RE: Bebe od 0 -1 godine (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine (3.8.2011 9:27:35)

IZVORNA PORUKA: palachinken

Jutro mamice! Mi smo sinoć imali, prvi put, malo težu noć , izgleda su počeli grčići ali opet nisam sigurna, jer Mahdi ne plače, nego je od jedno pola 3 sinoć stenjao, kenjkao, mlatarao nogicama i ručicama, a smirio bi se kad ga uzmemo u ruke, kad mu dignemo nogice prema stomaku ili na siki. Eh na siki mu je i najljepše bilo, čak i odspava malo poslije (ali i dok doji stenje, vidim da ga nešto pati) pa se valjda prejeo i onda povratio ogromnu količinu mlijeka, nisam mogla vjerovati da to može stati u onolišnog insana. Čim je povratio, zijevče, Daj još! Elem, tako smo deverali do nekih 5-6 jutros, pa je zaspao, i to kad sam mu nešto pjevala u uho i mazila ga. Jadno dijete, haj što ga pupo muči nego je i mene morao slušat.
Kažem, on nije plakao pa sad ne znam da li su to grčevi ili čisto ga mučio stomačić. Vidjećemo šta će biti večeras.
Ljubci svim bebicama!

vjerovatno grcici...sada mu crijeva sazrijevaju i to je ok...zelim vam da ga ne pati puno i da brzo prodje ko nama...ja sam svojoj masirala stomacic, nogice privlacila stomaku a najbolje je spavala taji na prsima...u neka doba sam joj pocela pustati i zvukove fena, usisavaca i ostale bijele buke...i prosli smo relativno fino kroz tu fazu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ladyblue RR -> RE: Bebe od 0 -1 godine (3.8.2011 9:33:28)

palachinken, crijeva mu počinju raditi i ro je normalno. moli Boga da nisu grčevi. oni obično nisu tako u pola noći ali hajde ga znaj?!

amiboj, štitnike sam našla u IKEA-i pa zamolila da mi ponese ko prvi pođe[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

amiboj -> RE: Bebe od 0 -1 godine (3.8.2011 9:35:03)

I koliko su te dosli otprilike bar...
Ovdje sam gledala i katastrofa su cijene, jedan komad 11,50 KM....

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (3.8.2011 9:38:11)

[Sadržaj poruke je obrisan]

amiboj -> RE: Bebe od 0 -1 godine (3.8.2011 9:38:50)

Jutro mamice! Mi smo sinoć imali, prvi put, malo težu noć , izgleda su počeli grčići ali opet nisam sigurna, jer Mahdi ne plače, nego je od jedno pola 3 sinoć stenjao, kenjkao, mlatarao nogicama i ručicama, a smirio bi se kad ga uzmemo u ruke, kad mu dignemo nogice prema stomaku ili na siki. Eh na siki mu je i najljepše bilo, čak i odspava malo poslije (ali i dok doji stenje, vidim da ga nešto pati) pa se valjda prejeo i onda povratio ogromnu količinu mlijeka, nisam mogla vjerovati da to može stati u onolišnog insana. Čim je povratio, zijevče, Daj još! Elem, tako smo deverali do nekih 5-6 jutros, pa je zaspao, i to kad sam mu nešto pjevala u uho i mazila ga. Jadno dijete, haj što ga pupo muči nego je i mene morao slušat.
Kažem, on nije plakao pa sad ne znam da li su to grčevi ili čisto ga mučio stomačić. Vidjećemo šta će biti večeras.
Ljubci svim bebicama!

Grcici su garant. Mi smo se prilicno napatili sa grcicima. Kazu da djecacici gore prodju sa grcevima pa sada da li je tako ili ne. Mi smo ih dobro osjetili. Ispocetka mu nismo htjeli nista davati nego smo probali sa masiranjem, nosanjem itd. Kako se to oduzilo onda smo probali od sab siplex kapi, caja od komoraca i na kraju nam je najbolje pomogao sirup nurse harveys. Biljni je, samo su neke travke u pitanju ali pomogne da mu smiri pupicu.
Pa eto da znas, ako potraje...., a nadam se da nece.

