Sulty -> RE: Bebe od 0 -1 godine (4.4.2011 12:49:29)
|
Cao drage moje, Vegic pajki, ali garant nece jos dugo, pa da se ja javim. Pajki ona vec sat, ali ja se razbacala po kuci: te rucak, te ves, evo sad sjela. Kad se probudi, ako bog da, rucacemo, pa u tutnjazu. Vikend nam je bio za 10. Bili na vikendici, nismo ulazile u kucu. Iako nam je tajo radio u subotu i dosao kuci tek u 10 navece, pa nam je jako nedostajao, ali nama dvjema je bilo bas super. Cak smo bile i na rodjendanu kod rodice, pa se Vegica sredila. Da vas pitam: Vegic ima bas puno nekih bubuljicica po obrascicima. Onako joj je i suha koza pomalo na obrazima. A nisu zubi, u stvari mozda i jesu, ali ja ne mogu napipat ni jedan. Ja to ko malo ispiram kamilicom, pa mazem Bepanthen kremom do sad, a danas sam i Bepanthen mascu, ali to malo prodje, ali ne skroz. Ima ona to vec desetak dana. Ne znam od cega bi moglo biti. Ima li ko pametno objasnjenje i savjet. E odoh sad malo da vas citam, dok se moj mali harambasa nije probudio: Rimljanka, ako mislimo na istu igraonu, ja sam kupila jednu u Merkuru na Otoci u djecijoj radnji na spratu za 50 KM. Vegic je to bas voljela kad je bila mala. Legne tu i gleda igracke, pa nekad i zaspe. I sad nam ona stoji u dnevnom boravku, ali bez igracaka koje vise i njoj je nesto zanimljivo s vremena na vrijeme sjesti u nju ili je nesto micati sad kad je velika. A na njoj ima sunce, tresnja, pticica, kucica, stablo, pa je to njoj zanimljivo, ja pitam: "Gdje je tresnja?", a ona pokaze i tako redom. Idacha, znam kako se osjecas, ni ja ne mogu da vjerujem da imam vec veliku curu. Hoda, igra se, nesto prica. Za nevjerovat. Vrijeme je bas prebrzo proslo. Ja vec polako razmisljam o drugom. Ali neka jos, nisam ja hrabra ko ti, nek Vegica jos malo odraste. Uzivaj u pripremama za rodjendan. Ladyblue, igraona je zakon. Stavljaj ti nju u nju po par minuta. Vegic nije htjela nikad duze, ali se onda navikla, ja je ujutro stavim i napravim nam dorucak, sebi kafu, dezinfekujem joj sve bocice i operem, pripremim toplu vodu, a ona se igra u njoj po pola sata. Nije vise nikad htjela u toku dana, ali je meni tih pola sata pravo znacilo. I sad je nekad stavim u nju, posebno kad trebam do WC-a, tu mi je sigurna. Leena, cestitam za probusene usi. Ja zelim Vegici probusiti usi, a meni Lado ne da. Kaze kad bude starija. A ja bih joj tako sad probusila usi. Kazu da je to najbolje sa prvim beharom. To ti je taman sad. Kako Esmica to podnosi. Drage moje, previse ste aktivne za mene. Ne mogu vas upratiti. Ne zamjerite, ja malo procitam, uletim malo, vidim da ste sve vise manje dobro, sto je najbitnije. Odoh jos malo nesto po kuci poradit, pa ce se Vegic valjda probudit. Za nevjerovat, ali spava vec skoro dva sata. Kod mog djeteta se nikad dne zna. Nekad pola sata, nekad dva. Ma nije ni bitno, nek ona sebi rikta kako joj odgovara.
|
|
|
|