo svaku mjeru i granicu,nekad smo 17-tog pisale da je stigao postar a sad ne znamo hoce li se u opste pojaviti do kraja mjeseca,zalosno

kako ne znamo...znamo da neće

Mamica0612 -> RE: Porodiljska naknada (17.4.2013 11:09:36)

odlicno zene, i ja sam za akciju. mozemo zajedno na taj sastanak, mozda nema potrebe da bude 15 sastanaka pojedincno, mozda vise odjeka imadne jedan zajednicki. sta mislite?

Mamica 2012 -> RE: Porodiljska naknada (17.4.2013 11:20:32)

drage mame, ev da se i ja uclanim i da vam javim da sam i ja za....[sm=smiley36.gif]

amery -> RE: Porodiljska naknada (18.4.2013 1:24:45)

Moje drage zenice,ovo je stvarno KATASTROFA,tek sada sam vidjela ovo STRASNO!!!Nemam rijeci,zivim u zajednici nas je petero niko nije u radnom odnosu osim muza,tu 13-u naknadu cekam ko ozeblo sunce,a sad ni toga nema,KRASNO![sm=smiley19.gif]Kazu natalitet opada pa i treba ko ce radati djecu sa ovakvim uslovima ni posla,a ni podrske ni u jednom smislu i naravno da propadano!!!JA SAM UZ VAS,SAMO JAVITE MIJESTO I VRIJEME I TU SAM,NISTA DOK SE MAJKE-PORODILJE NEPOJAVE NA ULICAMA I DOK IM NEDOKAZEMO KAKO NAM JE..VELIKI POZZ ZA SVE VAS...
[sm=duda.gif][sm=duda.gif]

cudo -> RE: Porodiljska naknada (18.4.2013 8:38:48)

Drage moje mame,prvo da vas pozdravim,nova sam na ovom forumu,kao clan,ali redovno citam sve vase postve.Zelim da es pridruzim svim vasim akicijama:-)i pokusam,zajedno sa vama,da nasim malim nestascima obezbedimo koliko-toliko bolju buducnost.Slazem sa prethodnim mama da bi trebalo organizovati se i pojaviti se vise mama na satanku,sigurno bi odjek io jaci,a i za mirni sam protest ispred vllade,ako nista lijepo nam je vrijeme a sve bebe vole vani..

mirelaf -> RE: Porodiljska naknada (18.4.2013 11:25:03)

ajd da se organizujemo za petak prije nego sto oni 24-tog donesu konacnu odluku,dajte samo vrijeme i ja i moja bebica definitivni dolazimo

shpagica -> RE: Porodiljska naknada (18.4.2013 11:30:38)

Sinoc sam na radiju cula da se potpuno ukida porodiljska naknada u kantonu Sarajevo, ali danas ne mogu nigdje da nadjem tu vijest na nekom od portala. Ako neko ima info bilo bi dobro da napise.

veeseelaa -> RE: Porodiljska naknada (18.4.2013 11:35:58)

IZVORNA PORUKA: shpagica

Sinoc sam na radiju cula da se potpuno ukida porodiljska naknada u kantonu Sarajevo, ali danas ne mogu nigdje da nadjem tu vijest na nekom od portala. Ako neko ima info bilo bi dobro da napise.

ni ja tu vijest nigdje ne nadoh
a da se ipak ne odnosi samo na 13 nadoknadu od grada?

shpagica -> RE: Porodiljska naknada (18.4.2013 11:44:56)

Ne bih rekla, ali evo ecu da tvrdim. Obrazlozenje je da nema novca i da Kanton moze da finansira samo jos rekonstrukciju bazena otoka i skenderije. Jutros sam i nasla vijest da su izdvojili sredstva za skenderiju, ali ovo srugo nigdje ne mogu da nadjem. [sm=zmeden.gif]

veeseelaa -> RE: Porodiljska naknada (18.4.2013 11:52:41)

ja nikako u to ne mogu da vjerujem

Alhemicarka -> RE: Porodiljska naknada (18.4.2013 12:00:46)

Pa zar mogu naknadno ukinuti ako je budžet već odobren?

mamina princeza -> RE: Porodiljska naknada (18.4.2013 13:13:49)

i ja sam s vama da znate iako porislku onu obicnu vise ne dobivam ... al ostadoh bez 13 pa imam pravo :) gdje pisete dopise . moze adresa na koju saljete da i ja saljem .... bar onako so mogu postom poslati.... a ako treba tu sam s vama i na lic emjesta da se ode. Samo nemojte mene u medije [sm=jezicek.gif] sve ostalo moze:)

omnia -> RE: Porodiljska naknada (18.4.2013 13:20:03)

i ja sam za.. ajde mozda najbolje u ponedjeljak u 11, npr? jer gore je petkom,s obzirom da oni svi pobjegnu.. i mislim da je oko 11 nekako najbolje vrijeme.. nadjemo se lijepo muzeja ili alte i lagano do gore..

Fatma -> RE: Porodiljska naknada (18.4.2013 13:56:09)

Veliki pozdrav mile moje.Cisto sumnjam da se naknade ukidaju to je nemoguce ali sto se tice naknada od grada to da u njihovom budjetu za to para vise nema.Ja cekam poziv od ministra ili cekam mamu koja je taj poziv dobila pa da idemo zajedno.Ja sam za jednu malenu revoluciju u pelenama samo nam treba vrijeme i datum i ja se slazem da bi to trebalo biti prije 24-og,trebamo se dogovoriti oko toga pa i sa administratorom ako je za pa da obavjestimo i najavimo to i medijima.Vrijeme je doslo dajte da se nesto uradi.Ljubim vas mile moje:))

Visnja RR -> RE: Porodiljska naknada (18.4.2013 13:57:20)

IZVORNA PORUKA: Fatma

Veliki pozdrav mile moje.Cisto sumnjam da se naknade ukidaju to je nemoguce ali sto se tice naknada od grada to da u njihovom budjetu za to para vise nema.Ja cekam poziv od ministra ili cekam mamu koja je taj poziv dobila pa da idemo zajedno.Ja sam za jednu malenu revoluciju u pelenama samo nam treba vrijeme i datum i ja se slazem da bi to trebalo biti prije 24-og,trebamo se dogovoriti oko toga pa i sa administratorom ako je za pa da obavjestimo i najavimo to i medijima.Vrijeme je doslo dajte da se nesto uradi.Ljubim vas mile moje:))

mila obrati se hanady RR ...sve dogovori s njom

Stranica: <<   < Prethodna stranica  252 253 [254] 255 256   Sljedeća stranica >   >>