RE: Bebe od 0 -1 godine (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

HAHA -> RE: Bebe od 0 -1 godine (8.6.2011 9:38:59)

rose i vještice hvala vam,pogledaću.

ladyblue RR -> RE: Bebe od 0 -1 godine (8.6.2011 9:40:26)

IZVORNA PORUKA: rose

od juce mi je ukocen vrat...sinoc jedva glavu pomjerala...da ne pominjem da mi je okrertanje u krevetu i ustajanje bilo jako neugodno...sreca u nesreci je da moja prca ne zeli da doji ima vec skoro i mjesec dana pa sam mogla popiti voltaren...jos uvijek boli ali je bolje nego jutros [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

opet vrat? mene rame boli. jučer izađem iz auta da nešto kupim, nosila Nađu u ruci, mislila da ću brzo završiti. bi mi mrsko da vadim kolica. i sada me rame razvaljuje.

nisam skontala da S neće nikako više da doji?! ja mislila ona to povremeno odbija. mojoj sestri je mala kad je imala 6 mjeseci samo okrenula jedan dan glavu i više nije bilo šanse da doji.

mamin cvjetić -> RE: Bebe od 0 -1 godine (8.6.2011 9:49:23)

Jutrić ja da se stupasim malo vam mahnem i odo da isčitam šta se dešavalo jer me nije bilo par dana mi smo super mene malo leđa zezaju ali sam više navikla na svoje bolove u kičmi samo mi je žao što ova svoja leđa ne mogu da stavim ispred sebe da ih izmasiram samo onako kako ja to znam a znam savršeno pa žene bujrum kod mene na masažu.

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine (8.6.2011 9:49:36)

IZVORNA PORUKA: vjestica

rose kad dođeš kući, slobodno popij i apaurin ,da ti opusti mišiće
deep relief del isto smiješ, nek ti neko lagano umasira

vidjet cu imam li deep releif...imala sam...moze li fastum gel? mislim da imam i apaurina ...hvala [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

vjestica -> RE: Bebe od 0 -1 godine (8.6.2011 9:52:32)

može i fastum gel, i to je antireumatik
ja preferiram deep relif zbog mentola, koji fino hladi i opušta mišiće (ako imaš neki sportski gel, ili bilo šta sa mentolom, može)

elmaca -> RE: Bebe od 0 -1 godine (8.6.2011 9:53:02)

hvala vam[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
sulty znam kako ti je i moj sin je bio takva beba..budio se u prosjeku 7-8 puta nocu do nekih godinu i pol i onda je odjednom poceo spavati..ja sam vec bila luda[sm=smiley36.gif] ostale:uzivajte na kafici a djecu razgolisite vani je barem kod nas vec pakao od vrucine

Radoznalica -> RE: Bebe od 0 -1 godine (8.6.2011 9:59:29)

Ima li buruma za još jednu mamu i malog dječaka na toj kahvi? Ako nema prišlepaću se Aiši[sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine (8.6.2011 10:00:40)

IZVORNA PORUKA: ladyblue

IZVORNA PORUKA: rose

od juce mi je ukocen vrat...sinoc jedva glavu pomjerala...da ne pominjem da mi je okrertanje u krevetu i ustajanje bilo jako neugodno...sreca u nesreci je da moja prca ne zeli da doji ima vec skoro i mjesec dana pa sam mogla popiti voltaren...jos uvijek boli ali je bolje nego jutros [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

opet vrat? mene rame boli. jučer izađem iz auta da nešto kupim, nosila Nađu u ruci, mislila da ću brzo završiti. bi mi mrsko da vadim kolica. i sada me rame razvaljuje.

nisam skontala da S neće nikako više da doji?! ja mislila ona to povremeno odbija. mojoj sestri je mala kad je imala 6 mjeseci samo okrenula jedan dan glavu i više nije bilo šanse da doji.

ma moja je postepeno sama sebi ukidala podoje...prvo onaj kad dodjem s posla...u vrisku...pa onda onaj na pauzi...drama prava...e jutarnji je umjesto da drami, pocela da me ujeda...svaki put kad stavi siku u usta ona me ujede i ja odustala...ne pomaze ni da joj drzim prst u uglu usana ni da govorim ne ni da je prstom lupkam po obrazu...onda samo okrene glavu...jel izvadim prst ona me ujede i ja na kraju odustala [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine (8.6.2011 10:01:42)

IZVORNA PORUKA: vjestica

može i fastum gel, i to je antireumatik
ja preferiram deep relif zbog mentola, koji fino hladi i opušta mišiće (ako imaš neki sportski gel, ili bilo šta sa mentolom, može)

imam konjski gel [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  (kako je meni shega ovaj naziv)

Rimljankaa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (8.6.2011 10:06:18)

Jutrooo...

