Sulty -> RE: Bebe od 0 -1 godine (28.3.2011 14:31:10)
|
Kolacic, je li joj dobro izblendas hranu. Dodaj malo i vodice u kojoj kuhas povrce da joj bude onako tecnija. Mozda pomogne. Moja Vega tako na pocetku nije htjela ako je hrana gusca, pa sam ja dodavala vode i blendala u mikseru. Ja sam recimo isto tako skontala da ona pravo voli mrkvu, pa joj uvaljivala mrkvicu u sve i svasta, i dan danas, jer odmah vise pojede. Sretno, polako, jesce ona, samo da se navikne. Velika je to promjena za njih poslije mlijeka. A da, i ovo, kad ono krene da jede, ne staj, vec hvataj ritam neki ko da doji, jer one su na to navikle. I meni je pomoglo to sto je hranim sa silikonskom kasikicom (dakle ne tvrdom), kupila sam ih u chiccu. Dzenana, nadam se da se nisi rastuzila testom. Bice, ako bog da, vremena za jos jednu bebu. Leena, zelim ti da sto prije ozdravis. Rimljanka, ja sam Vegi kupila super vrecu za spavanje na Siranu. Kad recimo udjes u Sirano sa pijace, odmah skrenes desno i u stvari je radnja u onoj zgradi sa desne strane. Ima bas sve za bebe. Vrecica je super, jer je kao pidzama, ima nogavice i rukave, jer moja Vega se previse vrti i ona nikad nije voljela one klasicne vrece, zato je ova zakon. I imaju velicina do trece godine. Jelena, drago mi je da su nalazi vise manje u redu, a i za ocekivat je da nesto malo zeza u trudnoci. To je taman protiv uroka. Meni Vegic nesto zeza sa spavanjem po danu. Nekad sada spava samo jednom. Danas sam je stavljala tri put na spavanje, nece nema sanse. Tek je zaspala prvi put oko 1, evo je sad spava, pa kad se probudi nadam se da cemo imati vremena makar malo da odemo na ljulje, jer nam teta za vratic dolazi u 5, pa moramo tad biti kuci. Ja je sutra vodim na vakcinu, ako bog da. Drzite nam fige da sve prodje hairli. A inace, ovaj vikend smo provele vani na vikendici. Bilo nam je predivno. Rostiljali. Vegic tutnjala po travi. Jos tamo od rodjaka i rodice ima konjica, autica, ljulja, ma svega, ona nije znala gdje bi prije. Jos ima i pravih cuka i maca. Ona je preluda za cukama posebno. Samo pruza rukicu i zove ih i smije im se. Vikendica je zakon. Bas se radujem sad ljepsem vremenu pa da se moze gore bit. Jos joj mi montirali krevetic u vikendici, pa sad ona fino moze i da spava, a mi da odmaramo. A za prvi maj izgleda idemo u Dubrovnik. DAnas cu gledat da rezervisem neki apartman. Kako se radujem, nemate pojma. Ljubim vas sve...
|
|
|
|