RE: Bebe od 0 -1 godine (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

Cickolini -> RE: Bebe od 0 -1 godine (21.3.2011 13:23:34)

Evo i nas ...

Daania spava evo i treci dan isto tj. u 20h hranjenje i do 04h se ne budi, pa onda opet hranjenje i budjenje u 08h. Ja se nadam da ce drzati ovaj ritam. Bas mi odgovara. Imam noc da s muzem fino provedem, a i da se naspavam. Bojim se ja da je ovo slucajno hahaha

Ja sam se prehladila bas, smrcem, kisem i kasljem :( Meni ledja otpadose od dojenja. Vjerovatno ne zauzimam dobar polozaj. Ne znam sta da radim, ali ima osjecaj da cu se skroz iskriviti ako nastavim ovako. Treba mi savjet mislim da imamo malo KRUPICE na jeziku. Jezik joj je bijel na sredini i to traje par dana pa sam skontala da nije od mlijeka. I malo cesce plazi jezik. Pokusat cu da gazom ocistim, ali nisam sigurna da ce uspjeti.

Mi idemo u cetvrtak na prvu vakcinu ... vidjet cemo kako ce to proci haha

Rime draga pa Adnica je velika curica masallah i vakcinu je podnijela fino. Zao mi je za mecu ... ja sam sve mislila nema mece dok dojis haha ali izgleda da ima. Kod mene jos nista, ali vidjet cemo ... Jos nesto, obecavam da cu danas poslati slike hehhe

Jelena svaka cast kako izdrzavas ... vjerujem da ti je bas tesko. Nadam se da ce to sve proci sto prije.

Mino cestitke Salki na sunetu. Drago mi je da je sve dobro proslo i da se bebica smiruje. I ja kako mi je nana dosla imam vise vremena, ali se slabije javljam. Borim se s nanom haha ovo kod mene je borba starog i novog vremena. Ona bi da ja Daaniu dojim svakih sat vremena i da je u medjuvremenu nosam ili ninam i tako u krug. Kazem ja njoj ja kad bih tako dvije sedmice od mene nista ne bi ostalo.

Taurus kad bebica spava reci masallah samo tako hahaha salim se naravno treba znati da je sve uredu, ali bebica kad spava onda je sve ok obicno. Ona kad ogladni sama se budi. Moja Daania spava od 20h do 04h bez budjenja, a nema ni dva mjeseca.

Super beba sto se tice famoznih 40 dana i meni je Daania bila nervozna posljednjih par dana i ja sam mislila nema sanse da se smiri kako govore poslije cetrestine, ali jeste. Dosta se promjenila i smirila. Mada bebe se mjenjaju stalno bez obzira na cetrestinu hehe

Rimljankaa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (21.3.2011 13:24:04)

Eto moja Lady,ni odmorila se nisam,a vec dosla..Grrr.. A jako bolan porod,pa rana uzas,pa mastitis,taman dusom dahnula...

Ali sreca je sto ja nisam nikad imala,a evo i sad je isti slucaj,bolne menstruacije. Nista ne boli,pa je lakse.

A odmah si mi ti naumpala za dojenje. Nadam se da ce biti mlijeka.

A Adnica bas lijepo napreduje,ma velika bebana. Kad sam vidjela druge bebe njenog uzrasta pa i starije,od svih je veca,a jos je curica. Djecaci su manji od nje. Ja sma 170 visoka,ali muz je visok,tako da nije cudno da je i ona duga. A stvari od 3-6 mj mi vec odavno nosimo

Rimljankaa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (21.3.2011 13:29:44)

Cickolini,ih od kad cekam slike,hehehe... Drzim te za obecanje...

I ja sma mislila da nema mece dok dojim,ali sipak... Dobro je da ne boli. A mozda je i keks procepio mecu. :P Sta znam?!

Sto se tice krupice,Adna je imala u pocetku i vec odavno je nema. Mi smo je cistili Borax kapima. To mi je pedijatrica pokazala.

