Super Beba -> RE: Bebe od 0 -1 godine (4.4.2011 9:04:54)
|
Jutroooo! Vidim pričate o svekrvama - ja ne smijem svoju ureći! Fakat imam sreće...Poslije poroda mi je svaki dan dolazila, pravila ručak (na smjenu sa mamom), usisavala, očisti žena kuću - mene prosto bili stid nako ležati i gledati je, al jbg, nisam mogla na noge nakon poroda (epi, anemija i još kojekakvih postporođajnih muka)...i sada zna doći da mi spremi ili donese ručak..ja se odvikla od kuhanja, iako nisam Bog zna kakva kuharica (ustvari, nikakva sam kuharica, znam 4 jela pošteno napraviti)... Ja evo sad kafenišem, mali se igra sam sa sobom, proteže, guguće, ma ljepota...moram pod hitno da mu nabavim onu podlogu za igru - svaki put smetnem s uma da mu to moramo kupiti, al vidim da već sada ga interesuju objekti oko njega..mada mu je i dalje najdraže kad mu se priča i kad je neko s njim u sobi... Danas ćemo isto u hodnju - već sam nam isplanirala dan :) Malo vilsonovo, malo do prijateljice, malo do moje mame :)) Kažu da naredna 4 dana je kiša, pa da iskoristim još dok je danas sunčano i toplo...Samo mi je najgore oblačenje - hem što ne znam šta da mu navučem, hem dok mu obučem jaknicu - napatim se živa...a kad mu stavim kapu, hoće mu nešto biti (k''o kad mu je stavljamo samo kad idemo van)...ali dobar je, voli da je vani, što je meni najbitnije :) Jučer MM i ja sa njim sjeli u kafić (baštu), on spavao, mi fino kafenisali, pa prošetali gradom, a on spava hehe... I naravno, pozz za sve mamice i bebice..i Jelo - ne daj se, sve će to narod pozlatiti..ja se uvijek tješim da je predever''o Mujo i gore...
|
|
|
|