Nas dvije smo se tek probudile!!!! Budne bile u 5.30h,malo se igrale,A jela  i spavanje do sad....

Dakle,12h ispred BBI? 

Super Beba -> RE: Bebe od 0 -1 godine (8.6.2011 10:09:10)

tuspas mene na tu kafu...možda zakasnim koji minut, al imam mob od lady, pa mogu prozvati..a ako ništa drugo, kad vidim 100 kolica na jednom mjestu, znat ću gdje da kucam :))

rose - ako nastavi da te boli i nakon svih tih maza, otiđi nekom fizioterapeutu, da kasnije ne bi bilo gore...ja sam svojevremeno išla kod estrade, zaboravila mu ime...a i ja se ne mogu sada okrenuti na lijevu stranu, niti zamhanuti glavu unazad od bola..ali to je do mene, jer preko noći dojim u nebuloznim pozama i ujutro sve me živo boli...a čuj S. neće više da doji :( ako ništa drugo, obzirom kako si rano počela raditi, super si se i organizovala...
canim - sretna vam godišnjica i da ih dočekate još puno puno puno u ljubavi i zdravlju!
sulty - da Vega možda nije meteoropata, pa joj ovo vrijeme ne paše baš najbolje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]? Probaj sa homeopatskim tabletama, možda pomognu...
Pozz svim mamama i bebačima!

Leena -> RE: Bebe od 0 -1 godine (8.6.2011 10:11:16)

Dobro jutro, drage!
I kod nas kao kod Sulty, samo sto Esma vristi po pola sata dok ponovo ne zaspi... Vristi da se ulica cijela probudi... Zao mi je.. A i smorena sam... Bas me depresija puca. Vodit ce je mm danas u onu slanu sobu, kazu da to cisti bronhitis. Ne znam stvarno sto bi mogla vristati toliko... A i mi uopste ne spavamo i samo na smjenu imamo nervne slomove... [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Elmacha, ja sam se prvi put vratila na posao kada je Esmi bilo 40 dana! Pa prestala opet sa 4 mj., pa se vratila sa 6... I od tada radim stalno. Tesko je kad god da je, ali prezivi se

Radoznalica -> RE: Bebe od 0 -1 godine (8.6.2011 10:14:31)

Leena tebi i Esmi veeeliki[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] mi ćemo danas malo u vašu mahalu. sinoć sam ti vidjela mm i emicu, lutkicu, morala sam je uslikati. I ja sam čula za te slane sobe da su dobre i efektivne, sretno i da to što prije prođe[sm=smiley27.gif]

Leena -> RE: Bebe od 0 -1 godine (8.6.2011 10:17:35)

Rece mi Armin:"Pozdravila te tvoja drugarica S.", a sreca pa nemam drugarica S. osim tebe, imam rodicu samo, pa sam odmah znala ko je[sm=smiley1.gif]... A joj, rekla bih ti da svratite i do nas, ali kad je bolesna, pa da vas ne zarazi[sm=smiley19.gif]... Ali, eto, mozda napokon skontas koja je kuca: balkon pun Esminog vesa [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Radoznalica -> RE: Bebe od 0 -1 godine (8.6.2011 10:19:25)

Leena vidjela sam slike na fb, tako da znam koja je. Drugi put ćemo svratiti ako Bog da, samo se bojim da mi se dječak ne zaljubi[sm=smiley36.gif]

taurus -> RE: Bebe od 0 -1 godine (8.6.2011 10:28:20)

IZVORNA PORUKA: Radoznalica

Ima li buruma za još jednu mamu i malog dječaka na toj kahvi? Ako nema prišlepaću se Aiši[sm=smiley36.gif]

naravno da ima [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Leena -> RE: Bebe od 0 -1 godine (8.6.2011 10:30:34)

IZVORNA PORUKA: Radoznalica

Leena vidjela sam slike na fb, tako da znam koja je. Drugi put ćemo svratiti ako Bog da, samo se bojim da mi se dječak ne zaljubi[sm=smiley36.gif]

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Ne da ja vas dvoje nikome![sm=smiley27.gif] (mozda malo onoj kumi izradi sto nikad nema vremena za kafu[sm=smiley36.gif])

ladyblue RR -> RE: Bebe od 0 -1 godine (8.6.2011 10:32:57)

žene, onda u 12h ispred onog ulaza u Konzum!
vidimo se

mamin cvjetić -> RE: Bebe od 0 -1 godine (8.6.2011 10:56:19)

Drage mamice vidim da vas dosta ima umornih i da vam treba jedna dobra maaža e da vam se mogu pridružiti na kafici malo bih vas izmasirala svojim čarobnim prstićima i bar na sekundu vam pružila malo odmora ali pošto nisam mobilna nemogu vam se pridružiti a daleko mi jeda idem grasom sa bebije o ovoj vrućini pa vam želim lijep provod.