Uzmes sterilnu gazu,omotas oko kaziprsta i nakapas borax kapima. Njoj otvoris usta i kruznim pokretom skidas krupicu. Moras biti malo gruba. Ona ce plakati naravno,ali cim izvadis prst iz usta prestace,pocece da sisa,jer su kapi slatke pa ce joj se svidjeti. Tako je Adna.

Pedijatrica kaze cisti se do krvi,dok se malo krvi nepojavi na gazi. Slobodno tako,i obrascice ako ima krupice. I to trebas po nekoliko puta dnevno,ustvari koliko je ima.

Kazu da njih ta krupica boli...

Vakcinu smo super podnjeli. S ovom nema temp. a slijedecu za 2 mj. imacemo temperaturu kaze nakon prvog budjenja. Sad nista...
A sto se tice spavanja,nista nepricaj. Ja NESMIJEM!!! Ali znajte dok se nezalim ,dobro je... [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ladyblue RR -> RE: Bebe od 0 -1 godine (21.3.2011 13:32:19)

i kod mene je isti slučaj. ja sam 180cm a mm 193cm pa me ne čudi što je Nađa duga. Njo su samo mjesec dana mogle one stvari od 0-3 mjeseca. Evo baš neki dan gledam ove njene stvari...imam 3 jakne koje nisam sigurna da će stići obući. od 3 do 6 mjeseci su a ona već izlazi iz njih. da mi je koji lijep dan da joj to malo obučem. baš bi mi bilo žao da mi ostanu a da ih nije ni obukla...

Rimljankaa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (21.3.2011 13:43:59)

Isto Lady,jako kratko je nosila br. 56. Sreca,ja kao da sma znala d ace biti duga pa joj nisam nesto puno ni kupovala najmanji br. svega nekoliko stvari. Ali ovih od 62 ima jako puno. Nesto joj je vec malo,a nesto jos nosi,zavisno od .modela.

Puno sam joj gardarobe kupila dok se nije rodila,puno robe sma jok kupila kako se rodila,masu stvari smo nadobijali..izgled ada ce sve ostati. A meni je takoooo zaooo,jer je sve reljepo... Imamo smao haljinica desetak. A meni zao da je mucim po kuci u haljinicama.

Onda smo dobili 3 debele trenerke koje su joj sad velike,a u ljeto ce joj biti taman,tako da ce vjerovatno ostati d aih nece ni obuci :(

Ja podhitno moram roditi jos jednu curicu,haahhahhahaha

m.i.n.a. -> RE: Bebe od 0 -1 godine (21.3.2011 13:45:48)

Taurus a kad ste primili prvu vakcinu..koliko se sjecam vi ste poslije nas primili..mi smo prvu primili 2.3.i mislila sam na sljedecu 4.4.jer druga ide sa dva bebina mjeseca ili mjesec od prve..sad me Rimljanka zbuni,ako je danas bila prva vakcina kako za dva mjeseca druga..meni nije napisala kad je sljedeca ali je rekla za mjesec..ufff..
Cickolini..moram te malo ispraviti..ja sam samo cestitala nasem Salki sunet,moj Arman ce pocetkom maja..Salko je sin nase forumasice..Esmine i bebine mame,tj.Salkine..:))Krupicu mozes cistiti isto gazom natopljenom u sodu ili mineralnu vodu..mi je nismo imali ali sam ja preventive cistila svako jutro..
Ja ne dojim ali se nisam obradovala kad sam dobila,nadala sam se cudu da ce pauzirat bar mjesec..ali sad mi je donekle drago jer imam osjecaj da se bolje osjecam sad,rana ziga samo na promjenu vremena i navikavam se da ce tako zauvjek biti..:))

Rimljankaa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (21.3.2011 13:55:38)

m.i.n.a. meni je doktorica rekla na slijedecu vakcinu da dodjem 21.4.,tj za mjesec dana. Izvini zeno,ja sma izgubljena danas. Ne znam kako sam skontala da je april za dva mjeseca [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Kako dobih jutros,pa me nervoza uhvatila zbog njene vakcine,pa evo je kenjkava..sve se skupilo Dakle i mi idemo tacno za mjesec dana...

A meni niko nije rekao od medicinskog osoblja da se krupica cistikiselom vodom ili soda bikarbonom???

