Sulty -> RE: Bebe od 0 -1 godine (29.3.2011 10:06:14)
|
Jutro svima, Mi jutros bile na vakcinama. Primile posljednju Deteper i HIB, jednu u jednu nonu, drugu u drugu. Vega je strasno plakala. Defiitivno je kukavica na mene. A i ja sam se da izvinete u.... ko grlica, pa je mozda dijete jos vise bilo isprepadano od mene. Al sta mogu kad sam kukavica, posebno kad je ona u pitanju. Zaspala ja u autu i ja je stavila ovdje pored sebe u dnevni boravak da spava da mi je na ocima. Nisam je smjela staviti u krevetac. Samo molim dragog Boga da sve prodje bez ikakvih posljedica. Vega ima 9 kg i 70,5 cm je duga, ali iskreno mene ta kilaza ama bas ne interesuje. Vidim na njoj da mi, mashallah, fino napreduje i necu uopste time da se opterecujem. Rimljanka, moja vreca za spavanje sa nogavicama nije uopste tanka. Cak stavise. Ja je stavim u nju i kad legne pokrijem je. Ona se redovno otkrije, ali ja se uopste ne brinem, jer znam da joj je toplo u vrecici. A za hladne ruke, vec su ti rekli, to je potpuno normalno. Moja Vega se rodila krajem maja, znaci pravo je vruce bilo. Ali rukice su joj uvijek bile led ledeni, pa bih ja dok je dojim u noci grijala joj i ruke. Njima cirkulacija jos nije proradila kako treba, to je zbog toga. A to sto zaglavljujes dekicu ti je dobra praksa, jer kao to treba raditi sa malim bebama zbog ne dao bog onog Sudden Death Sindrome, tako da to radi obavezno i s jedne i sdruge strane. Najbolje ti je bebu staviti tako da je nogicama samo 10tak centimetara dalje od donjeg dijela krevetica i onda kad je pokrijes uglavis dekicu i s jedne i s druge strane i onda si sigurna. Vjeruj mi, ja to i dan danas iz navike radi, madad je Vega sad vec velika i nema potrebe. Ladyblue, ljubav tate i kcerke je neprevazidjena. Ja tacno nekad budem ljubomorna. Doduse, sad kako stari, ja sam sve bitnija. Kad se udari ili ako je nesto umorna i tuzna, mama je nezamjenljiva. Ali tati se daje zaljubljeni pogled i osmijeh. Obozavaju se. Dora, [sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif]. Javi nam se cesce. Canim, ja Vegi nisam ni stavljala rukavice. Mozda prvih par dana, vidim potpare joj ruke bezveze u njima. A jos sam i citala da se djeca sokiraju kad im skines rukavice i vidis njihove ruke. Ako se bojis grebanja, ma ogrebu se one, ali im to prodje bukvalno za dan, kad im je koza mlada. A i manje se grebu kad skontaju da imaju ruke i da se mogu ogrebat. Skini slobodno rukavice, vec si ih predugo i nosila po meni. Assmiras, za temperaturu ne znam, nadam se da ce se to normalizovati. Mogu mislit sto se brinete. Samo da znas da mislimo sve na vas i nadamo se da ce to sto prije biti kako treba. A za osip, garant ce joj uraditi bris koze, grla i nosa da vide je li rijec o nekoj bakteriji. Znam da je grozno, ali u svakom slucaju nije lose da je na pedijatriji, na kontroli doktorskoj. Bint, ne mora znaciti da su zubici. Bebe oko 2. mjeseca pocnu stvarati pljuvacku, a ne znaju je jos kako treba progutati, pa onda bale i mnogi ljudi to pomjesaju za zubicima. To ti je potpuno normalno da bali. Ali doduse, mogu biti i zubici. Obicno nisu, vec samo pljuvacka koje se ona ne moze rjesiti jos uvijek, jer ne zna. Ne moras joj nista olaksavati, jer to njoj u sustini nije tegoba. Gledaj samo da joj s vremena na vrijeme posusis bradicu da se ne ospe bubuljicama i to ti je to. Lejla80, iskreno se nadam da cete se rjesiti uskoro tog groznog bronihitisa. Leena, stolica je super. Slicna je nasoj. Mi je vec odavno koristimo. Eto, posto mi Vegic spava pored mene, pa necu da palim ni tv nit mogu nesto da radim prvi put da uspjeh svima odgovoriti [sm=smiley36.gif].
|
|
|
|