RE: Bebe od 0 -1 godine (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine (15.2.2011 10:06:28)

moja od prvog dana sama zaspi...u pocetku je to bilo na siki, sada je okupam, nahranim, stavim u krevetic i udaljim se...ona guguce, cucla palac i uspava se...rijetko kada i to u toku dana da je drzim u narucju i blago ljuljuskam da zaspi

Anoniman -> RE: Bebe od 0 -1 godine (15.2.2011 10:59:10)

Mi smo anusku dugo, dugo ljuljali i kad je debela izvagana i  receno nam 10kg meni pukne film, njoj 10kg, a meni kriva ledja [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image], postepeno sam je "skidala" sa ruku tako sto je stavim u krevetac potrbuske (ona meni tako od rodjenja spava) i polako je ceskim i mazim po glavi i pjevusim dok ne zaspi, ako vidim da to dugo potraje ostavim je, ona malo place i zaspi, ako vidim da pocne vristati udjem u sobu i nastavim maziti, ali bila sam istrajna nema ruku. Sada po nekad kad nece da zaspi po danu ili kad se probudi placuci nenaspavana stavim je na sebe na njedra potrbuske, ja legnem i mazim je i pjevusim joj, mada zbog stome uskoro cu i tu naviku morati izbaciti.

vjestica -> RE: Bebe od 0 -1 godine (15.2.2011 11:30:32)

zato je meni zakon jastuk za dojenje, spašava mi leđa i ruke [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image]
ona mi je u naručju, mogu je dojiti, maziti i šta god hoću, osjeti moju blizinu, a ja ne osjetim njenu težinu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
kad zaspe, samo ja stavim u krevetac

Anoniman -> RE: Bebe od 0 -1 godine (15.2.2011 11:39:59)

Imala sam i ja jastuk za dojenje, tj imam, ali moja cura je htjela da ja hodam i nosam je, to bi znacilo nosaj i jastuk i nju, nije podnosila da sjedim. 

dzeni_nl -> RE: Bebe od 0 -1 godine (15.2.2011 12:08:12)

moja beba je tako teska sto se tice spavanja. nikad nije htjela sama zaspat. prije je bilo uz siku, al sad nece ni uz unju samo da je ljuljam i opet se izvija protivi ma borba ziva dok zaspi. pokusavala sam je i spustit u krevetic da sama zaspi i da place al on se toliko podje derati da moje srce i usi to vise ne mogu da podnesu i opet je uzmem.

jos se sad poremetilo i nocno spavanje. od prvog dana pa do puna 3 mjeseca spavala je po cijelu noc bez ijednog budjenja, a sad se non stop budi, place vrti ne znam vise sta joj je.

ladyblue RR -> RE: Bebe od 0 -1 godine (15.2.2011 12:13:27)

amiboj, samo stavljaj bebu da doji. I ja imam istih problema ali mlijeko nekeko nadođe kada forsiram dojenje. Ja kada je situacija nepodnošljiva, napravim jednu hapu ali ne više od te jedne.

rose, neće ona dobiti turu ako nije do sada. samo ne izlazite među ljude. možete u šetnju ali ne npr. u tržne centre. super je ona beba, vidiš da nema problema?! fino je i narasla.
Ova moja je imala 6600gr i duga je 66cm. sva se nekakva izdužila....
što se spavanja tiče, ja ne uspavljujem. samo je stavim u krevetac ili na naš krevet i ona ili gleda tv ili gleda okolo i sama se uspava.

amiboj -> RE: Bebe od 0 -1 godine (15.2.2011 12:13:50)

Dzeni_nl ista stvar i kod nas..... isproucavali smo metode i metode kako da se navikne sam zaspati ali nista. Jos uvijek je na siki i to ne mora niti dojiti, samo nek je blizu. Ali sto je najgore i kada zaspi, kada bas vidim da je utvrdio, ja se izvucem do wc-a...u roku najvise 5 minuta je budan. To mi je veci problem od uspavljivanja. Ja bi trebala (sto je najgore to i radim) lezati cijelo vrijeme pored njega.
Hajde da je to samo uspavljivanje, pa kada zaspe da ga prebacim u krevetic i super..... gore je ovo sto se budi kada ne osjeti nekoga pored :(

amiboj -> RE: Bebe od 0 -1 godine (15.2.2011 12:22:57)

Ladyblue, samo i dojimo, nije nikada nista osim dojenja ni papao :)
Nego, neku noc je toliko bio gladan i plakao da je muz na kraju otisao i kupio ad da mu damo. I na kraju nije ni znao da to pojede i jos se dodatno iznervirao. Jednostavno nezna niti flasicu koristiti niti dudu. Sreca pa se ubrzo situacija sa mojim mlijekom popravila :)

dzeni_nl -> RE: Bebe od 0 -1 godine (15.2.2011 12:45:35)