Samo su mi rekli za Borax kapi i ja sam time cistila. Ja ne bi eksperimentisala s tim kucnim preparatima

Rimljankaa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (21.3.2011 13:58:28)

Ovo vam moram napisati..Kako kazu da nije zalosno,bilo bi smjesno. Bracni par donio bebicu na kontrolu,djecak je mislim Adnin vrsnjak,oko 2 mjeseca ima. I onako je mrsavan,sicusan..I doktorica pregleda djecaka,hoce mu vakcinu dati,pita majku,d ali djete doji,kaza majka doji,ali ja mu pomalo i gurabija dajem. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Doktorica zblanuta ostala,pa ne zna ili bi se nasmijala,ili sta da joj kaze...  Meni bi smjesno,ali i zalosno... I sv[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] kontam kako beba od 2 mj. guta gurabije?

colito -> RE: Bebe od 0 -1 godine (21.3.2011 14:15:44)

ja sam ti odma dobila [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image],mislila sam  nece doci s obzirom da dojim ,a  hvala Bogu nije nam napravila promjene sto se tice dojenja,mom bebacu ne smeta,i nema nikakvih promjena,(napreduje masala ima 5 mjesec 9kg)
krupicu  nije ni imao,

Aiša -> RE: Bebe od 0 -1 godine (21.3.2011 14:16:41)

Rimljanka, jeste li dobro čule [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Meni je smiješno, ali se ne bi iznenadila da je stvarno tako[sm=smiley13.gif]

Mi kad smo danas išli na vađenje krvi, a nekako mene uvijek zadesi, po baksuzluku, taksista koji se hvali šta mu sve djeca jedu. Tako on priča, ima dvoje djece od 2,5 i 1,5 god., kako oni pojedu dnevno nekoliko kesica bombona, keks "smažu" u sekundi, čipsa i smokija po desetak kesica, ne može im nakupovati, onda jako vole one M&M bombone, a ovaj mali tamani Kiki (pojede po cijelu kesu), kako salame znaju pojesti po 200-300 grama za obrok, jer neće sa hljebom, kako su jako rano jeli "kabastu" hranu...i tako još svašta je napričao, ali kako kaže najvažnije je da su zato ko beton. Sva ova priča svodila se zapravo na to kako je skupo danas imati djecu.

Saslušala sam ga i nisam komentarisala [sm=smiley13.gif]

vjestica -> RE: Bebe od 0 -1 godine (21.3.2011 14:20:59)

ja prvo pomilsim jadna djeca [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
pa nije ni čudo što sada ima tako puno pretile djece [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
cickolini meni leđa tokom dojenja spasava jastuk za dojenje

m.i.n.a. -> RE: Bebe od 0 -1 godine (21.3.2011 14:24:37)

Rime trznula si me,kontam mozda ja nisam dobro razumjela ili zapamtila..i ja sma bila pod uticajem prve vakcine pa kontam nisam je razumjela..:)ovo za sodu i kiselu sam procitala ovdje na forumu a za sodu mi je potvrdila i medicinska sestra..opet kazem mi je nismo imali pa ja nsiam ni jedo od toga upotrebljavala vec samo obicnom vodom pokvasim gazu i malo ocistim,preventive,..bravo za Adnicu..ovo za hranu necu komentarisati,pogotovo kad slusam price kako neke bebe jedu svasta i masalah buce..kad cujem da je neka beba masallah jer je buca (a buca je jer joj samo trpaju sve i svasta da jede)meni sve hoce nesto biti i uvijek se sjetim kad sma vodila sestrinog malog prije nekoliko godina na kontrolu i tako govori doktorica zeni ispred nas da prestane bebi davati u tolikoj mjeri koliko je ona davala mlijeka i keksa jer beba od tog bude sita i suti,bude i bica ali malo sta dobije hranjivo..uh kad je ova jos krenula nabrajat kako joj izmedju flasica daje jos i svasta drugo..doktorica osta u cudu..

