RE: Bebe od 0 -1 godine (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

vila_7 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.9.2011 14:01:44)

IZVORNA PORUKA: Cickolini

Entinte gdje si zeno .. ? Bas si me nasikirala ...

i ja evo virkam samo da vidim jel se javlja,ali aBd ja sve neso kontam mozda su joj onako izvukli zivce sto je vucaju a sve OK!

animagical -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.9.2011 14:27:07)

pomozite pliz pliz[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] jutros oko pet dojim bebana, taman da promijenim stranu nezgodno dignem glavu i nesto me ukoci u vratu i plecki...ne mogu da okrenem vrat, sva sam zgrcena, boli uzasno...mm me mazao ice gelom...znate li vi ista bolje da mi moze pomoci? 

stefania -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.9.2011 14:37:33)

zdravo,
sta ima kod vas..mi evo bili malo u setnji, a jesam se iznervirala u banci, ljudi moji cekali smo valjda pola sata da uplatim nesto za onu malu ljepoticu Iman, J i ja i niko ziv da nas propusti a fino vide da imam bebana u kolicima i jok, niko nista...ne kontam kakvi su ovo ljudi, puna banka i dijete mi dise neke tamo smrdljive klice ljudi u redu i jos mi se pola njih nadvija nad kolica, fol jest sladak..uff kako su me nanervirali...majke mi ne kontam kakav je ovo svijet il sam ja luda pa vazda propustim trudnicu ili zenu s djetetom ispred sebe..grrr...nego imam opet pitanje...moj J nije kakio ni jucer a evo ni danas ne daje naznake...malo mi je frka jer on kombinira dojenje i dohranu pa mi nije svejedno sto ne kaki...ne znam sta da mu radim, sve me strah[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

animagical to sto te ukocilo ja mislim da je od pokreta pri dojenju, i meni se desavalo a sad vec zivim s konstantno ukocenim ledjima...pomoci ti neke nema, jedino skroz blaga masaza i da se udobno namjestis s jastucima kad dojis...ja za bolje ne znam

od nas pozdravcic

vila_7 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.9.2011 14:40:54)

animagical ma to je vjerovatno ono samo standardno kad ti se od ruznog naglog pokreta uklijesti zivac- ja to ko laik mislim!

stefania,probaj mu dati malo vise vode jer mu dajes i AD pa vidi hoce li malo same vode

vila_7 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.9.2011 14:45:21)

entinte [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] , zena dodje i ode sa foruma...nadam se da je sve OK?

entinte -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.9.2011 14:53:07)

Evo me, ma ne mogu da tipkam od bebaca [sm=smiley1.gif] isli smo, doktorica ga pregledala, izvagala i sl. Prvo nam postavila neka pitanja moze li ovo moze li ono radi li ovo radi li ono i sl. Bebac sa 5,5 mj ima 9.270 gr, duzinu nije mjerila i brine je obim glave cini mi se 47 da je. Glava je proporcijonalna u odnosu na tijelo... Kaze pripazite na ishranu pa zeno dijete je dugo sto ga nisi izmjerila, on sasvim dobro izgleda za svoju duzinu... Ako ima 9 i kusur kila pa sta trebam dijete na dijetu da stavim, boze sacuvaj... Kao treba uraditi UZV mozga i kod fizijatra otici... Da je zapazila kolko smo ja i mm visoki bilo bi joj jasno... Ja sam 1.80 a mm je visociji pa dijete je na nas nije ga roda donijela. Sa nalazima uzv i fizijatra idemo opet kod nje, naruceni smo za to dvoje sutra jer svakako idemo ujutro kod endokrinologa da vadimo nalaze pa jednim udarcem 3 muhe... Ma hajra mi od zivota nema... jos mi mama bolesna upravo prima 3. kemoterapiju... Užas... [sm=smiley19.gif][sm=smiley13.gif] Hvala vam puno svima

vila_7 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.9.2011 14:55:20)

entinte pa ti nas izludi danas! Znaci sve OK sa bebom? sto ti onda napisa onakvui poruku !
Zao mi je mamu....grozno.....

