Sulty -> RE: Bebe od 0 -1 godine (30.6.2011 16:42:29)
|
Iman, vidim pises o hrani. Sto joj ne pocnes praviti normalnu hranu. Moja Vega jede sto i mi. Ja joj vise i ne miksam odavno, ona sve to fino gricka sa cetiri zuba i nekako i ona vise uziva kad osjeti samo krompir ili samo rizu. Ja joj jos dam komadice pa ona sama uzima i gricka. Recimo grasak je "go", voli komadice sira, hljeba ili tako nesto. Helena, ja sam iskreno zbunjena oko tih antibiotika. Moja Vega uvijek ima previsoku temperaturu, oko 40, pa ja kontam i ako je virus, trebam joj dati antibiotik zbog tih visokih temperatura. Mada bih najradije da ih nikad ne dajem. Moram vam se ljudi pohvaliti. Moja Vega melje za nevjerovat. Svasta zna da kaze. Najsladje zove tatu sada. On se zove Lado, a ona ga zove Lala. Kad je pitas kako se zove, ona kaze Ega, a na koliko imas godina, ona pokaze jedan prstic, a kad je pitam koliko voli mamu i tatu ona jako rasiri ruke, pa pocne pljeskati i smijati se. A rijeci zna mali milion, svaki dan me iznenadi sa novom rijeci. E ja sam danas kupila tutu. Vegic jos spava, nije je vidjela, a jedva cekam da se ustane i da je vidi. Kupila sam joj tutu konju, ona jako voli konju i dziha dziha. Iskreno najvise sam je kupila zbog urinokulture, ne mogu djetetu da uhvatim mokracu, ovako cu staviti onu sterilnu bocicu u tutu, pa da pokusamo tako uhvatiti mokracu. A i to kako je propricala, sad kad kaki, cucne i kaze Kaka, pa kontam kad mi to kaze, mogu je probat stavit na tutu. Vidjecemo.
|
|
|
|