Rimljankaa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (8.6.2011 10:59:17)

IZVORNA PORUKA: mamin cvjetić

Drage mamice vidim da vas dosta ima umornih i da vam treba jedna dobra maaža e da vam se mogu pridružiti na kafici malo bih vas izmasirala svojim čarobnim prstićima i bar na sekundu vam pružila malo odmora ali pošto nisam mobilna nemogu vam se pridružiti a daleko mi jeda idem grasom sa bebije o ovoj vrućini pa vam želim lijep provod.

Bas bi voljela da mozes doci![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]  Drugi put aBd[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

mamin cvjetić -> RE: Bebe od 0 -1 godine (8.6.2011 11:10:00)

IZVORNA PORUKA: Rimljankaa

IZVORNA PORUKA: mamin cvjetić

Bas bi voljela da mozes doci![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]  Drugi put aBd[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Biće prilike da se upoznamo aBd

lejla80 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (8.6.2011 11:33:34)

Evo i mi da vam mahnemo i pošaljemo pusice [sm=smiley1.gif] Malac već uveliko spava,ovo je njegov termin...a i moj hehehh
Fino nam se provedite na kafici...ja se nisam baš najbolje izorganizovala a mogla sam komotno sa vama,tim više što mi svekrva živi na Bjelavama pa smo mogli samo sletiti...jbg...to mi pade na pamet tek sad kad mi je muž izašao..U svakom slučaju prijaće nam malo i odmora jer smo se jučer vazda vucali[sm=smiley1.gif]

Sulty i i ja sam danima gledala morske destinacije na internetu...glava me moja zabolila i na kraju sam odustala a da nisam ništa našla... barem sa skontala gdje ćemo aBd..Mi odlučili ove godine u Trpanj. Čini mi se da je mjesto lijepo. Inače smo vazda na nekakvom ostrvu al sad sa bebijem ne smijemo da se usudimo. Ostrvo je za mene uživancija...daleko od gužvi..puno hladovine i zelenila...ma milina...uhhh evo već plivam dok ovo pišem [sm=smiley36.gif] Pa valjda nećemo pogriješiti u izboru...ja mrzim kad ljudi preskaču preko mene kad ulaze u more i nazad...more,more....:))
Što se tiče spavanja tvoje princeze,mislim da ona ima problem da se sama uspava..I odrasli se bude tokom noći al bez problema nastave a neke bebe ne umiju same..Isti problem ima i moja seka već 15 mjeseci...uhh potpuno te razumijem..Kažu da bi beba trebala naučiti spavati do dvije godine...ako ti je to uopšte neka utjeha [sm=duda.gif]

Leena a gdje se nalaze te slane sobe..prvi put čujem a moj bebi je sklon bronhitisu pa eto da i to znam za svaki slučaj? Nadam se da će vam to pomoći i da će curica brzo ozdraviti..

lejla80 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (8.6.2011 11:36:44)

Mamin cvjetiću meni često treba masaža... a moj muž nježan ko traktor...imam osjećaj da me namjerno stisne samo da ga ne smaram[sm=smiley1.gif] Kostimi moje polomi heheh Gdje stanuješ da doletim na masašu hehehehhehehe???

Leena -> RE: Bebe od 0 -1 godine (8.6.2011 11:39:54)

Lejla, ne znam, mm neko rekao na poslu i on me nazvao da kaze da je vodi, javim ti kad se vrate gdje je i koliko kosta sat

lejla80 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (8.6.2011 11:47:33)

Jeste li vi sigurni da je to bronhitis...zanam da si nešto spominjala da i nema disajnih problema..i čudi me da je nisu stavili na inhalacije ako je to u pitanju...Mom malom su pomogle više od bilo čega,dijete odmah počelo normalno spavati poslije prvog inhaliranja...a antibiotike je džaba pio i to dvije različite terapije

Stranica: <<   < Prethodna stranica  607 608 [609] 610 611   Sljedeća stranica >   >>