RE: Bebe od 0 -1 godine (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

ladyblue RR -> RE: Bebe od 0 -1 godine (4.3.2011 23:18:01)

beba bi trebala da u drugom mjesecu života počne ispravljati nožice i da ih do kraja drugog mjeseca potpuno ispravi. iako kao što rose reče neke bebe malo iskrive stopala u stomaku (slučaj sina moje sestre) pa se s tim bebama malo više vježba ili se po potrebi stave mali kalupi da se stopala isprave.

a to Paracetamol-Lupocet čepići...ma sve je to u 5 deka. samo je stvar pedijatra i ništa drugo. ja svojoj dadoh nekakav Febicet (ili tako nešto) iako nije bilo potrebe za istim.

rime, kako Adni grčevi? prolaze li?

Anoniman -> RE: Bebe od 0 -1 godine (4.3.2011 23:20:42)

Lady Febricet ti je Paracetamol samo drugi proizvodjac.

ladyblue RR -> RE: Bebe od 0 -1 godine (4.3.2011 23:22:06)

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Lady Febricet ti je Paracetamol samo drugi proizvodjac.

skontala sam kada sam sastav pročitala

Jelo, kako si ti? Kako djeca?

Anoniman -> RE: Bebe od 0 -1 godine (4.3.2011 23:24:42)

Joj vjeruj mi imam osjecaj da se raspadam, valjda kako sa Anom nisam imala problema sa grcevima, a sad me ubise pa poludih, a meni se cini da ova saka lijekova sto popijem ne utice na smanjenje kontrakcija jer ih ja imam pa imam.
Anci u zadnje vrijeme kako kad, rastu trojke pa nam se bila osula guza, pa zadnji9h desetak dana malo ima temperaturu, malo nema i sve tako, vodili dr kaze od zuba sve ok.
Uglavnom guramo, na nogama smo jos [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Ljubi to svoje malo slatko, cupavo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ladyblue RR -> RE: Bebe od 0 -1 godine (4.3.2011 23:27:05)

ne znam vjeruješ li u homeopatiju ali moja sestra je davala bobice kada su djeci zubi rasli i pomagalo je. i ja sam svojoj davala kapi kada je imala grčeve i kada je bila prehlađena i pomoglo je.
ja planiram kada krenu zubi davati nešto (bebama se daje terapija u kapima) da olakšamo probijanje.

Anoniman -> RE: Bebe od 0 -1 godine (4.3.2011 23:29:05)

Moja draga ko o cemu ja o homeopatskim granulama i kapima za zube [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Imamo dvije vrste granula i dvije vrste kapih i sve pomogne, ali kratkog vijeka, par sati i onda opet, a preporucenu dozu ne smijem prekoraciti. Onda uz homeopatske lijekove ne smije meso jesti, a zao mi je da toliko bez mesa bude, ipak treba da unosi meso, pa tako jedan dan trpimo nervozu i jedemo meso, jedan dan se lijecimo homeopatijom

ladyblue RR -> RE: Bebe od 0 -1 godine (4.3.2011 23:35:15)

ne znam šta joj daješ ali moja sestra je davala meso kada su im rasli zubi. koliko doza smije u toku dana? ja sam za grčeve davala svakih 20 min. u periodu kada je uhvate a davala sam joj i kada ih nije imala u toku dana kada se sjetim jednom ili 2 puta.

Anoniman -> RE: Bebe od 0 -1 godine (4.3.2011 23:42:02)

Zavisi koje kapi koristis i koje granule, granule osam onih na dan, s tim da mozes i osam odjednom. Kapi ja ove sto imam do godine dana ide tri kapi po tri puta na dan, one su specijalno za bol usiju i zuba, a posle godine 3 puta sest kapi. Moja tetka je homeopata i rekla mi je da ne smije meso, a i jos par osoba koej su se homeopatski lijecili su mi rekli da im je receno za meso, onda prilikom kupovine kapi, sestra mi u Holandiji kupila radnica napomenula za meso, cak i u uputstvu pise na kapima, na granulama ne.
Mi ocidledno ne koristimo iste kapi.

ladyblue RR -> RE: Bebe od 0 -1 godine (5.3.2011 0:00:20)

pa vjerovatno nisu iste kapi. vidjet ću šta će mi dati kada Nađi krenu zubi...

