Sulty -> RE: Bebe od 0 -1 godine (20.4.2011 14:17:54)
|
Drage moje, moj Vegic hvala bogu nema temperature danas, ali ja joj i dalje ne dam da skace, vec mi je non stop na rukama. Ali pravo se vidi da mi je prehladjena. Samo kise, smrce, oke joj suzne. Dusa mamina draga. A ni ona nesto pretjerano i ne trazi da hoda. Valjda je i ona malo malaksala i isrcpljena pa bi samo da se mazi. Mace moje drago. Ali, hvala bogu, temperature nema. Ja je samo kljukam pilecom supicom, tekucinom, vocem. Bice to dobro ako bog da. Hvala vam sto tjerate turu [sm=bravo.gif] Almaa, to sto izgleda kao urastao noktic kod beba ti je jako uobicajno. Gledaj ti to da vidis hoce li biti gore, ali vjerovatno nece. Njima su noktici mekani, posebno na nogama, pa se to cesto desi. Mojoj Vegici se i dan danas to zna desiti. Ja namazem Bepanthen kremom malo ili nakapam Bivacin praha i tako pratim i to uvijek, hvala bogu, prodje. Rose, moja Vegica se tako jednom oprzila o radijator. I ja sam mazala i brzo je proslo. Ko kad im je koza mlada, za cas to zaraste. A da je boli, plakala bi, ne sekiraj se. Helena7, sto se tice discipline i djece, ispravno radis. Ja sam citala da im treba reci NE i samo ih odvuci od tog mjesta gdje ne trebaju biti i zaigrati nekom drugom igrackom. Da vidite moje Vege. Ja joj kazem NE, a ona se smije. Ne dira to, al joj je blizu rukica, pa se smije ne bi li me sarmirala. I nema sanse da prestane pokusavati dok je ja ne udaljim od tog mjesta. Totalna fiksacija. Samedi, draga, ne daj nam se. Zao mi je sto Nejric mora prolazit kroz sve to, ali znas i sama da je to za njeno dobro. Samo sebi to ponavljaj. Zaboravit ce ona ubrzo i da je plakala. Samo polako. Bas mi je nesto zao sto prolazis kroz sve to, ali sta ces. Niije lako biti roditelj, a jos teze je biti mama [sm=smiley1.gif] to sve znamo. Al je zato i najljepse. Od srca vam zelim da vam nalazi budu dobri i da nam Nejric mala sve to prebrodi bez po muke. Dubravka01, ne daj nam se i ti. Izrast ce i ti zubici. A slazem se, samo ti mazi svoju bebu. Ja ti se znam po sto puta ustat zbog Vege da je pomazim u noci. Vise i ne brojim koliko puta. Doduse, moj muz i ja se mjenjamo, jer inace ne znam kako bih izdrzala, jer Vegic nije bas dijete koje mirno spava [sm=smiley36.gif]. Leena, ti znas da je svaka rijec iskrena i od srca. Ljubi nasu slavljenicu najsladju [sm=smiley27.gif]. JelenaT, pusti dedu i baku da je malo maze. Pa sta ako joj daju sve zivo?! Za to postoje djedovi i bake. Na mene se tako moja sestra prje ljutila, vjecito je govorila da joj ja razmazi djecu. A ja joj samo kazem: "Eto tebe tvoja tetka nije razmazila!" To su zadaci tetki, djedova, nana i djeca moraju iskusit i tu vrstu ljubavi. Da vidis kako moja mama i tata maze Vegu, ma ne bi vjerovala, a ona sve koristi. A ja se ne bunim, sta ima veze. I ja sam svoju nanu i dedu alahrahmetile obozavala i sve su mi dopustali. POsebne su to ljubavi i ja vazda kazem hvala bogu pa sam imala dedu i nanu u zivotu da me na tako divan nacin vole. Mamin cvjetic, mozes ti njega odvest doktoru, ali oni ce ti odmah uvalit antibiotik. Vjeruj svom instinktu, akko mislis da ga trebas voditi doktoru, onda ga vodi. A sto se tice kaslja, nama jako pomogne Dr. Theiss mast od eukaliptisa. Ja namazem Vegina prsa i ledja, a onda jos stavim vate da je dodatno zgrije. Obavezno ispiri nosic ako slini, jer bitno je da to izadje iz njega. Navece mozes nageti malo krevetic. Ja stavim jastuk ispod jogija gdje joj je glava (odlican savjet koji sam dobila na ovoj temi [sm=smiley1.gif]). I ja izrezem bijeli luk, pa ga malo istucam, stavim u gazu pa ga stavim negdje blizu Veginog krevetica da ona to udise. Takodje, ako ti ovo ne uspije, mozes dati Prospan sirup, jer je on biljni. Nadam se da ce kasalj ubrzo proci. I da, naravno, vlazi prostoriju u kojoj spava. Ja obicno operem ves, pa ga poredam po radijatorima ili pokvasim peskire pa ih stavim. m.i.n.a, cestitam na crvenkapici [sm=jezicek.gif]. Vjestice, sve hocu da te pitam, ti kazes da bebin krevet moze da se spusti (u stvari ogradica) skroz do nivoa vaseg kreveta- Moja ogradica se moze spustiti ali ne toliko, a ne bi bilo lose da imamo krevetic poput tvog, jer sad Vega non stop spava sa nama i slomi nas [sm=smiley1.gif]. Gdje ste kupili taj krevetic? Felix, Super Beba, Jelena, Tajcika, Delfin, Lilix i ostala raja [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|