Rimljankaa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (21.3.2011 14:38:23)

Cickolini,ja kad ne mogu da je dojim sjedeci,a ja fino lezeci... Tako nema bolova...
A sto se tice hrane-uzas. Kako rekoh,da nije tuzno bilo bi smjesno.

Prvo sam mislila d anisam dobro cula,pa mi je onda ovo i pedijatrica ponovila kad sma usla. Da djetetu od 2 mj. daju gurabija da jede. Jadno djete kako li ih samo proguta?!

I kladim se da to nisu samo gurabije,ko zna sta jos daje djetetu da jede.
Cudno mi je,jer je mlada majka,ima nekih 27 godina,kako se ne informise sta moze,a sta ne?!

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine (21.3.2011 14:51:35)

pa taurus tvoja beba je na AD...vidi ima li zeljeza...moja popije 3 male flasuice hipa dnevno i stolica bude blijedo zelenkasta ali hipp ima zeljeza...kad pioje iskljucivo moje mlijeo bilo da doji ili iz flasice stolixca je bas rijetka ali nije zelenkasta...mozda je od ad

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine (21.3.2011 15:07:39)

isparavka 2 male flaisce ...a danas je jednu jer je majka izdojila vise mlijeka :))

taurus -> RE: Bebe od 0 -1 godine (21.3.2011 15:20:12)

rose ima i u aptamilu željeza, a ona ga pije od prvog dana
ovov zeleno se pojavilo prije par dana ali je garant od predugog zadržavanja stolice u crijevima, kao što reče lejla ka, a inače sad kaki jednom dnevno
ma znam da nemam razlog za zabrinutost, ali eto čovjek ne može biti miran i ništa pametno a ni lijepo ti ne pada na pamet, već samo gluposti[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

mina
mi smo prvu vakcinu primili 9.3. a za slijedeću smo naručeni 12.4
bitno ti je da prođe mjesec od prve vakcine i da beba ima puna 2 mjeseca i onda može primiti slijedeću vakcinu

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine (21.3.2011 15:25:42)

a mislim da kasnije kada krenete s dditepr-om treba najmanje 42 dana...procitah na strani doma zdravlja KS za zivu polio vakcinu najmanje 42 dana izmedju dvije doze...nas su bili zkazali kroz mjesec od prethodne ali ja je na svoju ruku vodim nakon 42 dana...btw. datum koji vam napisu na knjizici je najraniji moguci a ne kada morate doci...meni je cak i izmedj hep B i diteper prve doze bilo 42 dana...ali mi zakasnili a ona cini mi se nije skontala da mi treba dati datum od tog dana vec mi dala 42 od datuma kada smo trebali doci da nismo zakasnili

Lejla Ka -> RE: Bebe od 0 -1 godine (21.3.2011 15:54:08)

Rime, zato je meni ta ista doktorica jedne prilike, kad mi je sin dobio neku gadnu alergijsku reakciju, a ja nisam mogla odmah skontati od čega, počela nabrajati šta sam mogla alergeno dati, a meni se na svaki prijedlog vilica prema zemlji više opušta. Prvo kontam, jel ona normalna, onda skontam zapravo da mi nabraja šta je sve susrela da roditelji daju. Ne možeš vjerovati šta mi je sve nabrojala da sam mogla dati djetetu. 

Super Beba -> RE: Bebe od 0 -1 godine (21.3.2011 16:45:30)

dobar dan žene drage...za razliku od jučer, mali je danas k'o bubica - miran, samo jede i spava :)) Jutros smo malo pričali i igrali se, najeo se i spavanjac :) Stigla fino sebe pospremiti :) pa onda malo i po kući, neke skule poslagala..ma ljepota..valjda večeras neće zezati :)

Što se tiče krupice, mi nemamo problem s tim, jer djelujemo preventivno :)) u početku nam je teta babica čistila nepce sa gazom i borax glycerinom (živ bi se isplakao).. a kako mm i ja nismo dični tome, rekla nam je da stavimo malo na cuclu i pustimo da iscucla...i djeluje...

Draga Jelena, nadam se da ćete Ana i ti brzo ozdraviti i da će proći ovaj gadni period..držim fige!

