Rimljankaa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (30.3.2011 23:37:02)
|
IZVORNA PORUKA: Aiša Čitala sam jedan tekst na internetu o tijelu žene nakon poroda. Naime, naučnici su zaključili da trudnoća i dojenje ne moraju utjecati na to da se grudi opuste poslije ovog perioda. Zapravo na izgled grudi nakon trudnoće i dojenja najviše utječe: koliko se žena udebljalja u trudnoći i kojom dinamikom, koliko je izgubila kg nakon poroda i kojom dinamikom, da li je vježbala prije trudnoće, te da li vježba nakon poroda. Grudi uspravnima drže mišići koji se nalaze okolo tako da ih treba vježbati redovno i neće biti bojazni hoće li se one opustiti. One mogu biti mekše, ali ne i do pupka [sm=jezicek.gif] Prepunjenost dojki javlja se uglavnom na početku dojilačkog staža, rekla bih prva tri mjeseca, kasnije se stabilizuje ponuda i potražnja. Mi dojim punih 9 mjeseci i sasvim dobro "prkosimo" gravitaciji [sm=smiley1.gif] . Naravno, ima i genetike u svemu ovome, ali ne predajite se, vježba čini svoje. P.S. Iman, trk na zumbu [sm=jezicek.gif] Ja sma vjezbala do trudnoce...I od tada vise ne..Sad se kanim,mogla bi A s muzem ostaviti,ali sam pomalo i lijena. Jos hvatam zalet... Kod nas se ponuda i potraznja vec stabilizovala. Nosala sam sve gaze u grudnjaku na pocetku,puno mlijeka bilao,sad vise nema potrebe,ima taman onoliko koliko njoj treba. I kako kazes,jos prkose gravitaciji,stvarno su prave skroz,ali su mekse...
|
|
|
|