Sulty -> RE: Bebe od 0 -1 godine (7.4.2011 12:33:57)
|
Jutro svima, Vegic jos pajki. Ja uspjela napravit rucak i malo pocistit, pa hajd da vidim sta ste pisale dok se gazdarica ne probudi. Medi87, bravo za pismo. Trebaju sve zene da pisu. I, draga, tek sad mi je jasno kroz sta si sve i ti prosla. Ma... da ne kunem, ne valja kleti, nit nekome zeljeti lose, ali ja ne znam kako ti doktori navece spavaju. Hvala Bogu pa Bog postoji, pa ce se racuni svesti jednog dana i svako ce odgovarati za svoje postupke. A mi cemo ovo prevazici i nasa djecica ce, ako bog da, uvijek biti zdrava. Ja vazda molim Boga da mi doktori samo trebaju za vakcine i to je to. Cickolini, kod mene je vjecito dilema saviti kapicu ili ne. Ako neki vjetric puse, ja je stavim, madad me svi napadaju, ali ja se bojim usiju, a i fontanele su njima jos otvorene. Ne znam. Canim, kapica je predivna, svaka ti cast. I moja sestra super sije, hekla i plete, pa je i ona Vegici sasila i isheklala par kapica za proljece. Za koliko bi prodavala te kapice? Ja bih voljela jednu. Moze li meni bijela. Ja tako volim bijelo na mojoj Vegici. Vila.vilica, bravo za malu hrabru djevojcicu i dobila ja sasvim dovoljno na kilazi [sm=bravo.gif]. NejraS, mogu biti zubici, ali i ne moraju. Djeca otrpilike u 2. mjesecu pocnu da luce pljuvacku, a posto je ne znaju jos progutati onda bale. Najcesce je to. Sve male bebe to rade, a mnoge majke to pomjesaju sa zubicima. A i ko sto Rose kaze, ceska malo desni, da sebi olaksa. Jer zubici rastu od kad se oni rode, samo sto nekoj djeci treba jako dugo da oni niknu. Moja Vegica je prvi zub dobila tek u 8. mjesecu. Sad joj je deset mjeseci i ima samo dva zuba. A i ona je od 2. mjeseca balila i stavljala rukice u usta. M.i.n.a, nadam se da je temperaturica spala i da je sad sve u redu. Jelena, kako si nam danas. Lezi i miruj i nema tutnjaze, jesi li cula![sm=smiley36.gif] Ladyblue, ja sam u toj radnji kupila Bravi kisobran kolica za 120 KM. Imaju dva polozaja i dovoljno je to. Skroz sam zadovoljna. A sto se tice kupanja, mi smo od prijatelja dobili kao jedan plasticni dio koji se zaljepi za tus kabinu i dijete sjedne u njega. Ne znam kako bih to opisala, ima precke kao na ljuljama za bebe. Ne moze ispasti iz tog, tebi su ruke slobodne i vjeruj mi da je super. Ne znam gdje su to kupili, ali sigurna sam da ima po ovim beby radnjama. Stvarno odlicna stvar. A ovo sto ti je Cickolini poslala, zar stvarno mislis da ce ti htjeti beba u ovom. Moja Vega bi poludila da je vako sputana. Nema sanse! Cickolini, ova ti je kadica super dok je beba mala. Ali vidjeces kasnije, moja Vega je na sve strane. Te ustane, te prsce, te sjedne, te opet ustane. Nema sanse da je pohvatas. Zato je nesto na podu najsigurnije. Jest da ledja bole ko sto ti kazes, ali sta ces [sm=smiley36.gif]. Sunce27, ne slusaj tu ludu pedijatricu, 700 grama je SUPER, vjeruj mi. Od 600 do 800 je idealno. Koja je to ludaca, majke ti??? I promjeni doktoricu, ne idi njoj vise na kontrolu. Vidis da je luda. Bezveze te je uznemirila,, a beba ti je stvarno super dobila. Javi se ti nasoj dragoj Lejli_r na temu problemi s dojenjem. Ona ce te umiriti sto posto i vidjeces da nemas razloga za brigu. Eto, pozdrav svima.
|
|
|
|