RE: Porodiljska naknada (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodično zakonodavstvo

Poruka

mirelaf -> RE: Porodiljska naknada (18.4.2013 16:10:28)

moze i ponedjelak 11 h nadjemo se ispred alte i zajedno sa bebicama pred vladu,meni odgovara

Nane2012 -> RE: Porodiljska naknada (18.4.2013 16:54:22)

Ne javljaju mi se !!!!!!! grrrrr. Po info koje ja imam od 13te nema nista , ove redovne ce kasniti i po par mjeseci , djeciji doplatak mozda i duze... Javite sve sta se dogovorite i sta admin kaze pa da idemo.
Ionako citaju nas forum pa mislim da su vec i svjesni da im dolazimo .

Petak nikako ! Petkom IH nema !

Hanady RR -> RE: Porodiljska naknada (18.4.2013 17:28:29)

Žene polako...
obvdje je plasirano dosta informaija koje se trebaju irpovjeravati...
pismeno dobiti određene dogovore...mislim reći da Kantonalna vlada neće poštivati Zakon o socijalnoj zaštiti je zasita teška riječ.
sa gradksom upravom druga je priča...
To nije zakon, to je bila ''dobra volja'' donošenja odluke takve prošloga saziva gradskoga vrijeća....
ako su je ukinuli to je zto jer nemaju novaca za istu...zakonski mi ne možemo nipšta učiniti u tom smislu...
Kretati u neke porteste ne možemo tek tako...
sve se to mora najaviti, zakosnki žene...
mislim ako ćemo imati bilo kakav vid ove kativnosti morat ćemo se mi uozbiljiti jer oni očito neće...

pa u tom smislu molim vas da sačekamo ponedeljak...
da dobavimo informacije pismeno ćemo uputiti upite...
nazavt ću ja kontakte i zahtejavti informaciju pismeno...
onda ćemo vdijeti kako i doakle ići ...i gdje a+najaviti porteste i gdje ih uopšte oabaviti i sa kojim ciljevima

shpagica -> RE: Porodiljska naknada (18.4.2013 18:46:36)

Evo da vam citiram:

"Poštovana, prema novom prijedlogu gradskog budžeta, zbog ušteda, naknade za porodilje bit će ukinute. Vijećnici će o Budžetu raspravljati za 7 dana."

Hanady RR -> RE: Porodiljska naknada (18.4.2013 18:51:09)

IZVORNA PORUKA: shpagica

Evo da vam citiram:

"Poštovana, prema novom prijedlogu gradskog budžeta, zbog ušteda, naknade za porodilje bit će ukinute. Vijećnici će o Budžetu raspravljati za 7 dana."

da ovo se odnosi na naknadu od grada...
ona je bila utvrđena odlukom koja je svakako pratila budžet...
ako nema para nema ni tih naknada...
ista se odnosila na 4 gradske općine u Sarajevu....

no naknade na nivou kantona koje se putem općija dobijaju ja ne vjerujem da su ukinute nikako to nevjerujem[sm=zmeden.gif]

ajla86 -> RE: Porodiljska naknada (18.4.2013 18:53:01)

IZVORNA PORUKA: shpagica

Evo da vam citiram:

aferim

novi kolacic -> RE: Porodiljska naknada (19.4.2013 9:16:25)

I ja sam cula da je to objavljeno na radiju

veeseelaa -> RE: Porodiljska naknada (19.4.2013 10:34:09)

no naknade na nivou kantona koje se putem općija dobijaju ja ne vjerujem da su ukinute nikako to nevjerujemuser posted image

ni ja
dal neko može da dobije info da znamo o čemu se radi????

Hanady RR -> RE: Porodiljska naknada (19.4.2013 10:35:19)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

no naknade na nivou kantona koje se putem općija dobijaju ja ne vjerujem da su ukinute nikako to nevjerujemuser posted image

ni ja
dal neko može da dobije info da znamo o čemu se radi????

provjerit ćemo...
u ponedeljak ću imati info...
pismeni...

nećemo se šicar neporvjernim informacijama ovako[sm=smiley13.gif]

veeseelaa -> RE: Porodiljska naknada (19.4.2013 10:36:26)

odlično Hanady[sm=smiley20.gif]

mamaibabo -> RE: Porodiljska naknada (19.4.2013 11:26:26)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Žene polako...
pismeno dobiti određene dogovore...mislim reći da Kantonalna vlada neće poštivati Zakon o socijalnoj zaštiti je zasita teška riječ.
To nije zakon, to je bila ''dobra volja'' donošenja odluke takve prošloga saziva gradskoga vrijeća....
ako su je ukinuli to je zto jer nemaju novaca za istu...zakonski mi ne možemo nipšta učiniti u tom smislu...
mislim ako ćemo imati bilo kakav vid ove kativnosti morat ćemo se mi uozbiljiti jer oni očito neće...

onda ćemo vdijeti kako i doakle ići ...i gdje a+najaviti porteste i gdje ih uopšte oabaviti i sa kojim ciljevima

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Fatma -> RE: Porodiljska naknada (19.4.2013 15:30:47)

Žene polako...
To nije zakon, to je bila ''''dobra volja'''' donošenja odluke takve prošloga saziva gradskoga vrijeća....

