Sulty -> RE: Bebe od 0 -1 godine (6.5.2011 10:44:42)
|
Jutro svima, Vegic se nadigla jutros prije 6, pa je vec u krevetu na spavanjcu, a ja fino jutros napravila rucak, pa cu sad malo da odmaram. Planiram je, ako bog da, danas malo izvesti ako ne bude onog vjetra ko juce. U karantini smo od petka. Sorajice, cestitamo na zubicu [sm=bravo.gif]. Rimljanka, meni i dan danas opada kosa, a Vegi je skoro godina. Mama mi dala zare, da je perem zarom, ali ja nikad ne stignem. Ko kad ulijecem ispod tusa kad stignem, pa nemam vremena sad da pripremam taj caj od zare, pa da se hladi, ma nema sanse. Sve kontam proci ce samo od sebe. Vidim pisete o visini. Ja sam niska, a muz mi je visi. Ja sve tepam Vegi i govorim: Dabogda mami pitu s glave jela. Jer voljela bih da je makar za po glave visa od mene [sm=smiley36.gif]. Al eto, meni nije smetalo sto sam niska. Uvijek sam voljela visoke frajere i uvijek sam imala visoke frajere [sm=jezicek.gif]. Vjestice, ova doktorica je glavni fizijatar na pedijatriji i zove se Ajsa Meholjanin (mislim da se tako preziva). Naidice, te fleke su mozda rodini ugrizi, pa se pojave od placa. Je li ih uvijek ima, samo budu tamniji kad place? Ako su rodini ugrizi, to je nastalo jos dok ti je bio u pupi, najvjerovatnije losa cirkulacija na tim mjestima i proci ce samo od sebe u roku od godinu. Moja Vegica ih jos uvijek ima, ali su dosta izblijedili. Kad place, budu jace crvene boje. Tukice, kad si se ti porodila i gdje? Ne bih da te prepadam, ali to mi lici na onu zlatnu satfilokoku koju bebe pokupe iz porodilista. Moja Vega je to imala. Ako je to, moras uzeti bris grla i nosa bebi da vidis da li je to to. Ovo sto ti je Rose napisala nije ispravno ako je stafilokoka, ne smijes onda dirati alkoholom i sama cistiti, vec ce ti pedijatar dati neku ljubicastu tekucinu kojom ces mazati. U svakom slucaju, mislim da bi ti to trebao pregledati pedijatar i ako sumnja na stafilokoku onda obavezno insistiraj da ti bebi urade bris grla i nosa. E sad da ja malo pitam ove iskusnije mamice. Moja Vegica je do prije ove upale super se uspavljivala. Ja sam je bila naucila da legnem pored nje, dam joj hapu i ona zaspe. Prebacim je onda u krevetic. Budila bi se jednom nocu da jede. Probudial bi se mozd ajos par puta u noci zbog zubica ali malo je pomazis ili ponekad pronosas i ona nastavi spavat. Kako je imala tu upalu i visoku temperaturu (jjedno dvije noci je bukvalno spavala na nama, jer se valjda bojala i nije htjela drugacije), sve se promijenilo. Po danu je moram drzati u krilu da bi zaspala, sto i nije tako lose. navece nece nikako da zaspe. Samo vristi. I vecinom hoce mom muzu (koji je nikada nije uspavljivao), meni nece ni pod razno. Obicno je mora on sad nosati dugo da bi se smirila da bismo joj nekako jedva uvalili flasicu da bi zaspala. Sad spava izmedju nas dvoje jer se ne mozemo vise ustajati. Vrisne sto puta, probudi se minimum jednom u toku noci s vriskom, nece ni da jede ni da pije, i samo hoce mom muzu da je on nosa. Hoce li proci ovo???? Sinoc je bila mrvicu bolja u toku noci, ali je zato navece jedva zaspala. Bas mi zao, taman sam je bila fino naucila da zaspe pored mene, a vidi sad, hajd opet na pocetak. Eto, pozdrav svima i uzivajte u danasnjem danu.
|
|
|
|