amiboj -> RE: Bebe od 0 -1 godine (3.8.2011 9:38:50)
|
IZVORNA PORUKA: palachinken Jutro mamice! Mi smo sinoć imali, prvi put, malo težu noć , izgleda su počeli grčići ali opet nisam sigurna, jer Mahdi ne plače, nego je od jedno pola 3 sinoć stenjao, kenjkao, mlatarao nogicama i ručicama, a smirio bi se kad ga uzmemo u ruke, kad mu dignemo nogice prema stomaku ili na siki. Eh na siki mu je i najljepše bilo, čak i odspava malo poslije (ali i dok doji stenje, vidim da ga nešto pati) pa se valjda prejeo i onda povratio ogromnu količinu mlijeka, nisam mogla vjerovati da to može stati u onolišnog insana. Čim je povratio, zijevče, Daj još! Elem, tako smo deverali do nekih 5-6 jutros, pa je zaspao, i to kad sam mu nešto pjevala u uho i mazila ga. Jadno dijete, haj što ga pupo muči nego je i mene morao slušat. Kažem, on nije plakao pa sad ne znam da li su to grčevi ili čisto ga mučio stomačić. Vidjećemo šta će biti večeras. Ljubci svim bebicama! Grcici su garant. Mi smo se prilicno napatili sa grcicima. Kazu da djecacici gore prodju sa grcevima pa sada da li je tako ili ne. Mi smo ih dobro osjetili. Ispocetka mu nismo htjeli nista davati nego smo probali sa masiranjem, nosanjem itd. Kako se to oduzilo onda smo probali od sab siplex kapi, caja od komoraca i na kraju nam je najbolje pomogao sirup nurse harveys. Biljni je, samo su neke travke u pitanju ali pomogne da mu smiri pupicu. Pa eto da znas, ako potraje...., a nadam se da nece.
|
|
|
|