IZVORNA PORUKA: amiboj

Dzeni_nl ista stvar i kod nas..... isproucavali smo metode i metode kako da se navikne sam zaspati ali nista. Jos uvijek je na siki i to ne mora niti dojiti, samo nek je blizu. Ali sto je najgore i kada zaspi, kada bas vidim da je utvrdio, ja se izvucem do wc-a...u roku najvise 5 minuta je budan. To mi je veci problem od uspavljivanja. Ja bi trebala (sto je najgore to i radim) lezati cijelo vrijeme pored njega.
Hajde da je to samo uspavljivanje, pa kada zaspe da ga prebacim u krevetic i super..... gore je ovo sto se budi kada ne osjeti nekoga pored :(

ista stvar i kod nas. i kad fino zaspi ja je spustim a ona se odmah probudi i podje da place, ma dodje mi da se ubijem od neke muke. a ako ja lezim pored nje nekad odspava i 2-3 sata. a nekad je duze uspavljivam nego sto spava.

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine (15.2.2011 14:50:25)

danas joj sluz u kaki [sm=smiley13.gif] pa stvarno vise ne znam....briga kad ne kaki, briga kad je tvrdo, briga kad kaki 2 puta dnevno i jos se pojavi sluz

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine (15.2.2011 14:53:55)

moze li to biti jer je juce puno plakala pa da nije gutala previse pljuvacke ili ...ne znam..zvala samvrazovu kaze da je mozda prehladila stomacic ili mozda od neceg sto sam ja pojela...ma jos cekamo reakcije na bocu jer su do 72 sata i sad ovo [sm=smiley13.gif]

maloprije je bila toliko nervozna i nije htjela siku...na kraju sam joj napravila flasicu ad i to razblazenu...i popila je...znaci hoce da jede...evo sad je u kreveticu, cucla palac i vrti se malo...mozda zaspi...[sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: Bebe od 0 -1 godine (15.2.2011 15:01:17)

rose kako pravis to ad razblazenu nekontam ...Ajd bitno da je sita[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]i vesela.
To sto ima sluzi u kaki jel prehladjena moze i od toga da znas izlazi to je dobro jer guta pa tako iskaki nebrini

bint -> RE: Bebe od 0 -1 godine (15.2.2011 15:05:41)

ej znice moje drage..vidim svasta ste napisale super,vraticu se da iscitam...
sad me zanima :posto nam ej danas bila prva kontorla,mjesec dana i dobili smo bocu wow fenomenalno ej moj sincic podnio uopste nije zaplakao i dok su ga raspremle,mjerile is ve one rituale zavrsile oko njea on kao da je bio an masazi,dijete se samo netso smjeska i opsuten skroz bio...uopste nije plakaoooo masalalh,kako smo super prosliii..dobio je 1,5 kg,i 3 cm[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
eh dobili smo uputnicu za kukove i doktorica kaze da to uradimo an kosevu an radiologiji jel s eto mora tu uraditi il mozemo to uraditi negdje privtano,kazu dugo se ceka a i guzva????
please help?????!!!!
hvalaaaaaaaa

Anoniman -> RE: Bebe od 0 -1 godine (15.2.2011 15:14:38)

bint mislim da mozes privatno bas zbog ti guzvi.Ja sam A. vodila privatno svaki put kad smo isli na peg. kukova. No problem[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

Emica_sa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (15.2.2011 15:15:33)

Mozes draga privatno,ja sam svom bebiju radila,jer se mora po pravilu uraditi do 8 sedmice,a na kosevu se ceka po 2 mjeseca,a i velika guzva,pa mi bilo peglanje

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine (15.2.2011 15:25:46)

felix...ja nju inace dojim i nisam joj davala ad ima 3-4 dana...medhjutim sad nije htjela siku pa sam joj napravila na kolicinu za 120 ml 83 kasike), 150 ml...nasula malo vise vode

Anoniman -> RE: Bebe od 0 -1 godine (15.2.2011 15:30:01)

a zasto to radis tj razblazujes zbog cega?Pa nema veze neka si nije grijeh ako danas nije htjela sisku mozda ce poslije[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image].Nebrini bitno da je sita 

Rimljankaa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (15.2.2011 15:34:42)

Rose,ja sad procitah na internetu da kod beba koje doje moze se desiti da je stolica sluzava...

Sadržaj pelene: bebina stolica je zlatno žute boje poput senfa, zrnaste teksture, nekad jako retka, čak vodenasta. Može da bude i kašasta i zgrušana ili čak sluzava.
Razlog: beba se hrani majčinim mlekom.

ajnur -> RE: Bebe od 0 -1 godine (15.2.2011 15:43:05)

IZVORNA PORUKA: Rimljankaa

Rose,ja sad procitah na internetu da kod beba koje doje moze se desiti da je stolica sluzava...

