Aiša -> RE: Bebe od 0 -1 godine (5.4.2011 13:32:56)
|
Jutro, podne mamice! Mnogo ste toga napisale, ne znam jesam li sve zapamtila... Medi, moguće je da je to prvi skok u razvoju, mislim da se javlja između 4 i 6 sedmice, ti samo doji kada traži, proći će to. lejla80, mogu ti reći da i ja zavidim mamicama kojima bebare prespavaju noć. Moj još uvijek to nije niti jednom uradio, sinoć se budio tri puta i ja sretna. Preksinoć se u dva navrata budio vrišteći, nismo više znali šta da radimo (možda je kitica, pa možda stomak), kad u toku dana vidim izašle mu obje donje dvojke, a nije bilo nikakvih naznaka tipa natečenih desni i slično. Sada imamo sedam zubića, osmi samo što nije probio. Super Beba, proći će i to dojenje na sat i po. Mi smo tako dojili punih 6 mjeseci, a sada prođe nekad i 3,5 sata, kada mu između ponudim čvrstu hranu. Naravno, nije tako bilo u početku uvođenja guste hrane. Rime, ni ja ne mogu dojiti u javnosti, ne smeta mi kada neko doji (normalno), ali mene je stid. Vjerovatno je upravo ovakva okolina doprinijela tome. Tako kada nam dođu gosti, pređem u drugu sobu, a kada sam vani dojim u BBI centru u mesdžidu, a može i u Alti, ima onaj prostor za presvlačenje beba, skroz je odvojena sobica i može se zaključati. Nove mamice, nemojte razmišljati tako, mislim na dojenje. Vidjet ćete kasnije da je ključ opustiti se i ne podlijegati pritisku. Zapravo, ja imam jednu parolu: DOK BUDEM DOJILA, MLIJEKA ĆE BITI, A NE, DOJIT ĆU DOK BUDE MLIJEKA. Sulty, e neka si odgovorila toj staroj, svi osjećaju da imaju pravo da komentarišu, pa bilo šta. Ljubi princezicu hodačicu. Pisala si da ste odvikli Vegicu od noćnog obroka, kako? Mi sada imamo „problem“, spava s nama u krevetu. To i ne bi bilo strašno da nam nije neko jutro pao sa kreveta, ne mogu opisati kako sam se grozno osjećala. Čim ga spustim u krevetac vrišti, pa ga prebacimo s nama, a on uzme moju ruku i stavi je sebi na prsa, a drugom rukom babi čopa lice. Nekako je bilo prihvatljivo i praktično uz buđenje non stop, ali vidim da nije najsigurnija opcija. Imate li kakvu ideju? Ubrzo će veliki rođendani dječici, sjetim se svaki dan- leeni, lilix, Sulty i Dženani.
|
|
|
|