idacha -> RE: Bebe od 0 -1 godine (27.1.2011 21:19:16)
|
drage moje, evo da se javimo sa novostima.. nama je danas bio uzasan dan, nikome ne bih pozelila juce popodne mi imi odbije turu i pocne kasljati po malo.. dala mu paracetamol i odmah je spala, ali se opet vracala.. nisam se toliko sikirala, jer sam svjesna ovog groznog vremena i perioda, a i umirivalo me sto djeluje parac, tako da sam mislila da nije strasno.. i nije bilo do danas... oko podne, imi je poceo uzasno tesko disati.. kratki i teski udisaji i izdisaji.. ja se odmah spakujem i na pedijatriju.. ped rece da je dobro sto sam dosla i da mu odmah inhalaciju i injekciju i rece da se opet vratim kod nje, kad sve to zavrsim... dok sam mu drzala inhalator, on place sebi, ja sebi.. samo sam kupila suze sa njegove glavice.. kada sam se vratila opet pedijatrici, opet ga poslusa i rece kako sumnja na laringitis.. ali, kao ne moze ona to utvrditi, pa ce mi napisati hitno uputnicu za ORL na Gradini.. e, jos i pita me skim sam dosla, rekoh sama.. ona odmah za telefon i naruci nam sanitet... ja sam bila, pa umrla, pa opet ozivila, pa opet umrla i sve tako.. helem, mi u onaj sanitet, vozac upali rotaciju i na gas.. kontam ja Boze sta je u pitanju, kad se ovoilka hampa dize... gore nas primi dr na ORL i pregleda nalaz pedijatrice i rece kao ''ne razumijem cemu ovoilka drama.. on je primio sve sto je trebao,, ne znam zasto sanitet''.. uh, odmah mi bi lakse.. prgeleda dr imija, i rece da nema upalu tog necega na sta su sumnjali (ja sad ko ona najveca seljnka, nemam pojma o cemu su pricali, ja sam bila ni na nebu ni na zemlji).. samo jos mu dade opet inhalacije i rece da se vratim opet pedijatrici.. opet ja njoj odem iz bolnice, ona mi jos dade antibiotik i Bosolex kapi za iskasljavanje i kao sutra na kontrolu da dodjem.. jos mi dade i uputnicu za gradinu ako bi se stanje ne daj Boze pogorsalo da idem odmah na ORL.. imiju je tura spala skroz.. od 2 danas nema nikako, hB.. bolje mi malo i dise, mada jos onako hropti.. skoooooorz je promukao.. zezam se da mi sin mutira u svoj ovoj grozoti... e, kada sam konacno dosla kuci i malko se smirila, stomak me je toliko zabolio da nisam mmogla noge pomjeriti... bas onako po dnu.. sada se i to malo umiruje.. kada sam pitala dr i pedijatricu od cega taj laringitis, rekose da moze biti od svacega.. od hladnog zraka, toplog zraka, suhog zraka i ja dodah ''od picke materine''.. da izvinete svi.. toliko cuvas dijete i oept ovakav belaj.. e, jesam se nasikirala, Boze moj dragi.. samo da noc prodje kako treba, opet je jutro lakse... eto, zenice moje, nemam kad sada da citam.. nadam se samo da ste svi dobro i zdravo... ljubimo vas puno imi, tarik i ja..
|
|
|
|