entinte -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.9.2011 14:59:49)

pa ne znam je li ok, nemam pojma dok ne zavrsimo sve... i oni cekaju nalaz endokrinologa... svasta je napisala na nalazu...kao obicno ide da se rade 3 pregleda pa da da svoje misljenje... ma uzas zivi, nije mi vise do hodanja nego sve sumnjaju na nesto a niko nista konkretno ne govori. Ne uzimaju u obzir i to da su oni nepoznata lica za bebice i da se nece ponasati kao sa nama... ona daje svoje misljenje i ide se dalje a ako bebica nije raspolozena za nesto sto ona ocekuje sta onda sa tim? Nju brine obim glave zato je narucila UZV mozga [sm=smiley13.gif]

entinte -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.9.2011 15:01:30)

nije mi namjera nikoga nasekirati ni izluditi ali vristala bih sad... sve se samo kupi i kupi, nema vise gdje... pod kozu ne moze...[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] izvinite...

m.i.n.a. -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.9.2011 15:09:22)

Evo i nas...
ja vas pohvatat ne mogu,vidim a ima prehladjenih bebaca,...zelim im najbrze ozdravljenje...:))
Entite...koliko se sjecam,nalaze radite jer sumnjaju na rahitis kod bebe...?nemoj da se izvinjavas nego opleti i istresi se uvijek..ha ja....zao mi je zbog mame a mozes li reci toj doktorici,de stanite molim vas malo..je li mozete izmjeriti bebu,ima li veze i uticaja moja i muzeva visina,koje je vase iskljucivo misljenje..jer najgore je kad svi sumnjaju a niko nista ne govori...nadam se da ce sutra biti bolji dan...
Helence djevojce sta ima kod vas...ima li skoro brace ili seke Evi...:)))

Kod nas standardno,apetit se vratio..cekamo i cekamo gornje jedinice i nervozni smo ponekad...:))mene zub ubija u pojam al jos trazim neke izgovore da nista ne poduzimam:))
pusa

entinte -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.9.2011 15:14:59)

da sumnja na rahitis ali ce jos neke dodatne nalaze raditi kad mu vec krv vade... odoh veceras po uputnice kod pedijatrice pa cu nju pitati sta ona misli... znate ono kad krene sa svih strana... e to je taj period... vidjet cemo sutra sta ce biti... novi dan nova nafaka...

m.i.n.a. -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.9.2011 15:17:02)

Moze li mi neka od mama holandjanki,Cickolina i Dzeni, reci kako cu naci ono kravlje kao mlijeko..sto s eprokuhava...necu za armana da ukidam hapu ali hocu da npr.napravim sutliju i sl....u zadnje vrijeme sam mu kupovala ono nutrilon mlijeko pa njega stavljala ako mi treba iskljucivo mlijeko jer inace pije i nutrilon hapu....

Cickolini...izvini ja te ne nazva da vidim kako ste....zaova mi je tu pa sam sva u poslu..ko dvoje male djece da imam i usput receno,Jelena svaka ti cast sa dvoje djece...
Nego,kako nam je ljepotica Daania,sad pitam za ovo standardno,kako slusa,jede li...proizvodi li pna neke strasne zvukove jer moj Arman nekad me zna bas nanervirat sa nekim iz grla kricima,pa se zacrveni pa zakaslje....ja to stavljam na ignore dok ostale lijepe pohvalim u smislu da se nasmijem ili ponovim za njim pa se nadam da ce prestat:))

Cickolini -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.9.2011 15:41:19)

Entinte nemoj se brinuti zeno ... narucili su te na UZV mozga jer hoce da iskljuce da je problem sa motorikom neuroloski. Kad god je bilo kakav problem sa motorikom radi se UZV mozga i vjeruj mi da je bolje sto vas je poslala da to uradite nego da nije. Ne dao dragi Bog i da bude nesto imate vremena na vrijeme s vjezbicama sve sanirati. Neuroloski problemi su siroki i mogu biti skorz bezvezni tako da i to ne treba da te sikira.

Sve pretrage je bolje uraditi na vrijeme ... znam kakav ti je osjecaj kad svi sute, a kofol zabrinuto klimaju glavama i saljute na sto adresa...

Bit ce to aBd sve uredu, ali bolje ti je uradi sve pretrage da budes mirna.

