Hanady RR -> RE: porodiljska naknada (9.12.2013 16:07:20)
|
IZVORNA PORUKA: Amyla IZVORNA PORUKA: Merylin Drage moje, ja se odmah, na početku izvinjavam jer je vrlo vjerovatno da odgovor na ovo moje pitanje postoji, ali ima toliko postova i ne znam kako da nađem ono što me zanima. Naime, na portalu sam pročitala da i nezaposlene majke, kao i majke koje se još obrazuju imaju pravo na naknadu, oko 120 KM. Živim u sarajevu, novi grad. Ne radim, studiram, u sedmom sam mjesecu trudnoće. Ako je to tačno da imam pravo na naknadu, može li mi neko napisati kako je mogu ostvariti? Kakva je procedura, dokumentacija, kada to trebam obaviti? Hvala vam [sm=smiley31.gif] Mila, imas pravo na porodiljsku naknadu, uzmi sa studentske potvrdu da si student, odes u opcinu novi grad i oni ce ti reci sta ti jos treba i to je to, postar donese rijesenje, a nakon toga i naknadu (koja kasni po par mjeseci) evo ovkava je rpocedura... na šaletru opštine će ti reći ili potvrdu iz studnestvke službe ili potvrdu sa biora... eleme ti doneseš ovo prvo uz ostalu dokumnetaciju i doiješ nakadu za nezapolenu porodilju
|
|
|
|