Aiša -> RE: Bebe od 0 -1 godine (21.3.2011 17:29:33)

Obično ulijećem kao padobranac, pa evo sada da napišem nešto više [sm=smiley1.gif]

idacha, Jelena, samo provjeravam kako ste, pošto ste [sm=nosecka.gif], kako vrijeme brzo leti, ubrzo ćete biti na temi Bebe 0-1 i Bebe 1-2, a mi se možda nećemo ni sa ove odjaviti još.
Je li Ana bolje?

Blago onima kojima bebare spavaju tako dugo, ja se ne sjećam kada sam odspavala tri sata u komadu, zato se trudim u toku dana sa njim barem još jedan sat odmoriti. I ja sam mislila da će biti neke promjene nakon 6 sedmica, ali zapravo promjena ima svaki dan, i najbolje je ne očekivati previše u smislu uspostavljanja nekog ritma.

vjestice, kako je tvoja curica, je li ona starija od ovog mog [sm=duda.gif]? Za presvlačenje te potpuno razumijem, to je borba, mada on još ne puže ono pravo četvoronoške.

Sulty, Dženana, leena [sm=smiley31.gif]

bebacha, sta radi momak?

Leena -> RE: Bebe od 0 -1 godine (21.3.2011 21:37:39)

Samo na brzinu da se javnem... Prehlada me slooomiii, uzas, sve gore... jos mi je ova sedmica pocela za poludjeti na poslu... do nervnog sloma cu dogurati, cini se. Esmic je, hvala Bogu, bolje.

Ne mogu se sjetiti koga je zanimalo, ali bila sam nesto u bbi danas, ima onih pumpica za nos kao iz chicca u kozmu, sto je Rose govorila ako se ne varam, kostaju oko 7 km. Ja nisam kupila, jer vec imam baby vac, ali eto kome treba da zna.

Jelena, zao mi je toliko sto si prehlađena, mogu misliti kako ti je, pa ne smijes ni lijek popiti:(((((... A Anuska:(((... Ljubimo vas puno, puno, puuuuunoooo!!!

Aiša, [sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif]

Leena -> RE: Bebe od 0 -1 godine (21.3.2011 21:38:37)

Joj mene... Idacha, izljubi nam drugara danas puuuno! Eto, slijedeci mjesec, aBd, veeeeeliki momak i cura!:D

Anoniman -> RE: Bebe od 0 -1 godine (21.3.2011 21:42:04)

Mi bili kod naseg ORL, temperatura bila skocila i na 39,5, jaka upala grla, iskljucijo ciklav, ukljucio augmentin, ako ne prodje temperatura do prekosutra popodne da dodjemo da ukljuci peniciline. ima malo upalice i na usima, ali hvala Bogu do sluha nije doslo. Uglavnom jos vise sam bjesna na nase drzavno zdravstvo...da i da dodam da su leukociti u krvi bili 7, a sad su 42... sad ko koga ovdje ebe nemam vise pojma majke mi. Znam samo da su ovi kod Geze dobro uradili leukocite jer sam stajala pored njih i rucno su ih brojali. Uglavnom dodje mi da ih sve pobijem u DZ. Tri dana pila ciklav koji ne da joj nije pomogao, Boze nedaj.

Aisa sve hocu da ti napisem ali zaboravim, tek mi posle Leena rekla da si to ti, a ona debela sa onom curom u kolicima sto je frku pravila i derala se sto je stajala po strani sam bila ja, nisam znala da je neko sa rr pa nisam ni prilazila, a i ono moje ljubomorno pa da djecu ne isprepada vristanjem [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (21.3.2011 22:09:04)

[Sadržaj poruke je obrisan]

vjestica -> RE: Bebe od 0 -1 godine (21.3.2011 22:34:18)

aiša moja beba je 10 dana mlađa [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
skoro istih dimenzija su rođeni [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
moja je rođen sa 3 700 i 53 cm
ne puže ni moja pravo, nego gmiže po podlozi(podigne se nakratko u četveronožni stav, ali ne zna tako puzati, nego pokušava ustati)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  360 361 [362] 363 364   Sljedeća stranica >   >>