bebaci -> RE: Porodiljska naknada (11.4.2013 10:52:19)
|
IZVORNA PORUKA: bebaci Ovo je prevzislo svaku mogucu granicu, cisti bezobrazluk. Moram vam ovo ispricati. Porodila sam se 07.02.2013., rjesenja za porodiljsku naknadu dobila 18.03.2013. i sada zvala opcinu novi grad da ih pitam da li sam na spisku za februarsku naknadu. ( imali su dovoljno vremena da se spisak izmjeni tj dodaju porodilje) . Gospodin iz sluzbe za porodiljske naknade mi je rekao ;" NEMA SANSE DA STE NA SPISKU, SADA CU DA PROVJERIM, VI STE NA SPISKU ZA MJESEC MAJ KADA CE TE DOBITI NAKNADU ZA FEBRUAR I MART U IZNOSU OD 814 KM. " a sta da se radi do maja, drzavu to ne interesuje. Znaci za februar naknadu poslije 3 njeseca a za mart poslije 2 mjeseca, Znaci da vi porodilje koje ste sada dobile za februar , martovsku naknadu ce te dobiti u maju. Pitanje je da li ce uvijek kasniti po dvamjeseca jer ocito je da nemaju namjeru jedan mjesec koji su preskocili da nam to vrate i nastavi se regularno isplacivati. Cim su mi rekli iznos 814 KM a to je februar + mart a nigdje aprila. Penzioneri (nemam nista protiv njih i otac mi je penzioner, redovno dobijaju penzije a naknade mogu kasniti Tako sam ljuta , sada cu da sastavim pismo i da uputim nacelniku opcine Novi grad, Ministru, obusmenu za ljudska prava, A pored mog licnog pisma kao pojedinca mislim da bi bilo dobro da mi kao udruzene porodilje, majke, napisemo jedan zajednicki dopis sa nasim potpisima tj ime, prezime br licna karta i svim mogucim institucijama pa i strankama kao i skupstini kantona sarajevo posaljemo. Navela sam skupstinu KS jer njihov odgovor vezano za dokument iz prethodnih postoa je bio da ce "nas" uzeti u razmatranje za bužet 2013 god. , ne trazimo ovolike cifre 5000 i 10000 KM vec da je redovna i malo vece iznose za sve porodilje zaposlele i nezaposlene i naravno da poslodavac svim zaposlenim majkama isplacuje 100% iznos plate kao sto je u RS. http://skupstina.ks.gov.ba/node/3130 otvorite "Amir Zukic pdf." Firma u kojoj radim je austrijska i porodiljama u FBIH daje 200 KM kao poklon za porodilje i nista vise a mojim kolegicama iz firme koje su na teritoriji RS pored tih 200 KM isplacuju punu platu jer moraju, tako RS zakon nalaze. Ako ima gresaka a sigurno ih ima izvinite ljuta sam , neznam ni kako kucam i sve ocekjem da ce mi se beba probuditi ja kada sam poslala ovaj post niko me nije htjeo podrzati Dobila se naknada i svi ucutili a u prethodnim postovim smo "pricali" da nas ne trena ova crkavica koja kasni zavarati. Ja sam svpj dopis poslala cekam odgovor. U ovom gradu vako se zeli sta postici jedini izlaz je blokada ili strajk ( borci, poljoprivrednici, zeljeznica, sada gras a pitanje je ko ce biti sutra mozda mi a mozda penzioneri)
|
|
|
|