Sulty -> RE: Bebe od 0 -1 godine (7.5.2011 12:42:32)
|
HoneyBunny, polako. Kad se rodi beba, rodi se i mama. Ali naucices ti sve, ko sto smo i mi naucile. Ti samo prati svoju bebicu i reaguj na nju i sve ce biti u redu. Dobro nam dosle i ti i tvoja malena bebica. Iman, luk i meni uvijek pomogne. A mozes kupiti dr. Theiss mast od eukaliptusa. Ona u sebi valjda ima i mente, pa to bas pomogne bebicama da joj ocepi te disajne puteve. Ja sam Vegi mazala i pluca i ledja, pa joj (ako kaslje) jos dodatno stavim vatice preko da joj zgrije taj dio i tako je stavim da spava. Mislim da i to bas pomogne. Samo vodi racuna da je operes ujutro, jer ja nisam, pa su mi bile iskocile male neke bubuljice. I da, ne znam da li si ti to primjetila, ali ne ukapvaj joj kapi pred spavanje. To mojoj Vegici napravi dodatni problem, jer onda ima svoje slinice i jos kapi. Nadam se da ce nam djevojcica uskoro biti bolje. A za dojenje, uzivaj. Ja sam morala prestati dojiti kad je Vegi bilo 3 i po mjeseca i vjeruj mi i dan danas sanjam kako je dojim. Tako mi je krivo sto se to tako desilo. Hvala ti na lijepim zeljama za intervju. Evo Vegica mi spava, a ja ucim, da budem spremna za bilo koja pitanja. Bas bih voljela da mi se to poklopi. Kazem muzu, bas vjerujem da ce se to desit, jer to bi stvarno znacilo da se citav Kosmos fino potrudio da meni i Vegi sve bude potaman. Hem bih ja uzivala u poslu (rekla sam ti vec da mi je uciteljski posao najljepsi i najplemenitiji. ja mislim da bih ja bila najsretnija kad bih bila uciteljica :-), hem bih imala vremena za svoju dragu Vegicu.
|
|
|
|