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (3.8.2011 9:39:08)

[Sadržaj poruke je obrisan]

vila_7 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (3.8.2011 9:42:14)

IZVORNA PORUKA: Iman83

Palačinken, to su grčići. Iman ih nije imala nešto pretjerano puno, al je uvijek pomagalo da joj ili izmasiram pupu toplim baby uljem u smjeru kazaljke na satu(nikako obrnuto) ili da je uzmem u naručje i prislonim stomačić od svoje tijelo i valjda se tako ugrije pupa i njoj godi. Pa onda uhvati da prducka [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ... Sretno, ti samo budi smirena pa će i njega prije proći...mislim, znam da ti i jesi cool, al opet[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ...nervoza majke se uvijek prenosi na bebu...

ma joj ja ovu zenu samo potpisujem! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Palachinken I ja sam svoju ali jestivim uljem pred spavanje i toplu gazu preko pupe ispod pelene, i stvarno joj nestali "grcevi" - po savjetu mame jer kao ni ja ni brat nismo imali problema a to radila. I da...ako si ti smirena bebi ce mnogo lakse biti i sigurnija ce biti.

Iman....ja bih je ipak odvela dr. cisto mozda da nesto sto ce joj olaksati malo vise. Bas mi je zao sto se tako prehladila i jos plus zubici![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

amiboj -> RE: Bebe od 0 -1 godine (3.8.2011 9:42:40)

Ima tih za stol to sam vidjela i nisu stvarno preskupi. Ali ovi za ladice i vrata ....uh
Iman, zao mi je malene sto se muci. Imas li slucajno onu neku pumpicu za izvlacenje slinica ili babyvac? Nama je zaista to mnogo pomagalo jer izvuces te slinice iz nosica pa se ne slijeva niz grlo. Vjerovatno zato i kasljuca, slijeva se pa je iritira.

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine (3.8.2011 10:07:50)

IZVORNA PORUKA: amiboj

Ljubci svim bebicama!

Grcici su garant. Mi smo se prilicno napatili sa grcicima. Kazu da djecacici gore prodju sa grcevima pa sada da li je tako ili ne. Mi smo ih dobro osjetili. Ispocetka mu nismo htjeli nista davati nego smo probali sa masiranjem, nosanjem itd. Kako se to oduzilo onda smo probali od sab siplex kapi, caja od komoraca i na kraju nam je najbolje pomogao sirup nurse harveys. Biljni je, samo su neke travke u pitanju ali pomogne da mu smiri pupicu.
Pa eto da znas, ako potraje...., a nadam se da nece.

i mi smo par puta ovaj sirup dali i brzo djeluje

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine (3.8.2011 10:09:49)

IZVORNA PORUKA: Iman83

Dobro jutro od nas...
Mi smo opet bljak...Iman opet nosić začepljen, curi na sve strane al je malo počela da kašlje, pa kontam da bi bilo pametno da je odvedem doktoru.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Sinoć se dva put budila, ne može ni da doji koliko je muči nosić, pa se rasplače, al tako tužno, jadna [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Palačinken, to su grčići. Iman ih nije imala nešto pretjerano puno, al je uvijek pomagalo da joj ili izmasiram pupu toplim baby uljem u smjeru kazaljke na satu(nikako obrnuto) ili da je uzmem u naručje i prislonim stomačić od svoje tijelo i valjda se tako ugrije pupa i njoj godi. Pa onda uhvati da prducka [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ... Sretno, ti samo budi smirena pa će i njega prije proći...mislim, znam da ti i jesi cool, al opet[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ...nervoza majke se uvijek prenosi na bebu...

Znači Nađa će nam u jaslice,i Aida...I Iman je trebala, pa smo odgodili do idućeg septembra...čuvaće je malo sveki, malo moja mama i nekako ćemo izgurati ovu godinu, ako Bog da.

nama se prije par mjeseci tako desilo, nos curi a kaslje od sekreta (tako su mi rekli kad je kasljala s nekih 2 mjeseca preko tel...nisam je vodila dr.) koji se cijedi iz nosa...ja sam joj prskala nisitu i izvlacila onim crijevom na usta...nekako je spontano proslo za nekoliko dana...tada smo odgodili jednu bocu

Anoniman -> RE: Bebe od 0 -1 godine (3.8.2011 10:18:05)

Helena otvorena sam ja bila prije dvije i po sedmice 2,5-3 prsta, i posle toga nisam htjela da me cackaju ginekoloski, koliko god da sam otvorena nista mi ne znaci kad moram na CR. Bitno je da ako bi poceli trudovi ili imala strasno jak pritisak dole da se javim u bolnicu i onda bi odmah hitno na CR.