Mila ja sam dobila neke dopise od gradske uprave koje su mi trebaliza emisiju to su proracuni o njihovom budjetu i zakoni po kojima se dobivala pomoc mogu ti proslijediti na mail ako zelis.Sto se tice iste znaci naknade koju dijeligradska uprava bice ili je ukinuta,a sto se tice naknada na nivou kantona koju primaju porodilje zaposlene ili ne one nece niti mogu biti ukinute kao ni dd.Ja ocekujem poziv od gradonacelnika jer zelim i od njega par odgovora.Stose tice sakupljanja i strajka i zato sam zasto ne mala set_nja upozorenja koju ce mo regularno najavitijerzato imamo i zakonsko pravo.

srećicaa -> RE: Porodiljska naknada (19.4.2013 16:35:26)

Evo da se i ja priključim, učestvovati ću i doprinijeti realizaciji naših prava bilo šetnjom bilo potpisom, ali bih molila pojašnjenje koja je to naknada koju daje gradska uprava, jer sam "početnica-još uvijek čekam rješenje za kantonalnu".

GARAA -> RE: Porodiljska naknada (20.4.2013 19:58:55)

Dobro vece drage mame zna li koja od vas kad krece isplata naknada za mart?

jasmiiiiiina -> RE: Porodiljska naknada (20.4.2013 20:16:38)

bio poštar u Novom Sarajevu,ja se obradovala,kada ono kazna za pogrešno parkiranje. kaže poštar nemaju pojma kada ce biti isplata. poz

M kao Mama -> RE: Porodiljska naknada (21.4.2013 22:50:03)

IZVORNA PORUKA: GARAA

e, bogami ja se ne nadam prije početka narfednog mjeseca, mislim tako su nas navikli, nema šzta

Miimy -> RE: Porodiljska naknada (22.4.2013 8:54:17)

IZVORNA PORUKA: mama_alma

IZVORNA PORUKA: GARAA

e, bogami ja se ne nadam prije početka narfednog mjeseca, mislim tako su nas navikli, nema šzta

to se ti nadas parama prije 1 maja da raspalis rostilj ;) ja sam nesto skepticna kotam tek poslije praznika...

Marija13 -> RE: Porodiljska naknada (22.4.2013 9:37:14)

S obzirom da je 1.maj srijeda, znaci nema parica prije ponedjeljka, tj. 06.05. [sm=hudicek1.gif]

bambi1 -> RE: Porodiljska naknada (22.4.2013 9:45:33)

Danas pise u novinama da se ukidaju porodiljske naknade za 4 opstine u KS jer para nema [sm=smiley13.gif]

Hanady RR -> RE: Porodiljska naknada (22.4.2013 9:47:26)

IZVORNA PORUKA: bambi1

Danas pise u novinama da se ukidaju porodiljske naknade za 4 opstine u KS jer para nema [sm=smiley13.gif]

da to već znamo...
4 gradske optšine...nema više gradkih naknada

Miimy -> RE: Porodiljska naknada (22.4.2013 9:55:14)

IZVORNA PORUKA: Marija13

S obzirom da je 1.maj srijeda, znaci nema parica prije ponedjeljka, tj. 06.05. [sm=hudicek1.gif]

nema sanse da bude u ponedjeljak s obzirom da su prije toga neradni dani nemoze biti uplata tek nekad sredinom sedmice ja tako mislim...

bambi1 -> RE: Porodiljska naknada (22.4.2013 9:58:43)

da to već znamo...

Nisam znala, bas se iznenadih kad sam procitala. Samo lagano ukidaju, bezobrazno

bambi1 -> RE: Porodiljska naknada (22.4.2013 10:03:05)

da to već znamo...

Jel to znaci da naknade za zaposlene ostaju cca 400-450 zavisno od mjeseca, ta se ne ukida??

Hanady RR -> RE: Porodiljska naknada (22.4.2013 10:09:17)

da to već znamo...

Jel to znaci da naknade za zaposlene ostaju cca 400-450 zavisno od mjeseca, ta se ne ukida??

naravno da ostaju...
žene drage to su kantonalne naknade u skladu za zakonom o sovijalnoj politici...njih neće ukinuti niti su planirane izmjene zakona...
ukidaju se nakadse koje grad davao odlukom kroz novac iz budžeta...za zapolene i neposlene po 260 tj 360 Km i ono 6 mjeseci za naugroženij po 220 pto su davali...to je bilo + na kantonalne naknade

paris -> RE: Porodiljska naknada (22.4.2013 12:08:11)

A zna li iko šta je sa 13 tom naknadom???? jel se i ona ukida ??[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  253 254 [255] 256 257   Sljedeća stranica >   >>