Aiša -> RE: Bebe od 0 -1 godine (26.3.2011 21:18:16)
|
Idacha, čestitam hodaču samostalne korake[sm=bravo.gif]! Leena, drago mi je da je Esmica dobro, ali nadam se da ćeš i ti ozdraviti brzo. Jelena, ne sjećam se baš lica, nekako sam mislila da su bile tri grupe mama: Dženana, Sulty i Leena, ti i još jedna mama, i Radoznalica i ja, ali valjda ćemo se već i upoznati drugom prilikom. Dobro je što si našla ženu da ti pomogne, nema tu mjesta za „mogu sama“. Vjestice, pa oni su pravi vršnjaci, uvijek pratim ove bebice koje su blizu negdje sa Ahmedom rođene, pa pratim dokle je on stigao. Osunetili smo ga u četvrtak, ali potrajalo je 45 minuta, jer je imao fimozu. Bili smo oboje s njim, mm ga je držao a ja sam mu pričala i mazila ga, a ne znam ni kako bi ga slušala ispred tako dugo da plače. Sve vrijeme se otimao, ne znam odakle mu snaga, a na kraju više, duša draga, nije više ni mogao da se toliko otima već je počeo galamiti dddaa-dddaa-dddaaa-nnna-nna-nnnaaa. Iz ove perspektive mislim da treba sunetiti ranije, jer je stvarno teže ovako. Dežurali smo cijelu noć držeći mu noge da se ne povrijedi, da se ne okrene. Plakao je jako kada je prvi put piškio, a plače i danas, proći će nadam se uskoro. Nisam mu ništa davala da jede samo doji, jer mu je problem i kada kaki, jer se valjda malo napregne i rana, pa plače. Prvu noć je spavao pet sati u komadu, valjda se izmorio, a već sinoć se budio često da doji, tako da vidim da ide na bolje. I da, imamo već 4 zuba, a dvojke se bijele. Drasan, normalno je to za stolicu, ne brini. Lejla80, i meni je nezgodno dojiti u javnosti, zato što on nikako nije miran, naročito kada se malo najede, pa onda uzme pa pusti i tako u nedogled, dok mu ne dosadi... Iman83, super za bebicu!!! Mislim da raspored uvođenja krute hrane (voće ili povrće) nije toliko važan, mada je opet sve individualno. Mi smo krenuli sa povrćem, ali sada vidim da nema veze, mogli smo početi i sa voćem. On sada najviše voli kukuruzno brašno (imamo domaće) sa jogurtom, ne otvara usta ni na što drugo kao na to, i kada vidim da neće ništa da jede od guste hrane mogu mu ovo napraviti i hoće. Vodu voli također, sokove mu ne dajemo, kupili smo jednom, ali nije oduševljen, svakako ne prihvata nikakvu flašicu, pa mi to polahko na kašikicu ili čašu, zalijemo se skroz, ali učimo. Dubravka, vjestice, meni se često desi da ne znam koliko se puta probudio, nego budem „raspojasana“ ujutro, nekad s jedne strane, a nekad i sa obje [sm=smiley36.gif] Za mame koje tek uspostavljaju dojenje možete staviti npr.narukvicu na ruku ili nešto slično na onu stranu sa koje beba doji, pa onda mijenjati, da ne bi mislile koja je dojka na redu. Jedino možete zaboraviti prebaciti je na drugu ruku [sm=smiley36.gif].... Sulty, Dženana, kako su velike cure[sm=smiley1.gif]?
|
|
|
|