Rimljankaa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (16.4.2011 23:04:48)
|
Uh,jeste se ispisale!!! Je li iko hodao danas? Bio je bas hladan dan,ali mi nismo mogli podoljeti. Utoplila A,dekicom je zamotala,zimsku navlaku za kolica i vani od 11h do 16.30h. Bili smo i na dobrotvornom skupljanju para za malog djecaka,i tako sma sretna sto se novac skupio i da se aBd izljeci. Vidim Cickolini se zali sto se D budi u 2h po noci.Moja se najcesce budi 4 puta pa sad zamisli kako mi je. Kad se probudi 2 ili 3 puta,sto je rijetko,ja sretna. Onda se ja budim,da vidim je li ona dobro. Sad zaspi oko 21-21.30h. Do 1h,kad ja obicno spavam se probudi jednom,pa tako d ami i to nesto znaci,bar sam budna,neprekida mi san. I ja se nadam da cu docekati te svjetle momente da se budi bar samo jednom nocu. Ona se kao sat sad pocela da budi oko 6h,ali sam je navikla,nahranim je,malo s eigramo i ona opet zaspi,pa i ja tako opet zaspim i spavamo do 9h ili 9.30h. To mi je odlicno! m.i.n.a. ja sma odmah skinula tetra pelenu,jer je doktor rekao da nema potrebe vise. I rekao mi je da nema potrebe ni za kontrolom. Sto se tice klanja kurbana,mi smo to zaklali 7. dan od A rodjenja. Zaklali smo i kad sam zatrudnila,podjelili sirotinji,a ovaj za rodjenje smo odnjeli u Pazaric,djeci s posebnim potrebama. Mi aBd planiramo i za prvi rodjendan je osisati i podjeliti srebra ili para za tezinu njene kosice. Ako si planirala klati u Sarajevu,ako ne znas kod koga,ja ti mogu predloziti i dati br. covjeka kod koga mi redovno kupujemo kurbane,a i janjadi za rostilja. Stvarno mu je sve pregledano,cisto,on sbve uradi,zakolje,oguli,prouci,spakuje...ma sve. Bavi se time. A to sto se tice sazivanja familije,ja nsiam,nitzi bi. Ne koljem to radi naroda,nego njoj na dug zivot i zdravlje id a s enahrane oni koji nemaju. A inace smo planirali kad bude malo toplije pozvati uzu familiju na vikendicu ili u bastu,napraviti rostilj,janje isl. i pocastiti ih. Sulty,sto se tice A pokreta,ma nista je necu forsirati. Tako sma i s doktorom pricala.Pusticu je da sama odredjuje svoj tempo. Pa lagano,prohodace aBd,mjesec prije ili kasnije svejedno je,samo neka je zdrava. Lady,ja vec Nadju zamislila s tim cukom. Citam i smijem se.Pita muz sta mi je,ja mu citam,pa se i on smije. Trebala si to snimiti,hahaha... Kraljica mala! A Jelena i njena trudnoca,ja joj jedva stomak primjetih. Ma ni u licu nije nimalo otecena,nista. Sredjena isfenirana,i kao d aje malenu lopticu progutala... :)
|
|
|
|