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine (5.3.2011 0:02:22)

i ja planiram nesto za zubice nabaviti...mozda sta od homeopatskih pripravaka...mada to nikad nisam koristila...al nekako imam osjecaj da je manje zlo...mi smo za grceve koristili nurse harveys i to svega par puta...srecom nisu nas puno patili

ladyblue RR -> RE: Bebe od 0 -1 godine (5.3.2011 0:08:57)

moja sestra djecu liječi isključivo homeopatski. ja sam moram priznati bila skeptična i odbijala da uzimam bilo kakve bobice. i onda mi se desi famozna upala Bartolinijeve žlijezde na onaj puknuti šav. to su bili luđački bolovi. i nagovore one mene da uzmem hopmeo terapiju. ja sam skontala da je žlijezda upaljena u petak pred veče i počela sa terapijom. odem u ponedjeljak odmah u bolnicu da me pogleda doktorica koja me porodila i žena nije mogla da vjeruje da je žlijezda i puka i iscurila i povukla se. kada me pitala šta sam radila i ja joj rekla ona se "zijanila" i rekla mi je da to sa antibioticima koji je moraju dati (imala sam visoku temperaturu) povlačenje traje danima. tako sam ja to na svojoj koži naučila hard way. i nakon toga sam i Nađi davala. išla sam logikom da ne može štetiti i bilo je korisno.

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine (5.3.2011 0:26:04)

ja nisam probavala ali eto imam tebe i jelenu za savjet kada bude trebalo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Rimljankaa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (5.3.2011 0:26:47)

nurse harveys
IZVORNA PORUKA: ladyblue

beba bi trebala da u drugom mjesecu života počne ispravljati nožice i da ih do kraja drugog mjeseca potpuno ispravi. iako kao što rose reče neke bebe malo iskrive stopala u stomaku (slučaj sina moje sestre) pa se s tim bebama malo više vježba ili se po potrebi stave mali kalupi da se stopala isprave.

a to Paracetamol-Lupocet čepići...ma sve je to u 5 deka. samo je stvar pedijatra i ništa drugo. ja svojoj dadoh nekakav Febicet (ili tako nešto) iako nije bilo potrebe za istim.

rime, kako Adni grčevi? prolaze li?

Prolaze lagano,hvala Bogu! Puno nam je pomogao sirup Nurse harveys,jos joj ga dajem. Moda  do 3 puta u 24h. Sad pred spavanje sam joj dala dozu,jer kad se bude budila da jede,obicno je uhvae grcici,pa onda dok sirup djeluje vec je uzbuna i vec je razbudjena.
Evo je zaspala u 00.05h.

Sutra,tk danas nam je 40 dana

Rimljankaa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (5.3.2011 0:29:16)

moja sestra djecu liječi isključivo homeopatski. ja sam moram priznati bila skeptična i odbijala da uzimam bilo kakve bobice. i onda mi se desi famozna upala Bartolinijeve žlijezde na onaj puknuti šav. to su bili luđački bolovi. i nagovore one mene da uzmem hopmeo terapiju. ja sam skontala da je žlijezda upaljena u petak pred veče i počela sa terapijom. odem u ponedjeljak odmah u bolnicu da me pogleda doktorica koja me porodila i žena nije mogla da vjeruje da je žlijezda i puka i iscurila i povukla se. kada me pitala šta sam radila i ja joj rekla ona se "zijanila" i rekla mi je da to sa antibioticima koji je moraju dati (imala sam visoku temperaturu) povlačenje traje danima. tako sam ja to na svojoj koži naučila hard way. i nakon toga sam i Nađi davala. išla sam logikom da ne može štetiti i bilo je korisno.

A gdje nabavlja lijekove? Da nije slucajno kod dr. Sadikovica?

