Sulty -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.3.2011 13:55:15)
|
Cao svima, mojoj Vegici danas deset mjeseci [sm=smiley36.gif]. Curetina mamina. Hoda vec opasno. Citavu sobu predje, ali najsmjesnija je kad dodje blizu kauca, onda joj valjda mrsko zakoraciti jos par koraka, vec se samo baci prema kaucu. Ja svaki put pretrnem, kontam fulat ce ga. Inace, ona je spavanje totalno promijenila. Ima vec sedam dana spava po danu samo jednom. I to joj se nikad ne zna kad. Nekad zaspe u 10, nekad u 11, nekad u 12, nekad u 1. Ja je pustam da ona sama odredi kad treba ici spavat. I onda tutnja do 8 i 30, 9 navece. Izbacili smo joj nocni obrok. Sad jede najranije 5 i 30 ujutro, sto je meni super, jer do nedavno je znala jesti vec u 1. I dalje se nesto budi po noci, ali da kucnem o drvo, ovo je sad ipak izdrzljivo. Samo da ako bog da tako i ostane. Mada, ko sto Aisa kaze, oni samo mijenjaju. Jedina konstanta je da je kod beba sve promjenljivo [sm=smiley36.gif]. Moramo je vodit na vakcinu. Nesto nije bilo vakcina kod dr. Lutve, ali rekao je da mu danas stizu, pa moramo otici. Mozda cak i sutra, vidjecu. Ja sam joj uvela jos jedan obrok prave hrane, a smanjila jedan hape. Sad hapu jede tri puta dnevno, a ima dorucak, rucak, uzinu i veceru. Nekad jede vise, nekad manje. Kad jede manje, ja se sekiram, a sve se trudim da se ne sekiram i da poravnim, ali ne mogu. Znam da me tu sve razumijete. Kad je lijepo vrijeme, hodamo. . Vega je otkrila ljulju u parku. Moze se ljuljat danima. A kuci joj je sad najdraza igracka kutija. Ja je uvalim u jednu kkutiju, ona sjedne u nju, uzme svoju macu sa sobom i onda je ja vozam po kuci u toj kutiji. Kad stanes ili je izvadis iz kutije, ona u plac [sm=smiley36.gif]. Aisa, nasmija ti mene s taksistom. Jelena, Leena, Dzenana i sve ostale bolesne mamice i bebice, nadam se da cete nam uskoro ozdraviti i povratiti snagu. Izgleda da ce nam sada opet pomalo biti sunca, pa se nadam da cemo opet u druzenje i tutnjazu. LJubimo vas sve...
|
|
|
|