Iman bas mi je zao Mancice, dusa draga bas se pati. Ljubimo vas obje[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Super Beba -> RE: Bebe od 0 -1 godine (3.8.2011 10:21:02)

dobro jutro i od nas..mi smo sinoć imali buđenje u 3 ujutro (a jbg, zaspao mi u 18.30!)..helem, veselo, baš veselo...pa je mali ponovo zaspao oko 4 i probudio se za prave oko pola 7...ja sam ignorisala do nekih 7:15 i onda više nije bilo druge nego ustajanje iz kreveta..sad se igra na podu i "jede"nogu i pjevuši nešto...
lejla80 - isto je i kod nas, i što raspremim kuću, ne vidi se od silnih njegovih skula na podu - od nekakvih deka da se može valjati, do igračaka, pa one podloge za igru...ma brlog što kažeš...
palachinken - i mi smo imali to i najčešće noću (ja sam sebi govorila da to nisu grčići jer mali nije plakao [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]), samo je stenjao i crvenio se u licu :) Nama je pomoglo što smo mu podizali nogice prema stomačiću i u zrak i onda bi on počeo da prducka...kupili smo bili i onaj nurse harvey's sirup i bezze ga bacili cijelog (mislim da mu je rok trajanja tipa 3-4 sedmice po otvaranju)...helem, sretno sa stomačićem i da vam traje kratko i da se ne patite puno!
a gdje nam je to Cickolini? Došla žena u Bosnu, pa se bacila opasno u skitnju heh

ladyblue RR -> RE: Bebe od 0 -1 godine (3.8.2011 10:29:28)

amiboj, ove điđe za vrata su u IKEA-i pravo jeftine. dođe 5 komada za 3,5 EUR-a. kod nas su užasno skupi.

Iman, baš mi je žao što nam je drugarica slaba. valjda će brzo proći. da nije kakva viroza?

Super bebo, cickolini je na moru.

palachinken -> RE: Bebe od 0 -1 godine (3.8.2011 10:33:06)

E hvala vam na savjetima, večeras ćemo vidjeti šta će biti.
On je budan cijelo jutro, što je meni čudno, navikla sam valjda da samo jede i spava, pa sad kad je budan 'nako, odmah kontam nešto mu fali [sm=smiley36.gif]
Jutros sam primjetila da ima krupicu po jeziku i neke bijele tačkice na unutrašnjoj strani donje usne. Dobro, obzirom da mama već 10 godina ratuje s kandidom, čudilo bi me da ga zaobiđe [sm=smiley13.gif] Elem, sutra će valjda patronažna, pa nek vidi, a ja cu ipak nekog poslati po Daktanol gel pa idemo u bitku.

vila_7 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (3.8.2011 10:38:15)

ma samo ti po gel i proci ce za 2-3 dana.

ladyblue RR -> RE: Bebe od 0 -1 godine (3.8.2011 10:38:41)

to ti je od krupice. kupi Nistatin otopinu i stavi na gazu i skidaj krupicu

vila_7 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (3.8.2011 10:41:34)

mislim da sam i ja ovu Nistatin otopinu, a ne gel . po preporuci apotekarke

P.S. Mazi obavezno i svoje bradavice iako nema nista na njima!

Super Beba -> RE: Bebe od 0 -1 godine (3.8.2011 10:42:13)

joj, ja sam za krupicu koristila borax glicerin...i to sam je stavljala na dudu (po preporuci babice) i nije se pojavljivala nikako...

