idacha -> RE: Bebe od 0 -1 godine (18.1.2011 18:27:12)
|
uh, sto volim ove polemike... ja se zdusno suzdrzavam da ne dajem neke komentare na pojedine postove, a da li sam face to face, ne znam bih li mogla ostati suzdrzana.. Pobogu, pa sve smo majke i sve zelimo samo najbolje svojoj djeci... mi imamo hodu, rijetko je koristimo, ali, da... stavila sam imija nekoliko puta, ne smatram je zlom sveg zla... Meni su dvije razlicite pedijatrice rekle ne hodalici.. jdna ped, iskljucivo iz razloga sto je moj Imran bio podebeo sa 7 mjeseci, pa da zbog tezine ne bi opterecavao kosti, a kao kada se malko izduzi da ga stavljam po malo.. rekla mi je sama, bez ikakvog mog upita. druga pedijtrica mi je rekla ne hodalici dok dijete ne prosjedi samo.. opet bez mog upita... sto se tice stetnosti po bebe i njihove kosti, odnosno kukove konkretno, ja zaista ne vidim nista stetnije nego AS ma koliko dobra i korisna bila.. mislim odmah po rodjenju bebe.. sjecam se kada se imi rodio, pa nakon i 20ak dana trebali da idemo na kraci put, pa kazu stavi dijete u AS... GDJE, BA? dijete se svo iskrivilo, upalo u AS, glava mu se sa stomakom skoro sastavila, pa su opet Zakonom propisane... eh, kada sam pitala ortopeda za AS rece mi kako ima dosta suprotnih misljenja, te da je najbolje sacekati bar da dijete napuni 4 mjeseca, pa stavljati u AS... sta onda rade nasi strucnjaci i zakonodavstvo? misljenja sam da ne treba pretjerivati ni u cemu... sve ima svoje dobre i lose strane... sto se tice rodjendana, daaaaaaleko ljepsa tema ja sam svee isplanirala, samo nisam sigurna kako cu to uspjeti fizicki postici, jer cu aBd biti kraj 7og mjeseca trudnoce... ali.. posto imamo dosta familije i mm i ja, onda cemo kod kuce prvo jedne, sutra druge.. to ce biti petak i subota, a u nedjelju sakupljamo malu raju, odnosno sve mame sa djecicom vodimo u tzv Zutu kucu, koja ima igraonu i restoran bas prilagodjene za takva desavanja... eto sto se tice torte, ako bas bude imao neki omiljeni lik iz crtica do tada, onda ispunjavamo zelje, a ako ne bude imao nista posebno interesantno, onda cu neku lijepu tortu, vjerovatno sa njegovim imenom i nekom zivotinjicom, mozda medom... vidjela sam bas ovdje na temi torte za prvi rodjendan ili najljepse torte, nisam sigurna, mnoooogo ljepih ideja...
|
|
|
|