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine (5.3.2011 0:41:02)

rime zar nije max. 6 puta u 24 sata?

ja sam Soraji dala mozda po jednu kasicicu dnevno, svega 3-4 dana...i to ne uzastopno vec po potrebi...nisam joj preventivno davala

Rimljankaa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (5.3.2011 0:48:42)

IZVORNA PORUKA: rose

rime zar nije max. 6 puta u 24 sata?

ja sam Soraji dala mozda po jednu kasicicu dnevno, svega 3-4 dana...i to ne uzastopno vec po potrebi...nisam joj preventivno davala

jeste,ali joj ja nikad nisam dala 6 puta na dan. doza je 5ml,a to je otprilike dvije kasike od kafe. Danas sam joj dala jednom,i sad pred spavanje,i necu do sutra mozda negdje do pola dana.

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine (5.3.2011 1:00:53)

ma hajde samo nek joj ublazi...proci ce i grcevi uskoro [sm=smiley1.gif]

ladyblue RR -> RE: Bebe od 0 -1 godine (5.3.2011 10:38:08)

IZVORNA PORUKA: Rimljankaa

A gdje nabavlja lijekove? Da nije slucajno kod dr. Sadikovica?

ne. ova naša homeopata je žena.

Anoniman -> RE: Bebe od 0 -1 godine (5.3.2011 10:45:11)

ja nisam bila ni kod jednog ovdje u Sa, bila sam kod jedne dr u BG, ali posto rekoh tetka mi dugo godina se bavi homeopatijom i ima kliniku u Torontu ja to po njenoj preporuci uzmem. Kontala sam i ja se raspitati za nekog dobrog homeopatu ovdje u Sa, jer nije zgore znati, jer ja sam na Ani iskusila i ove kapi sto sam davala za bolove usiju i zuba da su extra, a i ove osanit granule.

ema_28 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (5.3.2011 11:22:57)

Homeopatija je super stvar. Ja imam policisticne jajnike i menstruaciju sam dobivala 2 puta godisnje bez ovulacija. Isla sam kod Dr. Sadikovic u Sarajevu (nazalost vise ne radi) i poslije prvog dana uzimanja granulica sam dobila menstruaciju i postala je redovna. Nakon 8 mjeseci sam i zatrudnila.
Neki kazu da je to placebo efekat, sta god da je ja sad imam svoju bebaru [sm=smiley36.gif]
Izlijecila sam takodje i hronicnu upalu mokracnih kanala i eserihiju koli [sm=bravo.gif]
Zivjela homeopatija

Leena -> RE: Bebe od 0 -1 godine (5.3.2011 12:24:49)

Nisam stigla sve procitati, samo sam preletila malo sta ste pisale...

Sulty i meni fali lilix, bas sam joj juce pisala:), a za zumance ti je Lejla objasnila:)

Ja samo da vam javim da je mamina curica prohodala[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]! Dosao tajo kuci i ona, kao da to radi svaki dan, pretrci pola sobe njemu u zagrljaj da stigne[sm=smiley36.gif]

ladyblue RR -> RE: Bebe od 0 -1 godine (5.3.2011 12:35:35)

Bravo za hodanje![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Moja se već diže da sjedi a meni sve nekako kao da je rano ali šta da radim kada se sama diže. Još se ne okreće sa leđa na prsa ali ustaje da sjedne.

aida. -> RE: Bebe od 0 -1 godine (5.3.2011 13:50:10)

I ja da javim da i moj momak napravi po 4-5 koraka sam [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Sulty -> RE: Bebe od 0 -1 godine (5.3.2011 15:27:50)

Aida i Leena, cestitamo bebicama na prvim koracima i zelimo od srca da im svaki korak bude pun srece i zdravlja. Bravo, mali drugari [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Mamica24 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (5.3.2011 17:21:48)

Zdravo ženice i bebice.. evo i mi malo uletimo pa odosmo jednom braci na babine [sm=duda.gif] [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

bekir i babuka spavaju a ja se evo uzvrćela nesto po kuci.. sutra nedjelja pa da odspavam malkice duze... ako mi ne bahne svekrva na jednu jutarnju [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Čestitamo na prvim koracima.. Bekir je prohodo sa 8 mjeseci [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] tako da je sad i preživahan za svoje doba.. valjda se guzica umori pa malo sjede [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  315 316 [317] 318 319   Sljedeća stranica >   >>