SailorMoon -> RE: Bebe od 0 -1 godine (3.8.2011 11:38:32)

Jutroooo jeste se naspavale?
Ja jesam. Helena_7 guralicu sam naruci preko net-a, kao vecinom haha.
Reci te vi meni koliko su vasa djeca teska. Moja sad ima 8.900kg neznam dali je to ok. Dr. kaze da je super ali eto da vidim vase misljene

Super Beba -> RE: Bebe od 0 -1 godine (3.8.2011 11:39:15)

IZVORNA PORUKA: Super Beba

joj, ja sam za krupicu koristila borax glicerin...i to sam je stavljala na dudu (po preporuci babice) i nije se pojavljivala nikako...

ovo "joj" je totalni višak...a za kandidu ide taj nistatin, s tim da nisam znala da ima i za usta :)) znam da ima pomada za guzu..
ja se odoh spremat, odoh u grad :) pozzz

m.i.n.a. -> RE: Bebe od 0 -1 godine (3.8.2011 11:47:26)

Jutroooo....
Palachinken..et cula si..samo ti mogu reci da su kod nas grcici bili nekih sedam dana od cetiri do pola sest,popodne i u noci..svaki put isto..masirala,obloge stavljLa,kapi..i ne znam da je ista pomoglo nego kako dosli tako otisli....neko je spominjao polozaj nekog tigra..pa eto vrijedi porobat...
Krupice nismo imali ali eto dali su ti savjete...
Moon ja ne znam iskreno koliko je Arman tezak, mislim da smo sad tu negdje oko ove cifre ali nisam sigurna..cekam patronazu da dodje da ga vaga...
Sto se tice guralice,prakticna je zbog igracaka i kad vec dijete stoji na nogama,ne djeluje mi da bi mogao ucit hodat na tome..ne znam,ovo govorim vidjevsi sliku samo
Arman puze na ledjima i na stomaku al se oslanja glavom...ne vidim da se ikako krenuo dizat da sjedi iz lezeceg polozaja...iz polusjedeceg se digne....
Etooo..ja se opet raspisah..Iman pusa za djevojcicu[sm=smiley1.gif]

SailorMoon -> RE: Bebe od 0 -1 godine (3.8.2011 11:49:38)

Mina Aida se bas ljepo drzi za nju i gura je ispred sebe i ovo Dr. ovde preporucuje za razliku od hodalica. Sa kolika kila se tvoj mali rodio? Moja s 3.200

ladyblue RR -> RE: Bebe od 0 -1 godine (3.8.2011 11:49:44)

Sailor, moja je preko 10 kg. ona je i duga i poteška. mislim da je 75-76 cm duga. vodim je ovih dana na vakcinu pa ću vidjeti koliko je sada teška. prije 20-ak dana je imala 10 kg.

ladyblue RR -> RE: Bebe od 0 -1 godine (3.8.2011 11:51:01)

IZVORNA PORUKA: SailorMoon

Jutroooo jeste se naspavale?
Ja jesam. Helena_7 guralicu sam naruci preko net-a, kao vecinom haha.
Reci te vi meni koliko su vasa djeca teska. Moja sad ima 8.900kg neznam dali je to ok. Dr. kaze da je super ali eto da vidim vase misljene

e kod nas ta guralica ne može doći ako je naručiš preko neta[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
moja je u hodalici već mjesecima i ništa joj ne fali osim što se svako malo učepi

m.i.n.a. -> RE: Bebe od 0 -1 godine (3.8.2011 11:57:02)

Izvini a gdje si ti..gdje zemlja krompira[sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]..ja postim pa mi godi pricat o hrani[sm=jezicek.gif]...mi smo tek dosli u Holandiju pa da znam sta ce mi babica napricat klad prvi put dodje..ja kontala hodalicu uuzet..sad ima neki kao stalak...slicno hodalici samo ne hoda ali se ona tuta gdje sjedi okrece na sve strane pa tako koraca...a podloga se moze pomjerat tako da osloni citavu nogu...
Armanko se rodio sa 3850..53 cm....ja ti govorim odokativno jer vidi da je otezo mada sam to mislila i na zadnjoj kontroli da ne smije na vagu a nije dobio ni punu kilu......

Stranica: <<   < Prethodna stranica  801 802 [803] 804 805   Sljedeća stranica >   >>