Rimljankaa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (28.4.2011 22:49:25)
|
Evo i mene..Goste ispratila. A taman smo mm i ja mislili izaci. Mama mi je dosla,pa bi ostala sa A. Sutra svakako izlazimo rodjendanski! Ja kuburim sa zubarom. Tri zuba mi se pokvarila u trudnoci. Jedan smo rjesili,jos dva. Rose,uzmi Purelan.Ja sam je koristila i super mi je bila. U pocetku su mi bile iziritirane bradavice,dok nisu ocvrsnule,ta kremica mi je zivot spasavala. Vilo,sto se tice pelena,ja koristim Pampers i nesmislim mjenjati. Meni su super. A Nekako su najmekse. U pocetku se desavalo da prodje. I bodic i pidzamicu sve protopi.Ali to je bilo jer je mali broj. Tako da sma ja odavno pocela 3 koristiti,a uskoro planiram preci na 4. Cim sam uzela veci br. prestalo je da protapa. Sto se tice zelene stolice,A je imala i to bas cesto skoro svaki dan. pa sma ja zvala pedijatricu i rekla mi je da to nije stolica gladi,nego da zavisi sta ja jedem. A i Lejla Ka mi je rekla,ne moze djete biti gladno,kad jede,jer nema nekvalitetnog mlijeka. I stvarno,ja sam jako puno pila sok od grozdja i testirala sam se. prestala piti i kroz neko vrijeme stolica je prestala biti zelena. Tako da zavisi sta se jede i pije,naravno to vazi za mame koje doje. Ja sad imam drugi problem. Moja A ima stolicu svaki 4-5 dana. Znam d aje to normalno za bebe koje doje,ali nju to u zadnje vrijeme toliko muci,da djete sve vristi. Podje vristati i prne. Vjerovatno je stomak boli. Zadnju stolicu je imala u subotu.I tad se ukakala toliko da sma je morala kupati cijelu,nije se mogla oprati. Do kose je doslo. I od subote do danas nije imala. Danas je samo malo kakila. A stalno piski i prducka. Razmisljala sma d ajoj nesto uzmem za probavu,a opet me strah,da joj crijeva ne uljenim,pa da se ne navikne na to?! Stolica joj nije tvrda
|
|
|
|