Sadržaj pelene: bebina stolica je zlatno žute boje poput senfa, zrnaste teksture, nekad jako retka, čak vodenasta. Može da bude i kašasta i zgrušana ili čak sluzava.

Kod mene je na aptamilu pa se desi da ima ovakvu stolicu.Meni su rekli kad je zlatnozute boje znaci da je sit
ne valja kad je zelena a te granule ili zrncad su jako bitna kad ih nema znaci da beba ima ploliv.Rose probaj se opustiti jer posle vakcine moze da se desi neka djeca reaguju ovako neka onako.

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine (15.2.2011 15:43:58)

IZVORNA PORUKA: felix

a zasto to radis tj razblazujes zbog cega?Pa nema veze neka si nije grijeh ako danas nije htjela sisku mozda ce poslije[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image].Nebrini bitno da je sita 

ma htjela je ona danas al u jednom momentu nije htjela, unervozila se...a razblazila joj jer mi se jednom desilo da je imala bas tvrdo govance u sred one standardno tecne stolice

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine (15.2.2011 15:45:43)

rime i ja sam to procitala pa me kao malo umirilo...da se to deslo prije 7 dana ne bih mu posean znacaj pridavala ali kako je dan nakon vakcine svaka neobicna pojava me uznemiri

Anoniman -> RE: Bebe od 0 -1 godine (15.2.2011 15:58:16)

IZVORNA PORUKA: rose

a zasto to radis tj razblazujes zbog cega?Pa nema veze neka si nije grijeh ako danas nije htjela sisku mozda ce poslije[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .Nebrini bitno da je sita 

ma htjela je ona danas al u jednom momentu nije htjela, unervozila se...a razblazila joj jer mi se jednom desilo da je imala bas tvrdo govance u sred one standardno tecne stolice
promjena hrane zato je imala cvrstu kaku ....Znaci nije stomo naviknut na ad. bas jer nedajes stalno pa se zato to vam desava .

Anoniman -> RE: Bebe od 0 -1 godine (15.2.2011 16:00:01)

IZVORNA PORUKA: ajnur

Kod mene je na aptamilu pa se desi da ima ovakvu stolicu.Meni su rekli kad je zlatnozute boje znaci da je sit
ne valja kad je zelena a te granule ili zrncad su jako bitna kad ih nema znaci da beba ima ploliv.Rose probaj se opustiti jer posle vakcine moze da se desi neka djeca reaguju ovako neka onako.

mi smo na aptamilu do 1god bili imao skoro uvijek zelenu stolicu odvedem ga kad ce ped. citasli ti na poledjini kutije upustva [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]ja zinula reko ne sto.
Pa kaze aptamil u sebi ima puno zeljeza zato mu je kaka zelena dobijao na kg sve o.k al zeleno eto dzaba se brinula[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine (15.2.2011 16:19:29)

a zasto to radis tj razblazujes zbog cega?Pa nema veze neka si nije grijeh ako danas nije htjela sisku mozda ce poslije[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .Nebrini bitno da je sita 

promjena hrane zato je imala cvrstu kaku ....Znaci nije stomo naviknut na ad. bas jer nedajes stalno pa se zato to vam desava .

moguce...mada u to vrijeme sam joj svaki dan davala po jednu flasicu a dan prije te kake sam joj dala vecu kolicinu jer je plakal nakon sto je popila flasicu i kao htjela je jos...e odmah nakon te kake sam joj ujutro dala malo caja i nastavila je dojiti i tako naredna 4 dana...eto tako pomalo saramo s fasicama, dam joj jednom u par dana kad se unervozi na siki...a ta nervoza se desi u podnevnim ili poslijepodnevnim satima...inace u jutro i do podne kada ima najvise mlijeka ona bas fino siki

pumababy -> RE: Bebe od 0 -1 godine (15.2.2011 16:22:53)

moja od prvog dana sama zaspi...u pocetku je to bilo na siki, sada je okupam, nahranim, stavim u krevetic i udaljim se...ona guguce, cucla palac i uspava se...rijetko kada i to u toku dana da je drzim u narucju i blago ljuljuskam da zaspi

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] kao i moja beba isto tako,samo sto ja moju ni preko dana nikad nisam ljuljala da zaspi ona i nece ljuti se ,buni a ja tako zelim da mi zaspe u narucje nije skoro nikad[sm=smiley13.gif],najvise voli sama u krevetic[sm=duda.gif][sm=duda.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  285 286 [287] 288 289   Sljedeća stranica >   >>