Sulty -> RE: Bebe od 0 -1 godine (16.4.2011 13:17:04)
|
Jenny_z, sto se tice ukicanja nocnih obroka, sretno s tim. Ja ti imam kcerku od skoro 11 mjeseci i jos uvijek jede navece. Probam ja ponekad to ukinuti, ali ne ide bas. A poslije 3. mjeseca, ne znam. Rano je, a za neke bebe i nije. Ja mislim da ti je to individualno: od bebe do bebe. A i od majke do majke. Koliko si spremna pustiti svoje dijete da place.? Ja, recimo, nisam spremna pustiti moju kcerku da place ni sekundu [sm=smiley36.gif]. Daleko da optuzujem majke koje jesu, jer mislim da svaka majka treba da sama odluci sta i kako. Iman83, moja Vega se nikad nije probudila u 10 ujutro. Kad ti zaspe da se tako kasno budi???? Svaka joj cast sto je pustila roditelje da se naspavaju. JelenaT, imas u Waikikiju u Alti super stvari za trudnice. A nasmija me Ana sa "pupam tatu." Lutka draga... Ladyblue, moja Vegica ti je bila takva. A prohodala je prije desetog mjeseca. Sad hoce da trci. Tako, cuvaj se mamice, izgleda da imas aktivno dijete. Super Beba, kukove mozes snjimati na sva ta tri mjesta, a mozes i privatno, pa gdje god ti hoces. Na radiologiji je najcesce i mislm da se najmanje ceka. Haha, i Hamza me je super nasmijao. Duse drage, kako oni super kontaju. Bravo za Hamzu [sm=bravo.gif] Samedi, nadam se da ce nam djevojcica biti dobro. Javi nam sta se desilo i pokusaj da se ne brines puno, mada ja to nikad ne uspjevam, tako da mogu zamisliti kako ti je i kako se brines. A sto se tice kilaze, pricale smo o tome i prije, bitno je da je ona zdrava. Kako ti sad jede? Koliko obroka ima? Dajes li joj masnije? Ja sam citala da je bitno bebicama davati malo masniju hranu, jer one puno vise trose nego mi. Rimljanka, sto se tice bebinih kretnji, moj ti je savjet da pustis bebu da radi ono za sto je ona spremna. Kad hoce dignut ce se sama da sjedne, tako i da puze, i da hoda. Moja Vega nikad nije bila u hodalici, nikad je niko nije poveo za rucicu da hoda, a ona je opet sve sama skontala i prohodala sa 9 mjeseci. samo ti pusti nju da ona upravlja svojim pokretima. A vjeruj mi, da ne treba zuriti da prohodaju. Puzanje je najzdravije za bebina ledja, a i brate najsladji su kad puzu. Meni bas nedostaje ta faza. Eh, ja danas napravila VEgici samo rucak, a muz me casti kineskom klopom [sm=smiley36.gif]. Al sam se zato sita naradila po kuci. Vegic sad pajki, a ja odoh da se sminkam. Ljubimo vas sve...
|
|
|
|