Sulty -> RE: Bebe od 0 -1 godine (28.4.2011 11:09:23)
|
Jutro svima, Vegic jutros odlucila da zaspe ranije, ja skoro zavrsila rucak i evo malo odmaram. Nesto me od jutros stomak boli, nadam se da se nisam nesto opasno prehladila. Vegici je nikao i cetvrti zubic, gornja jedinica. [sm=bravo.gif] Vidim pisete o zubicima. Ja svojoj Vegi nista ne stavljam za zubice: ni Calgel vise, a kamo li ogrlice. Ne znam uopste je li joj to pomaze ili ne. Nekako sam ja skontala da su ti zubici prirodna pojava i da se ona mora izboriti s tim. To je sve normalno. Mi prva dva nismo, hvala bogu, ni osjetili, osim sto nismo dugo spavali, al hajd ga vise znaj je li to zbog zubica ili sto je moja Vega takva. Druga dva - imali smo visoku temperaturu, ali hvala bogu i to je dobro proslo, i naravno opet nismo spavali. Ali sve u svemu, da kucnem o drvo, nije lose. Mi odosmo u Dubrovnik za 1. maj. Iskreno, ni sama ne znam kako cu se spakovati. Posto idemo, a muz mi je privatnik, on sad jos vise radi, tako da ga nikad nema kuci. Jutros je izasao iz kuce u 7, a kad li ce se vratiti,nemam pojma. Mama mi je trebala pomoci, ali ne moze, jer sestrina kcerka ima neki stomacni virus, pa nije u vrticu nego je kod nje, a ja sad ne smijem Vegu gore voditi da se ne prehladi. Odoh danas s njom u merkator da pokupujem hrane, a nekako cemo sutra na pijacu. Jos meni dolaze ljudi da mi generalno ciste kucu dok nas ne bude bilo, pa sam ja nadigla sve zivo da perem. Helem, nesto cemo vec skontati. Bitno je da idemo i da cemo se ako bog da vratiti u cistu i mirisljavu kucu. Krajnje je vrijeme bilo da se prozori i store peru, ovo grijanje bas isprlja kucu. Samo da nas posluzi vrijeme. Nije bas suncano, ali nadadm se da ce nas iznenaditi. Eh odoh sad malo da vas citam i komentarisem: Super Beba, sretno sa snimanjem kukova. A s tobom se slazem. Kod beba nema pravila niti se oni mogu u isti kos svrstati, kao uostalom ni ljudi. Svi smo mi individualci i svi smo drugaciji. I hvala bogu da je tako. Vjestice, sto se tice zubica, kazu da su bolji korijeni kad zubici kasnije nicu, tako da ti je to super sto ti je bebica jos kreza. A moja Vega je sama stajala dobrih mjesec dana prije nego sto je napravila prvi korak. Doduse, ko sto ti kazes, sve je to individualno i mozes ocekivati prvi korak svaki dan [sm=smiley36.gif]. Moja Vega je sad slatka. Stavlja igracke na trpezarijski sto, pa ih uzima. Popne se na prstice da dokuci, a ja tacn one mogu da vjerujem da mi je mashallah dijete tako brzo naraslo. Nadam se da si nam danas bolje. Taurus, cestitamo na 3 mjeseca zivota [sm=bravo.gif]. E sad ti je sve lakse. Prva tri mjeseca su najzeznutija. Almaa, cestitamo zubic, a drugi ce brzo, oni prate jedan drugog. Medi_87, cesttamo na odlicno polozenom ispitu [sm=bravo.gif]. Uh sto volim kad su mame vrijedne, svaka vam cast. Cickolini, posto ti zivis vani, ja petpostavljam da vi dobivate kvalitetne vakcine: petovalentne. Ja te kupujem Vegi ovdje u Sarajevu i one su odlicne. Djeca nemaju nikakvih reakcija obicno na njih. I ne treba joj nista davati. Raspitaj se malo. Ako vi primate ove vakcine, nemoj joj stavljati ulje na ranicu, nema potrebe. Tek ako vidis ne dao bog da joj se ranica zacrvenila, onda zovni pedijatra pa se posavjetuj. Ali mislim da stvarno nemas potrebe ama bas nista raditi, posebno kazem posto vi sigurno dobivate kvalitetnije vakcine. Kod nas je problem, jer su nase vakcine u domovima zdravlja najgore kvalitete, pa djeci daju paracetamole (sto je pravo lose davati bebi generalno) i stavljaju ostale oblogice. A za hodanje, ne brini, skontaju oni sve [sm=smiley36.gif]. SailorMoon, cestitamo i uzivajte u puzanju. Najsladji su kad puzu. Sad joj stavi neku igracku ispred nje, ali malo van njenog dohvata, da je inspirises da krene naprijed. Malo joj pokazi kako se to radi. Stavi ruke na njene nozice, da moze malo da se odgurne o tvoje ruke, pa da tako krene naprijed. Moras ih malo i uciti [sm=jezicek.gif]. Iman, cestitam na "naprednijoj" verziji puzanja. Ali meni su premedeni kad to vojnicki puzu. Vega nije nikad ali jeste njena rodica. A sto se tice debljine, i sama znas da nije bas dobro djetetu s tri mjeseca davati normalnu hranu, jer njihov zeludac i bubzrezi nisu spremni za to. A mrsavice prije prohodaju, lakse im je skinuti temperaturu (ne dao bog kad je ima), nemas problema oko ciscenja kozice na naborima, ma da ne nabrajam, ima milion prednosti. A i kad vidis ljude, mrsavi ljudi su uvijek zdraviji. Tako da zanemari te komentare, tvoja beba doji i fino hapi i super se razvija, a to je najbitnije. Sretan vam put u Sarajevo i uzivajte. Helena_7, slazem se s tobom. Treba samo gledati svoju bebu i raditi onako kako ti unutrasnji instinkt kaze. Jedno su savjeti, drugo je praksa [sm=smiley1.gif]. Leena, sretan put i uzivajte kod dede i majke (u Bihacu je majka garant, nije nana [sm=smiley1.gif]). Eto, drage moje, javit cemo se mi jos koji put prije naseg putovanja. LJubimo vas sve...
|
|
|
|