Lejla Ka -> RE: Bebe od 0 -1 godine (14.10.2010 23:57:55)
|
IZVORNA PORUKA: Malena_A navece pred spavanje oko 10 sati se deseva, ali ne uvijek samo po nekad. kad pocne da doji osjetim mlijeko kako ide, al u tom trenutku ne. sad neznam da li stvarno joj je malo ili je ona malkice lijena, ili se umori[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ako vi tri dana (na primjer) dojite bez ikakvih problema, a onda jedno večer beba plače, ja ti 100% tvrdim da to nije zbog nedostatka tj. manjka mlijeka. Može biti beba tad nervozna iz nekog drugog razloga, a time neraspoložena da dovoljno dugo sisanjem podraži bradavice da bi mlijeko počelo da teče. Možda joj je dan bio "naporan", možda je muči stomak (lupam). Večernje nervoze su veoma česta, da ne kažem normalna pojava. Možda i njeno takvo ponašanje i tebe unervozi, pa eto ti dodatnog problema za refleks otpuštanja. Sve u svemu, nije do količine mlijeka. Kako to riješiti? Ja ti neću preporučiti ni podržati davanje AD-a, ja ću ti pokušati dati neke druge savjete, a ti znaš najbolje šta ti je primjenjivo. Prvenstveno bi ti trebala izbjeći nervozu u takvim trenutcima. Onda bi trebalo djelovati umirujuće na bebu (ti najbolje znaš šta je umiruje) nosanjem, maženjem, mirnim okruženjem, zamračenjem prostora... Ja sam sina u nekim epizodama dojila dok sam ga ljuljuškajući nosila. Znači, mislim da je tu bit da se bebi obezbjedi mir, tj. da se beba smiri, jer ona je očito nervozna iz nekog svog razloga, i onda joj se ne da sisati da dođe do mlijeka. bebelindjo, voljela bih da pređemo na temu Problemi sa dojenjem pa da tamo vidimo šta i kako, jer mi trebaju dodatne informacije.
|
|
|
|