Reci mi sta bi kao motoricki mogao biti problem??? Okrece li se beba sa ledja na stomak, tu lijevu ruku drzi li stisnutu u saci ili je stalno otvorena. Koliko je manje koristi ... hvata li nogice, koliko mu je glavica stabilna ???

palachinken -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.9.2011 15:43:32)

Uh ja dana. 5 minuta poslije mog jutrasnjeg posta M se probudio vristeci, ja ga nisam dotad cula da tako urla, skinem ga, a ona mjesta gdje su ga boli crvena, iako sam stavljala obloge. Neutjesan je bio, ziva sam se istravila, valjda prvi put pa ne znam sta je normalno, a sta ne. Odmah sam muza nazvala da dolazi s posla, dali smo mu malo paracetamol sirupa, pa kad su mu popustili bolovi, uspio je jest i evo tek sad je zaspao. Uh, sijedu sam dobila.
Smijem li ja njemu opet danas dati pola kasikice paracetamol sirupa ako ga opet uhvati?

ladyblue RR -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.9.2011 15:51:11)

smijes ali moras napraviti razmak od najmanje 4 sata. Stavi oblogu od mlake vode na te ubode, ne od hladne.

entinte -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.9.2011 15:54:06)

Cickolini on je ko beton, sve radi, kasno se poceo okretati na stranu, mozda prije 10-ak dana ali cim se okrenuo znao se prebaciti na stomak i samo se prevrce sad ali obratno ne zna jos... glavicu drzi, stabilna je... "ne kljuca" hvata nogice kad mu je cejf, hvata igracke i glođe ih... ali nekad nece, nece da zaspi na leđima vise nego se okrene na bok i spava pa se u snu vrati na leđa. Noc prespava od 8-9 navecer ujutro do 7-8 bez buđenja. po danu jede svaka 3 sata po 150 ml sto nije puno. Jedino je problemcic sto kad spava po danu nekad se trza i pobudi se, ruke rasiri i ukoci se pa nekad i vristi od placa a po noci se to nikad ne desava. To trzanje nije stalno nekad jednom u 7 dana nekad 2-3 dana zaredom, evo upravo se probudio tako i krenuo plakati pa ga smirim da ne zaplace,napravi onu tuznu facu pred plac, sta li se desava bog zna. Inace je mirna bebica nije kenjkav, ma mirnica prava ne pekmezi se. vesela je beba...

nije problem bio u rukicama, rukice su ok hB... to je mozda neko drugi pisao...

da i jos je rekla da mozda neke stvari ne moze uraditi zbog kilaze ali nije debela beba bas cu vam postaviti kasnije sliku da vidite...

dubravka01 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.9.2011 15:59:33)

entinte nemam ja bas nekog iskustva, da ti sad kažem probaj ovo probaj ono, uradi ovako ili onako ali šaljem tebi i tvom piletu jednu velikuuuuuuuuuuuu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
i negdje duboko imam osjećaj da ćeš za dan-dva pisati da to ustvari nije ništa i da je on jedna vesela i zdrava mamina beba [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/wink.gif[/image]

entinte -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.9.2011 16:00:55)

Ako bog da, bice dobro aBd, a covjek moze podnijeti ono sto ni kamen ne moze... ne daj boze gore
[sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif] i od nas

Emica_sa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.9.2011 16:20:57)

Pa draga entinte nije nista strasno,dobro je sto vas je uputila na MR,i na fizijatra,vjerovatno ima razlog zasto je to uradila,zeli biti sigurna da nije nista neurolosko,a kod kojeg neuropedijatra ste bili?

entinte -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.9.2011 16:26:52)

na jezeru kod doktorice Dizdar... Ja znam da treba sve provjeriti ali znas ono kad nista ne kazu... jedna mi je samo doktorica rekla vjerovatno nije nista ali da provjerimo radi sebe ali drugo je samo sutiti i reci trebate uraditi to i to... sasjece te...

entinte -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.9.2011 16:27:50)

http://www4.slikomat.com/11/0922/w5g-DSCN33.jpg

Evo moga bebaca :) isli malo u mahalu pa se slikali neki dan [sm=smiley1.gif]

Emica_sa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.9.2011 16:31:50)

Dizdar,a na kojem ona odjeljenju radi?

Emica_sa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.9.2011 16:34:56)

Dizdar,ja mislim da je ta na specijalizaciji,pa ko te naruci kod nje?

entinte -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.9.2011 16:35:33)

na jezeru na neuropedijatrijskom savjetovalistu... I sprat desno na kraju hodnika...

entinte -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.9.2011 16:36:41)

sestra na kartoteci... 2 puta se narucujem i uvijek je ta zena tu...

znam ja Zubcevica, preko mog posla smo surađivali pa mozda ako naletim na njega konsultovat cu se i sa njim...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1020 1021 [1022] 1023 1024   Sljedeća stranica >   >>